TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otobüste kavga var

1 Haziran'da toplu taşıma araçlarında kullanılan elektronik akıllı kartlarda yaşanan sorunlar tam olarak çözülemedi. Son olarak kartların aktive edilip doldurması söz konusu olduğundan vatandaşlar dolum noktalarında uzun kuyruklar oluşturdu

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2015 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Otobüste kavga var

ANIL YIKGEÇ- İzmir'de 1 Haziran'da toplu taşıma araçlarında kullanılan elektronik akıllı kartlarda yaşanan ve yolcuların ücretsiz yolculuk yapmasına neden olan sorun hala tam olarak çözülemedi. Yetkililer ‘Sorun yok, sistem işliyor. Kartlar okutuluyor’ dese de hala dolum yapıldığı halde ücret düşmeyen, boş gösteren kartlar var. ‘Geçersiz kart’ uyarısı veren kartlar aktivasyona gerek duyuyor. Kart dolumu yapılan herhangi bir gişeden aktivasyon yaptırılabiliyor. Bu da zaman zaman uzun kuyruklar oluşmasına sebep oluyor.

SORUNLAR TAM OLARAK BİTMEDİ

Geçen gün İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında bu konu gündeme geldi. Sorunun kısa sürede çözüleceğini söyleyen Belediye Başkanı Kocaoğlu, vatandaşların artık kartlarını doldurup geçiş yapmalarını rica etti. Vatandaşlar da duyarlı davranıp kartlarını aktive etmek ve doldurmak için sabırla sırada bekliyorlar. Başkan Kocaoğlu’nun bu sözlerinden sonra ESHOT şoförleri, İZBAN ve Metro görevlileri de kartını boş okuyan vatandaşları araca alamıyor. Bu sebeple zaman zaman gerginlikler yaşanıyor, vatandaşlarla şoförler ile görevliler karşı karşıya kalabiliyor. Kartına dolum yaptırıp bindiği halde ‘Boş kart’ uyarısı alan vatandaşlar isyan ediyor. Şoförler ise ‘Bu işin muhatabı biz değiliz. Biz sadece görevimizi yapıyoruz. Ama halkla yüz yüze kalıyoruz’ diyor. Madalyonun diğer bir yüzünde ise belediyenin her geçen gün daha fazla zarara uğraması var. Şu anda tam olarak ne kadar zarar edildiği bilinmese de her geçen gün artıyor. Kesin çözümün bir an önce gelmesi hem vatandaşı rahatlatacak hem de belediyeyi zarardan kurtaracak.

Bundan sonraki aşamada ise ‘İzmirim’ karta geçiş süreci olacak. İlerideki günlerde daha avantajlı ve hızlı bir kart olacak ‘İzmirim’ karta ne zaman geçileceği tam olarak belli değil. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.