TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bizim Mahalle-Konak, Hasan Özdemir Mahallesi

Ege’de Bugün okurları ve Konak, Hasan Özdemir Mahallesi sakinlerine merhaba.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2014 06:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bizim Mahalle-Konak, Hasan Özdemir Mahallesi

Ege’de Bugün okurları ve Konak, Hasan Özdemir  Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizi Muhtar Reşit Göknar’dan  dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak,  bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyorum. İnanıyorum ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtardan iyi kimse tanımaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Vatandaş Hamza her hafta üç mahallede sizlerle muhtarlıklarda buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum ve bu kurumun temsilcisi muhtarlar kuruluşlarından günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ettim. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında olacak.

Hamza Gül

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ (176 ncı Mahalle)

Mahallenin adı:  Hasan Özdemir

Mahallenin ilçesi, ili: Konak/İzmir

Posta Kodu: 35270

Mahallenin nüfusu:  12.000

Mahallenin seçmeni: 2.300

Mahallenin sokak ve cadde sayısı: 32

Mahallenin muhtarı:  Reşit Göknar

Konak’ın 19 Mayıs Mahallesi’nden sonra Kadifekale’nin tepesine doğru tırmanan yamacında kurulu Hasan Özdemir Mahallesi’ne sabah erkenden ulaştım. 30 Mart 2014’de yeni muhtar seçilen Reşit Göknar, telefonda sözleştiğimiz üzere bekliyordu. 1991 yılına kadar 1 nci Kadriye Mahallesi sınırları içindeki 32 sokağın bölünmesiyle ortaya çıkan mahalleye dönemin emniyet müdürlerinden Hasan Özdemir’in adı verilmiş. Mahallenin kurucu muhtarı olan İbrahim Erol 5 dönem yaptığı muhtarlığı 30 Mart 2014’de destek verdiği genç Reşit Göknar, devir aldı. Kadifekale sırtlarındaki mahalleye uzaktan baktığınızda tipik bir gecekondu mahallesi çıkıyor karşınıza. 32 sokağının bazıları merdivenli dik yokuşlardan oluşan Hasan Özdemir Mahallesi’nin sokaklarının neredeyse tamamı asfalt kaplama. Zaman içinde yıpranan asfalta atılan yamaların yükselttiği yol bir çok evin kapısından yukarı çıkmış durumda. Buda yağmurlu havalarda bu evleri su baskını ile karşı karşıya bırakıyor. Yolların kilit parke taş olmasının acil ihtiyaçlarından birisi olduğuna dikkat çeken muhtar Reşit Göknar, “Konak belediyemize bu sorunumuzu birkaç kez ilettik. Önce bu yollardaki asfaltı sökecek bir iş makinasına ihtiyaç duyulduğunu bunu aldıktan sonra ancak o zaman bizim mahallenin sokaklarındaki asfaltın sökülüp yerine kilit parke taş yapılacağı söyleniyor. Büyükşehir’e bu isteğimizi ilettiğimizde onlarda sokaklar ilçe belediyesinin sorumluluğunda cevabını veriyorlar. Şimdilik bu isteğimizin yerine gelmesinin bir müddet imkansız olduğunu görüyoruz. Mahallemizde var olan 51 işyerinin neredeyse tamamı küçük bakkal gibi işletmelerden oluşmakta. Ayrıca 613 binada bulunan evlerde ise 12 bin civarında sakinimiz yaşıyor. Seçimlerde ise sandığa giden seçmen sayımız 2 bin 300 civarında. Nüfus ve seçmen oranına baktığımızda mahallemiz ailelerinin çok çocuklu ailelerden oluştuğunu görüyoruz. Ailelerde çocuklar olsa da ne yazık ki bu çocukların çıkıp rahatça vakit geçireceği bir parkımız bile yok” dedi.

