TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir davası yine ertelendi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve belediye bürokratlarının yargılandığı Büyükşehir Davası’nın son duruşması İzmir Bayraklı Adliyesi’ne görüldü. Davanın 3 Kasım tarihine ertelendi

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2015 07:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyükşehir davası yine ertelendi!

HALİSA TOPRAK- İzmir Bayraklı Adliyesi 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra, sendika üyeleri, bürokratlar, belediye meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

AYM’DEN GELECEK KARAR BEKLENECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 397 yıl hapis cezası istemi ile yargılandığı 126 sanıklı belediye davasının son duruşmasında da erteleme kararı çıktı. Mahkeme heyeti savunma avukatlarının taleplerini dinledikten sonra Anayasa Mahkemesi’nden gelecek sonucun beklenmesine karar verdi. Büyükşehir Davası’nın bir sonraki duruşması 3 Kasım 13.30’da görülecek.

KAMUOYUNDA BERAAT İLE SONUÇLANDI
Duruşmanın ardından açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Anayasa Mahkemesinin vereceği kararı bekleyeceklerini kaydetti. Kocaoğlu, asılsız davanın İzmir, ülke ve dünya kamuoyunda zaten beraatle sonuçlandığını belirterek, “Şimdi prosedürü bekliyoruz. Biz de bir an evvel beraat istiyoruz ve artık mahkeme koridorlarına gelmemeyi diliyoruz. İnşallah önümüzdeki celselerde bu gerçekleşir. Anayasa Mahkemesi biran önce karar verir. Bir oldu, bittiye geldiğimiz realite. Bunun aksini iddia edecek kimse yok. Bütün arkadaşlarımızla birlikte biz de İzmirliler'de yıprandık. Biz de beraat ederek manevi olarak bu sıkıntımızın telafi edilmesini istiyoruz. Bu içi boş davanın sürekli gündemde tutulması, buraya iki üç ayda bir gelmemiz hem bizim, hem İzmir hem de ülkemizin dünyadaki prestiji için zararlıdır. Çok şükür yanlış işimiz çıkmadı. Bir an evvel bu dava sonuçlanırsa bir hatadan dönülmüş olacaktır. Giderek üstümüzdeki bu yükü atıyoruz ve hızlanmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.