TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vekiller kolları sıvadı

CHP’li Kamil Okyay Sındır ve AK Parti’li Kerem Ali Sürekli, Ankara dönüşü soluğu dolunun vurduğu Kınık’ta aldı

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2015 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vekiller kolları sıvadı

MEHMET ŞERİF TOPRAK

Gazeteniz EGE’de Bugün’ün 7 Haziran seçimleri sonrası, İzmir’in yeni vekillerine yaptığı, “Şimdi Hizmet Zamanı’” çağrısına ilk uyan CHP ve AK Partili vekiller oldu. Mecliste yemin ederek göreve başlayan CHP’li Kamil Okyay Sındır ve AK Parti’li Kerem Ali Sürekli, Ankara dönüşü soluğu dolunun vurduğu Kınık’ta aldı.

 SINDIR UZMANLARLA GİTTİ

CHP’nin Ziraat Profesörü olan Bornova Belediye eski Başkanı Milletvekili Kamil Okyay Sındır, beraberine İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım İşleri Daire Başkanlığı Uzmanı ve aynı zamanda Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı olan Ferdan Çiftçi ile birlikte Kınık’a giderek, dolu, yağmur ve fırtınadan büyük zarar gören Yeni, Fatih, Osmaniye, Hamzahocalı, Cumalı ve Poyracık mahallelerinde (köylerinde) incelemelerde bulundu.

Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, incelemeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 40 bin dekar tarım arazisi üzerinde 850-1000 çiftçimizin domates, biber, mısır, pamuk, karpuz, kavun, ayçiçeği (günebakan) ve diğer bazı sebze ve meyve bahçelerini vuran ve şiddetli fırtına ile birlikte gelen doludan zarar gören alanları yerinde inceledik. CHP Kınık İlçe Başkanımız Ramazan Pamukçu, Kınık Ziraat Odası Başkanımız Murat Tosun, İzmir Büyükşehir Belediyemiz Tarım İşleri Daire Başkanlığı Uzmanı ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanımız Ferdan Çiftçi ve 2.Başkanımız Ahmet Tomar ve diğer yetkili uzman arkadaşlarla birlikte tespitlerimizi yaptık. Çiftçilerimizin ve dolaylı olarak etkilenecek olan esnaflarımızın mağduriyetinin giderilmesi için gereği yapılacaktır” dedi.

 SÜREKLİ, DOĞRUER’LE İNCELEDİ

AK Parti’nin hukukçu vekili Kerem Ali Sürekli de, seçim bölgesi içinde yer alan Kınık’ta dolu felaketinden zarar gören çiftçileri unutmadı. Kınık’a giden Sürekli, AK Partili Belediye Başkanı Sadık Doğruer ile birlikte afetten zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulundu ve çiftçileri dinledi.Bölgede durumun vahim olduğunu ifade eden AK Partili vekil Sürekli, “Bölgemizde hava şartlarına bağlı olarak afet yaşanan ilçelerimizden biri de maalesef Kınık olmuştur. Haberi üzüntü ile öğrendim ve İzmir’e döndüğümde  bölgenin vekili olarak çiftçimizin durumunu yerinde incelemek için bölgeye gittim. Belediye Başkanımız ile birlikte incelemelerde bulunduk. 6 mahallemizde büyük afet yaşanmış. Ürün telef olmuş. Bu durumu gereken mercilere ilettik. Bölgenin afet kapsamına alınması gerekiyor. Gerekli girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.

 VEKİLLERE TEŞEKKÜR

Vekillerin inceleme yaptığı arazilerde ürünleri telef olan çiftçiler, zararlarının büyük olduğunu, devletten bu konuda destek istediklerini ifade ederek, “Sağolsunlar vekillerimiz geldi ve zararımızı gördüler. Durumu ilgili mercilere ileteceklerini söylediler. Biz kendilerine güveniyor ve teşekkür ediyoruz. Bizim vekilimiz olduklarını gösterdiler” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.