TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engin’den Delican’a ‘İZMİR’ dosyası

İzmir’in kurtuluşu olan 9 Eylül’de kol kola yürüyen AK Parti ile CHP İl Başkanları bir kez daha buluştu. CHP İl Başkanı Ali Engin, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ı makamında ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Engin’den Delican’a ‘İZMİR’ dosyası

A. FEYZİ MİRHANOĞLU - Ziyaret dostluk mesajları çıkarken CHP İl Başkanı Ali Engin Delican’a bir dosya verdi. Dosyanın içerisinde İzmir’in Bakanlıklarda ve Bürokraside takılı kalan projelerinin olduğunu belirten Engin, “Bu vesileyle bu projelerin başlıklarını da kendisine sunmak istiyorum. İnanıyorum ki bu önemli sorunlarla ilgili, özellikle ulaşım ve altyapı ile ilgili il başkanı olarak hükümet nezdinde, bürokrasi nezdinde girişimlerde bulunacaktır” dedi.

“İZMİR İÇİN BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ”

Ziyaret için CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve yönetimine teşekkür eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Türk demokrasisinin gelişmesi için siyasi partilerin birbirleriyle bu şekilde istişare yapmaları, nezaket göstermeleri bizim aslında demokrasimizi bir adım daha ileriye götürecek davranışlar. Kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Göreve başlayalı 2 ay oldu. Birçok tebrikler aldık, ziyaret oldu ama bu en anlamlı ziyaretlerden bir tanesi. Bizler siyasiler olarak gerçekten meşakkatli bir yoldayız. Bizlerin yaşamını ancak bizler biliriz. Kendisinin de büyük bir siyasi tecrübesi var. Bu kente koyabileceğimiz katkılarla ilgili olarak bundan sonra istişare de yapacağız. Bizim için İzmir çok önemli, çok değerli. 2 tane büyük seçim geçirdik. Siyaset mekanizmasında hepimizin zorlandığı zamanlar oldu. Siyasi nezaketi kaybetmediğimiz her süreçte İzmir için, ülkemiz için çok daha büyük başarılara imza atacağız. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ENGİN’DEN BÜYÜKŞEHİR DOSYASI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’da takılan projelerinin bulunduğu bir dosyayı Delican’a sunan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Çok teşekkür ederim. Yaklaşık 2 ay önce göreve seçildi. Cumhurbaşkanlığı seçimi, hem bizim parti kurultayından dolayı kendisini ziyaret edememiştik. Kendisine ve arkadaşlarına başarılar diliyoruz yeni görevlerinde. İzmir bir tane, hepimiz de bu görevlere geçicisi olarak seçiliyoruz. Demokrasini en vazgeçilmez kurumları siyasi partiler, onlar yoksa demokrasi de yok. İşbirliği içinde hem kentimize hem ülkemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle kendisini ziyaret ettik, etmişken de tespit ettiğimiz, daha önceden Ömer Cihat Akay’a da ifade ettiğimiz büyükşehir belediyesinin bakanlıklarda veya hükümetin çeşitli kademelerinde bir nedenle takılan projeler var. Bu vesileyle bu projelerin başlıklarını da kendisine sunmak istiyorum. İnanıyorum ki bu önemli sorunlarla ilgili, özellikle ulaşım ve altyapı ile ilgili il başkanı olarak hükümet nezdinde, bürokrasi nezdinde girişimlerde bulunacaktır” dedi ve dosyayı Delican’a sundu.

MONORAY VE OPERA BİNASI

Sunduğu dosya hakkında açıklamalarda bulunan Engin, “Bilinmeyen konular değil. Özellikle ulaşımla ilgili, arazi tahsisleriyle ilgili konular. Mesela Yeni fuar alanını mermer fuarında bitecek. Gaziemir metrosuyla fuar arasına monoray projesi var. İZBAN ESBAŞ istasyonundan fuara geçiş sağlayacak. Bu konularla ilgili, özellikle karayolları izinleri gerekiyor. Mesela Mavişehir Opera Binası var. Orada büyük bölümün projesi bitti. Arazi tahsisler belediyeler tarafında yapıldı. Küçük bir bölümü TOKİ ya da emlak konuta bağlı. Buna benzer hepimizi ilgilendiren, çözüleceğine inandığımız projeler” dedi.

STATLARLA İLGİLİ İSTİŞARE YAPALIM

Kentte büyük tartışmalar yaratan stat konusunda fikir alışverişi yapmak istdiklerini ve kamuoyunu rahatlatmak amacında olduklarını belirten Delican, “İzmir adına yapılacak her türlü hizmetin arkasındayız. Çakılacak her çivinin arkasındayız. Konuları inceleyeceğiz, kısa sürede halledeceğiz. Ayrıca statlarla ilgili olarak da başkanımla istişare yapmak istiyorum. Bir konsersiyum sağlayıp İzmir kamuoyunu rahatlatmamız gerekiyor. Bununla ilgili de bir çalışma yapacağız. Bundan sonra istişarelere dayalı İzmir göreceksiniz. İnşallah İzmir adına çok güzel şeyler yapacağız” diye konuştu.

“İZMİR’E FAYDALI OLAN İÇİN BİRLİKTE HAREKET EDERİZ”

Özel İdare Malları’nın sorulması üzerine Delican, “Siyasi düşüncelerimiz farklı olabilir. İzmir adına ortak ne varsa hepsi konuşulur. İzmir’e faydalı olan,  İzmir için olan her şeyde birlikte hareket ederiz. Türkiye’nin bu yeni sürece de ihtiyacı var. Siyasette mutlaka hepimizin idealleri var. Siyasi düşüncelerimizi, bakış alçılarımızı ortadan kaldırdığımızda herkes Türkiye’nin daha iyi bir Türkiye olması, çocuklarımızın daha güzel bir ülkede yaşaması için kararlar alıyor. Tabi ki farklı bakış açıları olacaktır, bu gayet doğaldır” diye konuştu.

SANDIK BAŞKA, DOSTLUK BAŞKA

Dostluk sürecinin 2015 yerel seçimlerinde devam edip edilmeyeceğini sorulması üzerine Delican, “Sandık başkadır, dostluk başkadır” dedi.

Ali Engin ise, “Esas olan kentimize ve ülkemize hizmet etmek istiyoruz. Samimiyete inanıyorum. İzmir’in bir adım daha ileriye götürmek zorundayız” dedi.

MEVLANA VAZOSU

Delican, Mevlana yılı dolayısıyla üretilen, “kusurları örtmekte gece gibi ol” temasıyla üretilen vazoyu CHP’li Engin’e hediye etti. Engin vazoyu partinin en güzel yerinde saklayacaklarını belirterek teşekkür etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.