TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konak’ta 233 milyon liralik bütçeye onay

Konak Belediyesi’nin ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2014 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Konak’ta 233 milyon liralik bütçeye onay

Performans ve bütçe raporlarının görüşüldüğü oturumda 2015 mali yılı bütçesi meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi. 233 milyon liralık bütçede temsil, ağırlama ve tanıtım giderlerinde yüzde 50’ye varan oranda tasarruf yapıldı. Bir önceki yılın bütçesinde 10 milyon 99 bin lira olan temsil, ağırlama ve tanıtım giderleri bu yıl 5 milyon 510 bin liraya düşürüldü. Hizmet odaklı bir bütçe hazırladıklarını dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Güvenilir bir belediye kaynak harcayarak değil, kaynaklar yaratarak hizmet ortaya koyar. Biz bunu ortaya çıkarmaya çalışacağız” dedi.

YATIRIMA AYRILAN PAY ARTTI
Bütçenin hazırlanmasında emeği geçen personele teşekkürlerini sunan Başkan Pekdaş, 2015 bütçesinin yüzde 15’inin yatırımlara ayrıldığına vurgu yaptı. Yatırım bütçesinin 34 milyon 022 bin liraya çıkardıklarını dile getiren Başkan Pekdaş, “Türkiye Cumhuriyeti’nin devletinin bütçesinde yatırım harcamalarının bütçedeki miktarı yüzde 8’i bile bulmuyor. Biz Konak Belediyesi olarak devletten daha fazla bir yatırım bütçesi ayırdık” diye konuştu. Konak Belediyesi’nin İller Bankası’na bir kuruş ödenmemiş borcu bulunmadığına da dikkat çeken Başkan Pekdaş, şeffaf belediyecilik anlayışı içerisinde yatırımlara öncelik verileceğini söyledi. 2015 yılı bütçesiyle ilgili değerlendirmeler yapan Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Zeki Günen de yatırım giderlerindeki artışı değerlendirerek, yatırımın sadece bina yapmak olarak anlaşılmaması gerektiğini belirtti. Günen, yeni dönem bütçesinde insana, doğaya, çevreye yatırımların yer aldığını söyledi.

YENİ MÜDÜRLÜKLERİN BÜTÇESİ BELLİ OLDU
Konak Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesinde yeni müdürlüklerin bütçeleri de yer aldı. Buna göre Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün 2015 yılı bütçesi, 1 milyon 358 bin lira olurken, Spor Müdürlüğü’nün bütçesi de 3 milyon 607 bin olarak açıklandı. Yedek bütçe olarak da bilinen 20 milyon 226 bin liralık pay ise yeni kurulan bir diğer müdürlük olan Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün bütçesinde yer aldı. Konuşmaların ardından yapılan oylama sonucunda Konak Belediyesi’nin 233 milyon liralık 2015 mali yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

10 KASIM’DA ATA’NIN DOĞDUĞU EV ZİYARET EDİLECEK
Meclis oturumunda ayrıca Kasım ayında düzenlenecek Selanik gezisi de oylamaya sunuldu. 10 Kasım’da Selanik’e gidecek olan Konak Belediye Meclis Üyeleri Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında doğduğu müze evi ziyaret ederek, ölümünün 76’ıncı yılında Ulu Önder’i doğduğu topraklarda anacak. Selanik Belediyesi’nin daveti üzerine hazırlanan program hakkında bilgi veren Başkan Pekdaş, gezinin yanı sıra Selanik Belediyesi’nin meclis oturumuna da katılacaklarını söyledi. Yapılan oylama sonucunda Selanik ziyareti oybirliğiyle kabul edildi. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.