MUHTARIN SİTEMİ

Hasan Özdemir Mahallesi Muhtarı Reşit Göknar, seçim döneminde sık sık görüştükleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın seçimlerden sonra mahallesine gelmeyişine sitem ediyor. Muhtar Göknar, hizmet anlamında yaşanan sıkıntıların bir şekilde çözüme kavuşacağına inandığını ifade ederek, “Biz ille de başkanımız gelsin bize hemen hizmet getirsin demiyoruz. Gelsin bir hal hatırımız sorsun mahalleli ile konuşsun bir çayımızı içsin diye bekliyoruz. Ama başkan seçildiği günden bu yana görüşemiyoruz.  Mahallemizde okul yok, çocuklarımız 19 Mayıs ve 1 nci Kadriye Mahallesi’ndeki okullara gidiyor. Sağlık Ocağımızda 19 Mayıs Mahallesi ile sınırımızda iki mahalle sakinleri buradan sağlık hizmeti alıyorlar. Mahallemize sadece Konak Bahribaba’dan 30 numaralı Kaynak otobüsü çalışıyor.  İki merdivenli sokağımız çok kötü durumda buranın kilit parke taşla yeniden yapılması için 6 ayda belki de 20 tane dilekçe verdim ama şuana kadar her hangi bir çalışma yapılmadı. Buda ham beni hem de mahalle sakinlerimizi üzüyor. Park yeri için mahalle sınırlarımız içinde mülkiyetinin belediyeye ait olduğunu öğrendiğimiz bir arsa var, en azından burasının çocuk parkı olarak düzenlenmesini bekliyoruz. Mahallemizde son dönemde Suriye’den gelen sığınmacılardan da 30 hane kadar insan yaşıyor.” diye konuştu.

MİDYECİ MAHALLESİ

Hasan Özdemir Mahallesi’nde yaşayan ailelerin yüzde 80’den fazlası evlerinde midye imalatı yaparak geçimini sağlıyor. Evlerde çok da hijyen olmayan koşullarda hazırlanan midyelerin işlenmesi sırasında çıkan ağır kokuların sokaklarda bile hissedildiği mahallenin evlerinde günün değişik saatlerinde hummalı bir çalışma yaşanıyor. Evlerin alt katları ve bahçelerinde genellikle ev halkının çalışarak hazırladığı midyeler buradan pazara çıkartılıyor. Yeşildere Caddesi üzerindeki dev Atatürk Maskının baktığı mahalle ekonomik olarak da orta gelir düzeyinin altındaki aileleri barındırıyor.  Evlerin üst üste yığılmış gibi bir görüntü sergilediğine vurgu yapan muhtar Reşit Göknar, “Mahallede yaşayan ailelerimizin büyük bölümü yardıma muhtaç ailelerden oluşuyor. Ancak bu ailelerin ihtiyaç duyduğu yardımı bu dönemde yeteri kadar temin edemedik. Çünkü belediyelerimizden böyle bir destek alamadık.  İnsanların tek geçim kaynağı olan midye üretim işi evlerde yapıldığı için sık sık bir evin suyu bir diğer komşu eve geçiyor. Bu anlamda mahalle sakinlerinden gelen sıkıntıları kendi içimizde çözmeye gayret ediyoruz. Mahallemize Konak Belediyemizin temizlik anlamında verdiği hizmetten memnunuz, ancak bu çöp toplamakla tek başına yeterli gelmiyor. İZSU’nun sorunlarımıza karşı hassas olduğunu da belirtmek isterim. Ne zaman bir sıkıntımız var diye telefon açsak aynı gün değilse bile bir gün sonrasında sorunumuz çözülüyor. Mahallenin ekonomik durumu gibi eğitim oranı da yeteri kadar iyi değil. Çünkü ailelerin çoğu ekonomik sıkıntılarından dolayı çocuklarını okutamıyor.” şeklinde konuştu.

ÜST GEÇİT ÇİLESİ BİTMİYOR

Hasan Özdemir Mahallesi ile çevredeki mahallelerin sık kullandıkları güzergah olan Yeşildere Caddesi üzerindeki üst geçidin ne asansörünün nede yürüyen merdiveninin olmayışı mahalleliyi canından bezdirmiş durumda. Bu duruma tepki gösteren muhtar Reşit Göknar şöyle konuştu;  “Özellikle kış aylarında  çekilmez bir hal alan bu üst geçide normal zamanda bile ne engelli ve vatandaşlar nede yaşlı, çocuklu kadınlar ile hastalar kullanamıyor. Çünkü yaklaşık 50 basamakla çıkılan üst geçidi kullananlar eğer birileri yardım edemezse çok sıkıntı yaşıyorlar. Bu zamanda bu kadar insanın kullandığı bir üst geçit bu halde niçin bırakılır anlamış değiliz. Yerel yönetimlerimiz bizim buraların insanlarını bu hizmete layık görmediğini ve bu konuda hizmetlerinde bir çifte standart uyguladığı kanısını taşıyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.