TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sinemalarda bu hafta ne var?

Nisan ayının ilk haftasında sinemaseverleri komediden, korkuya 6 ayrı film vizyonda bekliyor

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2015 07:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sinemalarda bu hafta ne var?

Figüran

Tolga Çetin'in yönettiği Figüran filmi bu haftanın en iddialı komedisi olarak karşımıza çıkıyor. Sinema sektörüne dair ilginç bir hikaye de paylaşan Figüran'ın başrollerinde iseCeyhun FersoySerenay Aktaş ve Ferdi Kurtuldu gibi isimler bulunuyor. Yapım aynı zamanda "başrolünde bir figüranın olduğu ilk komedi filmi" olarak tanıtılıyor. Hayatını figüran olarak kazanan Mutlu bir sinema aşığıdır ve yazdığı senaryo ile yaşamının baştan sona değişeceğine inanmaktadır. Sakar tavırları ve beceriksizliği ile ortalığı karıştıran adamın en yakın arkadaşı Cempo da aynı hayalleri kurmaktadır. Mutlu, senaryosunu gerçeğe çevirmek için çalıştığı setteki oyuncu Pelin Şafak'ı ikna etmeye çalışacak ve hiç beklenmedik bir karmaşaya sebep olacaktır.

Hızlı ve Öfkeli 7

Geçtiğimiz yıllardaki başarılı korku ve gerilim filmleri ile yıldızını parlatan James Wan, bu kez bambaşka bir tür ile geliyor. Sinema tarihinin en ünlü ve en çok gişe yapan serileri arasına giren Hızlı ve Öfkeli'nin yedinci bölümünü Wan yönetiyor. Filmin başrollerinde ise bir kez daha Vin Diesel, geçtiğimiz dönemde aramızdan ayrılan Paul Walker ve Jason Statham yer alıyor. Serinin yeni bölümünde Shaw, kardeşi Owen'ın hesabını sorar, onu yaralayanın karşısına çıkmaya hazırlanır. Ekibin Toretto evini havaya uçuran Shaw'aa karşı Dom yetkili bir devlet ajanından destek ister. Bu sayede ekip tekrar bir araya gelir. Bu kez ABD hükümeti için yaptırılan bir takip cihazını ele geçireceklerdir. Filmin başrol oyuncusu Vin Diesel, Hızlı ve Öfkeli 7'nin Oscar alacak kadar iyi bir proje olduğunu iddia etmişti!

Münafık

Türk korku sinemasına yeni bir soluk getireceği iddiası ile vizyona hazırlanan Münafık, özellikle de hikayesi ve özel efektleri ile oldukça iddialı. Özkan Aksular tarafından yönetilen yerli korku örneğinin başrollerinde ise Levent Sülün ve Zeynep Okan bulunuyor. Filmin müzikleri ise 2015 Altın Portakal'da En İyi Müzik Ödülü kazanan Başar Ünder tarafından hazırlanmış. Sovyetler'de parapsikolojik olaylar üzerine inceleme yapan bir tesiste görevli olan Valeria, sevgilisi Nazım tarafından gizemli bir olayı aydınlatmak için Türkiye'ye getirilir. Çevre sakinlerinin Cinli Nazife diye tanıdıkları bir kadını araştırmak için Nalbant Köyü'ne giden kadın bir süre sonra sırra kadem basar. Nazife felç geçirir, Nazım ise delirmiştir. Otuz yıl sonra hamile bir kadın olan Ceyda, eşi ve çocuğu ile babaannesinin o dönem terk ettiği köye gelir. Doğum sancılar başlar ve korkunç bir sır ortaya çıkmak için beklemektedir.

Teksas Katliamı

Tobe Hooper'ın yönetmenliğini yaptığı ve korku sinema tarihine adını yazdıran bir klasik olan Teksas Katliamı, 2015'te restore edilmiş haliyle tekrar karşımızda. 1950'lerde ortaya çıkan Ed Gein adlı bir seri katilin gerçek hikayesindeki parçalardan esinlenerek ortaya çıkartılan film, vizyona girdiği tarihte içerdiği sahneler sebebiyle büyük yankı uyandırmıştı. Daha sonra çok sayıda devam filmi çekilen ve yeniden çevrimler ile vizyon şansını deneyen yapımın orijinal kökenlerini merak edenler için kaçırılmayacak bir fırsat. Sally ile kardeşi Franklin, dedelerinin mezarını kontrol etmek için yola düşerler, yanlarına ise dostları Kirk, Jerry ve Pam'i de alırlar. Dededen kalma eski çiftlik evini de ziyaret etmeyi düşünen arkadaşlar yolda bir otostopçuyu karavanlarına alırlar. Adamın garip halleri ve saldırısı sonrası onu dışarı atan grup yoluna devam eder. Eve varırlar ancak hiç beklemedikleri bir kabusla karşılaşacaklardır.

Şans Ayağıma Geldi

Ünlü komedi oyuncusu Adam Sandler'in başrolünde olduğu ve Steve Buscemi ile birlikte rol aldığı onuncu film olma özelliğini taşıyan Şans Ayağıma Geldi, haftanın yabancı komedisi. Yönetmenliğini Thomas McCarthy'nin yaptığı filmin hikayesi ise, yönetmenin "bir başkasının ayakkabısını gitmek" deyiminin kökenini araştırması üzerine başlayan bir sürecin meyvesi. Nesiller boyu ailesinin işletmiş olduğu ayakkabı dükkanını işleten Max Simkin artık bambaşka bir hayat istemektedir. En büyük hayali, hayatına yerleşen rutinliği ortadan kaldırmak, yeni yerler görmek ve farklı insanlar tanıyarak dünyayı gezmektir. Dükkanda bulduğu, babasından kalma bir makina ile tüm hayatı değişir. Sihirli güçleri olan cihaz sayesinde müşterilerinin ayakkabısını giyen Max, o anda o kişilere dönüşebilmektedir. Başlangıçta keyifli gelen bu deneyim bir süre sonra çeşitli belalara sebep olacaktır.

Aşkopat

Yönetmenliğini Haydar Işık'ın yaptığı haftanın bir diğer yerli komedi filmi olan Aşkopat, farklı hikayesi ve oyuncuları ile dikkat çekiyor. Film Afrikalı Ali ve şarkıcı Doğuş'un sinemaya adım attıkları ilk proje olma özelliğini de taşıyor. Filmin başrolündeki bir diğer isim ise Yıldız Asyalı. Hayatlarının ilk yılları yetimhanede geçen Emre, Salih ve Duman'ın ilginç serüvenini anlatan filmde, üç sıkı dostun yaşamı kaldıkları yetimhaneden kaçışları ile başlayan bir süreci izleyeceğiz. Üçlü yasa dışı işlere karışır ve enselenirler, içlerindeki en saf kişi olan Emre her şeyi anlatınca birer yıl hapis cezasına çarpılırlar. Cezalarını çektikten sonra dış dünyaya tekrar merhaba diyer arkadaşların karşısına Hadise isimli bir kız girer. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.