TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İstasyonlar balık istifine dönmüş”

İşçi Partisi İzmir İl Başkanı H. Tugay Şen, İzmir’in ulaşım sorunu ve belediyelerdeki taşeron (İZENERJİ işçileri) krizi hakkında açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2014 07:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İstasyonlar balık istifine dönmüş”

DİLEK BAKIRKAYNAK - İşçi Partisi İzmir İl Örgütü, dün il ve ilçe yöneticilerinin katıldığı İl Meclisi toplantısını yaparak, okulların açılmasıyla birlikte had safhaya çıkacak olan İzmir’in ulaşım sorunu ve İZENERJİ işçileri başta olmak üzere belediyelerde yaşanan taşeron krizi hakkında açıklamalarda bulundu.

 Toplantının başında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Şen, daha sonra toplantıya basına kapalı olarak devam ettti. Bugün yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına değinen İl Başkanı H. Tugay Şen, “AKP’nin ortadan kaldırdığı, mahvettiği eğitim sistemine rağmen yeni eğitim ve öğretim yılında tüm öğrenci arkadaşlara başarılar diliyoruz. İzmir’de en çok konuşulacak olan konular arasında ‘trafik ne olacak?’ var. Bilindiği üzere İzmir nüfusnun büyük bir kısmı İzmir merkezinde değildi. Yavaş yavaş dönüşler oldu. Bugünde milyonlarla ifade edilen öğrenciler trafiğe çıkacaklar. 29 Haziran 2014 tarihinde uygulamaya konulan ‘düğümü çözüyoruz’ sloganıyla hayata geçirilen İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ona bağlı ESHOT’un yeni ulaşım sistemi 15 eylül gelmeden çökmüştür. Trafik sıkışıklığının önleneceği iddia edildi, yollardaki araç sayısının azalacağı iddia edildi, ulaşımın hızlanacağı iddia edildi fakat 3 aydır trafikte rahatlama yaşanmadı. İzmir’de trafiğe çıkan araç sayısı artmıştır. Bazı yurttaşlar tek otobüsle giderken yeni sistemden sonra 3 otobüs gitmeye başlamıştır. Toplu ulaşlımı kullanan vatandaşlar mağdur olmuştur. Metro ve İzban istasyonları balık stifine dönmüş durumda. Öğreniyoruz ki metro ve izban istasyonlarında vatandaşların cep telefonları ile görüntü almalarına izin verilmiyor. Büyükşehir yeni projeden dolayı karşılaştığı tepkiden çekiniyor, sorunu çözmek anlamında atılan adımlar yetersiz bulunuyor. Aktarma çilesine son verilmeli. Bizler bu konuda son kez çağrıda bulunuyoruz:  Zararın neresinden dönersen kardır, yol yakınken bu ulaşım sistemini iptal edip yurttaşları, toplu ulaşıma özendirecek olan sistemi geliştirin diyoruz” şeklinde konuştu.

 “TAVIR ALINMALI”

 İZENERJİ krizi hakkında da görüşlerini dile getirerek açıklamada bulunan İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Şen, “İZENERJİ firması geçtiğimiz haftalarda ihaleyi kaybetti. Şimdi bin 170 park bahçe işçisi, büyük mücadeler vererek sendikalı olmuş ve bir çok hak kazanmışlardı. Şimdi ise Taşeron sistemine köle olmakla karşı karşıya bırakılmışlardır. Taşeron sistemini belediyelere sokmak amacıyla yapılan yasa değişikliklerinin ana sorumlusunun AKP  olduğunu biliyoruz. Sonuçta İzmir’de bu konuyla mücadele eden binlerce işçimiz bulunuyor. İzmir’de çeşitli yürüyüş ve eylemler gerçekleştiriyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu bizler destekçi olarak göremedik, işçilerimiz kendilerine destek olmasını beklemektedir. Bu tavır alınmadığı sürece, çorap söküğü gibi devamı gelecektir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.