TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçeroğlu davası ertelendi

Kobani eylemleri sırasında yaralandıktan kısa bir süre sonra yaşam mücadelesi kaybeden Ekrem Kaçeroğlu'nun katil zanlılarının yargılandığı dava 27 Ekim 2015 tarihine ertelendi

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2015 07:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kaçeroğlu davası ertelendi

ONURHAN ALPAGUT

İzmir Bornova'da 7 Ekim 2014'teki Kobani eylemleri sırasında silahla yaralanarak yere düşen ve çevredekiler tarafından linç edilmesi sonucu Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan ve burada 10 günlük yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını yitiren Ekrem Kaçeroğlu'nun katil zanlılarının yargılandığı davanın 2.duruşması dün İzmir Bayraklı Adliyesi'nde görüldü.

"PEŞİNİZİ BIRAKMAYACAĞIM"

Duruşma öncesi yoğun bir kalabalığın toplanarak protesto gerçekleştirdiği Bayraklı Adliyesi önünde bir de basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada konuşan Ekrem Kaçeroğlu'nun babası Bedrettin Kaçeroğlu devlete seslendi. Kaçeroğlu, "Beni korkutarak yıldıramazsınınız, peşinizi bırakmayacağım. Herkes dava sonucunda cezasını çekecektir. Devletin mi delilleri araması lazım yoksa bizim mi? Neyi saklıyorsunuz? Halk olarak delilleri biz topluyoruz. İzmir'in göbeğinde canımız vuruluyor. Babalar gününde oğlumuzun mezarına kızları, eşi hediyesini koymaya gidiyor. Buna sen izin vermiyorsun. İleride Cenabı Allah'a ne hesap vereceksin? Acilen oğlumun katilleri kimse yakalanmasını ve cezalandırılmasını istiyorum. Bu dava ülkede gözle görülen en net cinayettir. Ancak suçlu açıklanmıyor. Kimden neyi saklıyorsunuz? Oğlumuzun elinde taş, sopa mı vardı? Ekrem gibiler artık ölmesin. Bizim canımız yandı, sizlerin yanmasın" diye konuştu. 

VEKİL KÜRKÇܒDEN ADALET ÇAĞRISI

Bedrettin Kaçeroğlu’nun arkasından mikrofonu eline alan Halkların Demokrat Partisi(HDP) Milletvekili Ertuğrul Kürkçü,  "Bugün burada Ekrem Kaçeroğlu’nun katilleri ortaya çıkarılacak veya çıkarılmayacak. Türkiye'de adaletin olup, olmadığı hakkında net bir sonuç ortaya çıkacaktır. Umuyoruz ki dava başından sonuna kadar titizlik ile araştırılacak. Diliyoruz ki, yapılan linç girişiminin failleri ortaya çıkarılarak Ekrem Kaçeroğlu’nun masumiyeti hakimlerin tayini ile ortaya konulacaktır. Böylelikle Türkiye'de adalet açısından yeni, temiz bir sayfa açılmasına izin verilmiş olur. Ya da bunun tam tersi olacaktır. Ancak halk en sonunda bu cinayeti, katilleri ortaya çıkartır. Ekrem Kaçeroğlu’nun genç yaşında hiç bir suçu yokken öldürülmesine yol açan her şeyin arkasında Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nun  Ortadoğu’ya hakim olma düşüncesi vardır. Ekrem’in ölümünden neredeyse 1 yıl bile geçmeden Kobani, Telabiyad'ta Türkiye'nin güney sınırlarının hemen dibinde AK Parti iktidarının İŞİD, El Nusra, El Kaide canileri ile nasıl el ele vererek Suriye'de rejim değişikliği, hakimiyet kurma isteği bariz bir şekilde ortaya çıkıyor. HDP'nin çağrısı ile Kobani'ye halklarımız gelmeseydi bu katliam tüm düzeneği ile Türkiye'nin içine taşınacaktı. Bugün İŞİD yenilebiliyorsa, Ekrem gibi kardeşlerimizin ve binlerce insanımızın gösterdiği direniş sayesindedir. Bu yüzden bizler tarih karşısında suçlu olan iktidarın adalet karşısında da suçlarının ortaya çıkartılması için davanın takipçisi olacağız. Ekrem'in katilleri er ya da geç ortaya çıkacaktır. Bu katiller ortaya çıktığında aslında Türkiye'de nasıl geniş bir iktidar şebekesinin tamamının ülkenin boğazına sarıldığı, linç girişiminde bulunduğu anlaşılacaktır. 7 Haziran seçimlerinden bu yana Türkiye'de değişmiş olan iklim adalet ile taçlanmalıdır. Bu haksızlıkların hesabını eğer adalet bulamıyorsa, Türkiye'de halk eninde sonunda bu hesabı soracaktır. HDP bu davanın takipçisi olacaktır. Bu davayı an be an takip edecek ve sonuçlardan halkımızı haberdar edeceğiz. Eninde sonunda ya adalet yerini bulacak ya da adalet yerini bulacaktır" dedi.

Dava, zanlıların tutuksuz yargılanmasına karar verilerek 27 Ekim 2015 tarihine ertelendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.