TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaş alamamaktan, esnaf satamamaktan şikayetçi

Ege Bölgesi'nde etkili olan yağmur, kar yağışı ve fırtına sonrası yaşanan nehir taşkınları, birçok serada ile tarım alanında hasara yol açarken, pazarlardaki meyve, sebze ve balık fiyatları yükseldi. İzmir'in sebze ve meyve temin ettiği Aydın, Manisa ve Balıkesir'deki kış şartları nedeniyle ıspanak, brokoli, pancar, pırasa kereviz gibi kış sebzelerinin fiyatları bir önceki haftaya göre yüzde 50 ile yüzde 100 arasında arttı

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2015 08:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vatandaş alamamaktan, esnaf satamamaktan şikayetçi

EMİNE ŞEKER

Birçok serada hasara yol açan fırtına ve yağışlı hava tezgahta bulunan sebze ve meyve fiyatlarını yükseltti. Olumsuz hava şartları Havra Sokağı’nda bulunan manavların etiketlerine yansıdı. Esnaf, önceki hafta kilogramını 1 liradan sattığı brokolinin bu hafta 2 liradan satıldığını söylüyor. Soğuk havadan etkilenen başka ürünler ise "yeşillikler" diye tabir edilen marul, maydanoz, roka ve tere otu.

KIL BİBERİ 6 LİRA

Havra Sokağı girişinde bulunan manav yetkilisi Abdulkadir Gülşahin, fırtına ve yağışlı havaların sebze ve meyve fiyatlarını yükselttiğini belirterek, “Gelen ürünler uzun yoldan geldiği için soğuk havadan etkileniyor. Şuan benim tezgahımda bulunan en pahalı ürünler; taze fasulye, patlıcan ve kıl biber. Taze fasulyeyi 5 liradan satıyorum. Kıl biberi ise 6 liraya satıyorum. Ramazandan bugüne iş yapmıyoruz. Eskiden lokantacı geliyordu. Fazla fazla sebze meyve alıyordu. Şimdi iş olmadığı için azar azar alıyorlar. Müşteri geliyor. Fiyatları görüyor. Herkesin geliri belli. Ya almıyorlar ya da yarım kilo alıp gidiyorlar. Havra Sokağı’nda bulunan manavlara her gün yeni mal geliyor. Ama fiyatlardan dolayı elimizden kalıyor. Satamıyoruz. Bizde her gün gün geçtikçe zarar ediyoruz” dedi.

İNSANLAR BAKAKALIYOR

Yine Havra Sokağı’nda bulunan Köşe Manav yetkilisi Hıdır Göncü ise, havaların soğuk gitmesini fiyatların yükselmesine sebep olduğunu açıklayarak, “2 haftaya yakın fiyatlar yükselişte. Bu yükseliş havalar ısınmaya başladığında azalacak diye umut ediyoruz. Benim tezgahımda en pahalı ürün silör salatalık. Silör salatalığın fiyatı 5 lira. Müşterilere bu fiyatı söyleyince insanlar şaşırıyor. Bakakalıyor. Ama ne yapsınlar. İhtiyaç. Mecbur az da olsa alıyorlar. Eskiye göre satışlarımız düşüşte. Fiyatlar düştüğü takdirde kar etmeye başlayacağız. Daha çok ürün satacağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.