TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağabey Menderes’i Ziyaret Etti

AK Parti Genel Merkezi’nin başlattığı çalışma kapsamında İzmir ile kardeş il ilan edilen Kocaeli’nin AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Menderes Belediyesi’ni ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2015 07:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ağabey Menderes’i Ziyaret Etti

Yerel seçimlerin ardından AK Parti Genel Merkezi’nin başlattığı “ Kardeş Büyükşehir “ projesi kapsamında Kocaeli’nin İzmir ile kardeş il olması sebebiyle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  İzmir’deki AK Partili Belediyeler ile görüşmek üzere İzmir’e geldi.  Başkan Karaosmanoğlu’nun ilk durağı ise Menderes oldu. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’yu  makamında ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu,  el ele vererek AK hizmetin en güzel örneklerini sunacaklarını söyledi. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise, Başkan Karaosmanoğlu’nun deneyiminden faydalanacaklarını ifade etti.

TECRÜBELERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Ziyarette konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçeleriyle, İzmir'deki AK Partili ilçelerimizin kardeş ilçe olması için meclis kararları aldık ve kardeş olduk. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmede fikir alışverişi yaptık. Belediyecilik anlamında duayen bir isimdir. 27 yıldır belediyecilik yapan büyüğümüz. Tecrübelerinden faydalanmak önemli. Bunları görüştük, konuştuk. Abilik yaparak Büyükşehir Belediyesi olarak bizlere destek olacaklar. Fikirleri ve tecrübeleri önemli, bundan sonrada paylaşmaya devam edecektir. Bizlerde onları ziyaret edeceğiz, bundan sonra paylaşımlarımız devam edecek" dedi.

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Ziyarette konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Parti genel merkezimizin başlattığı ‘ Kardeş Büyükşehir ‘ projesi kapsamında ilimiz Kocaeli ile İzmir kardeş il olarak belirlenmişti. Bunu akabinde İzmir’deki 7 AK Partili Belediye ile bir araya gelerek başarı konusunda neler yapılacağını konuşmak için İzmir’de ki belediyelerimizi ziyaret ediyorum. Programımıza Menderes’ten başladık. Menderes Belediye Başkanımız Bülent Soylu’yu ziyaret ettik.  İnşallah birlikte hareketle önemli başarılara imza atacağız ” dedi.

ADALETLİ VE EŞİT DAVRANILMALI

En büyük kaynaklarını insan olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, "Bizim en büyük kaynağımız paradan çok insan kaynağı. Akıllı insan parayı da bulur . İnsanların istediği kadar parası olsun. Aklın varsa neylersin parayı. Menderes'te güzellikler gördüm. Her geçen gün Menderes'in alt yapı ve çevresinin olumlu yöne doğru gittiğini görüyorum. Fakat, büyük bir aksaklık var. Büyükşehir Belediyesi'nin ayrımcılık ve partizanlık yaptığını görmekten üzgünüm. Üç dönemdir  Kocaeli'nde görev yapıyorum. 2004 yılında seçildim. CHP belediyeleri vardı 4 tane. 40 belediye içinden o 4 ilçesine, farklı parti belediyelerine en küçük bir ayrımcılık yapmayı uygun görmedim. Ne yaptıysak beraber yaptık. Diğer partili belediyelerle beraber çalıştık. 2009 seçimlerine geldiğimiz zaman ise CHP'li belediyeler AK Partili belediyeler oldu. Adaletli, eşit davranılırsa vatandaş onu çözüyor, burada da çözer. 7 belediyemiz var. Bundan sonraki 2019 yılındaki yerel seçimlerinde halk bunu cezalandırır. Büyükşehir Belediyesi gerek Menderes, gerek diğer bütün ilçelere asla ayrımcılık yapamaz, yaparsa halk bunun cezalandırır “ diye konuştu.

AYRIM YAPMADAN YATIRIM YAPILSIN

Büyükşehir'in bütün ilçe belediyelerindeki hizmetlerden de sorumlu olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, "Baraj havzalarına bile kanalizasyonlar akıyor. İzmir hakikaten dünyanın cennet köşelerinde birisidir. Ama gerekli güzel eller dokunmadığı için İzmir güzelliğini kaybediyor. Sahiller kötü durumda, çevreye duyarlı kardeşlerimizi İzmit'e davet ediyorum. Halkımızla beraber denize gidiyoruz. Denizlerimizi yüzülebilir hale getirdik. Partizanlıkla bir yere varılmaz. Demokraside halk bunu affetmez, affetmeyecektir de. Büyükşehir Belediyesini gerek Menderes ve diğer belediyelere ayrım yapmadan yatırım yapmaya davet ediyorum. Başkan içinde iyi olur. Eksikliği gidereceğine inanıyorum. Kendini toparlayıp, gerekli yatırımları yapsın. Zaten yapma zorunluluğu var, takip ediyorum. Paylaşacağım en önemli şey bilgi ve tecrübedir. Ortak projelerimiz olabilir. Ben bütün İzmir'in güzel insanlarını saygıyla selamlıyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.