TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar için pedalladılar

Fethiye’den 4 bisikletle yola çıkan 4 kadın,  gece gündüz, yağmur çamur demeden, buz kesen soğuk havaya aldırış etmeden 400 kilometre pedal çevirdi

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2015 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadınlar için pedalladılar

EMİNE ŞEKER

Şiddet, cinayet, taciz, küçük yaşta zorla evlendirmeye hayır diyen 4 kadının 400 kilometrelik zorlu yolcuğu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Konak Tarihi Saat Kulesi’nde son buldu. Anadolu Üniversitesi’nde farklı bölümlerde okuyan Emine Apaydın, Aysun Buran, Seval Peköz ve Canan Gülçiçek’in 25 Şubat’ta çıktıkları yolculukla, kadınların fiziksel ve mental şartları zorlayarak, her konuda başarılı olabileceklerini bir kez daha gösterdi.

KADINLAR, TOPLUM BASKISINDAN DOLAYI DİLE GETİREMİYORLAR

Arkadaşları adına konuşan Seval Peköz, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde okuduğunu ifade ederek, “Aysun arkadaşım Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü’nde, Emine arkadaşım Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde ve Ezgi arkadaşım ise yine Anadolu Üniversitesi’nde Biyoloji Bölümü’nde okuyor. Biz Doğa Spor Kulübü’nün sporcularıyız. Bu oluşumu ilk önce geçen yıl bir etkinlik üzerine planlandık. Bu etkinlik bir vadiyi yürümekti. Yine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadına şiddeti ön plana çıkarmak amaçlı yaptığımız bir etkinlikti. Ama bu amacımızı gerçekleştiremedik. Hiçbir yerden hiçbir şekilde bir destek bulamadık. Aynı şekilde bu yıl destek bulsak da bulmasak da farkındalık yaratmak için etkinliği gerçekleştirmek istedik. ‘Her şekilde bu etkinlik olacak’ dedik. İnsanlara vermek istediğimiz mesaj günümüzde artan kadına şiddet, kadına yapılan taciz ve tecavüz gibi konulara dikkat çekmek. Çünkü bu durumları çevremizde yaşayan insanlar var. Kadınlar bu durumları yaşıyorlar. Ama yaşadıkları durumu toplum baskısından dolayı dile getiremiyorlar. Bu kadına yaşatılan olay ayıp değil tam anlamıyla insanlık suçudur. Bu yaşananları bir şekilde dile getirilmesini düşündüğümüz için pedalladık” dedi.

ÖZELLİKLEDE KADINLARI ÇOK ŞAŞIRTTI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü seçmelerinin nedenini daha çok farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Peköz, sözlerini şöyle tamamladı: “Dikkat çekmek ya da farkındalık yaratmak sadece tek bir günle kalmamalıdır. En büyük yapılan hata sadece 8 Mart tarihinde konuşup sonraki günler susmak oluyor. Biz Fethiye’den buraya 9 günde geldik. Yolda gelirken sadece 4 arkadaştık. Zaman zaman yollarda bisikletli dostlarla karşılaştık. Bize kendileri de yer yer eşlik etti. Bisikletli dostlarla sohbet etik. Bazı aileler bizi ağırlamak istedi. Gittiğimiz yerlerde aileler bize yemek yapmaya çalıştı. 9 gün içinde sadece bir kere sorunla karşılaştık. Yaşadığımız sorun tır şoförlerinin bizi sözlü olarak taciz etmesi oldu. 4 kadın olarak yola çıkmamız insanları özelliklede kadınları çok şaşırttı. Aysun arkadaşımız hariç biz 3 arkadaş olarak ilk uzun turumuz oldu. Aysun’un daha önce gerçekleştirmiş olduğu bir Karadeniz turu var. Biz tecrübeli bisikletçiler değiliz. Sadece kendimizi mental olarak hazırladık. Amacımıza yoğunlaştık. Kazasız ve belasız bir şekilde buraya kadar geldik.”

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.