TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yeni bir dünya kuracağız”

Saadet Gençliği, Mescid-i Aksa’nın kapatılmasını protesto etti

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2014 08:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Yeni bir dünya kuracağız”

DİLEK BAKIRKAYNAK

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına Saadet Partili gençlerden tepki geldi. 9 Eylül Meydanı’ndaki il başkanlığı önünde toplanan SP İzmir Gençlik Kolları Üyeleri, Aksa’nın kapılarının Müslümanlara kapatılmasını protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını yapan Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Bilal Yıldız, Mescid-i Aksa’nın İslam dünyasının içinde bulunduğu kargaşa ortamından istifade edilerek korsan devlet İsrail tarafından işgal edildiğini ve 1967’den bu yana ilk defa tamamen ibadete kapatıldığını vurguladı.

Siyonistlerin Mescid-i Aksa’yı sahipsiz zannederek gözlerini iyice kararttıklarını belirten Yıldız, “Mescid-i Aksa sevdalısı bir avuç müminin dirençleri ise bunca kargaşanın içinde duyulmamaktadır. Filistin halkından gelen tepkiler üzerine İsrail, 55 yaş üstü için yasağı kaldırdı ancak sokağa çıkma yasağı ilan etti. Ayrıca Mescid-i Aksa’ya giriş yasağının kaldırıldığı açıklansa da Müslümanların namaz kılmasına engel olunuyor. Uygulanan bu yasaklar insan hak ve özgürlüklerini hiçe saymaktır. Başlatılan bu uygulama Müslümanların tepkisizliği karşısında kalıcı hale gelecektir. Nihai hedefleri Filistin’i işgal ve Müslümanları bölgeden çıkarmak olan İsrail, öncelikli hedef olarak Mescid-i Aksa’nın işgalini planlamıştır. Kudüs davası Siyonistlerle iyi ilişkiler kurmakla ve onlarla aynı masaya oturmakla savunulamaz. Mescid-i Aksa bu yolla kurtarılamaz. İlk kıblegahımız olan Mescid-i Aksa’yı savunmak bütün Müslümanlar için bir mecburiyettir” dedi.

“MESCİD-İ AKSA EMANETTİR”

“Kudüs bize şarkın en sevgili sultanı Selahattin Eyyübi'nin emaneti ve tapusu II. Abdülhamit Han’da olan bir İslam mirasıdır” diyen Başbakan Davutoğlu’na  ve "Kalbimin yarısı Mekke'dir, yarısı da Medine; üstünü bir tül gibi Kudüs örter!"  dizelerini gür bir sesle okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Gençlik Kolları Başkanı Yıldız, “Neredesiniz? Aksa işgal altında, neden susuyorsunuz? Nasıl görmezden geliyorsunuz? Edebiyatı bırakıp işin gereğini yerine getirin. İsrail’le olan gizli, açık bütün ilişkilerinizi sonlandırın. Aksa’nın bir daha kapatılmaması ve Filistin’in her türlü işgalden arındırılması için İslam ülkeleri ile işbirliği yapıp Filistin Barış Gücü’nü oluşturun. Bunları yapmadığınız müddetçe, yapılan her türlü saldırıdan mesul olduğunuzu unutmayın. Emanetimize sahip çıkmak için bütün gücümüzle çalışacak, İslam Birliğini tesis ederek hak ve adalet merkezli Yeni Bir Dünya’yı muhakkak kuracağız” şeklinde konuştu.

Mescid-i Aksa’nın tarihin ve inançlarının emaneti olduğunu söyleyen Saadet Partili Sefa Bilal Yıldız, emanete sahip çıkmak için bütün güçleriyle çalışarak hak ve adalet merkezli İslam Birliği’ni kuracaklarını kaydetti. Gençlik Kolları Üyeleri, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.