TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülllüce, Kemalpaşa’da kentsel dönüşümü başlattı

Kemalpaşa Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında kentsel dönüşüm protokolü imzalamak için kente gelen Bakan Güllüce İzmir’den aday olacağı yönündeki iddialara cevap verdi. Güllüce, “Ben zaten aday adayıyım. Neresi olduğunu genel merkez bilir. Ben şu anda İstanbul milletvekiliyim. Geleceğimi partim bilir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2015 07:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gülllüce, Kemalpaşa’da kentsel dönüşümü başlattı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Kemalpaşa Belediyesi, Soğukpınar ve Atatürk Mahallelerinin Bakanlar Kurulu tarafından afet riski altındaki alan olarak ilan edilmesinin ardından başlattığı kentsel dönüşüm sürecinde Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Müdürlüğü’nden yetki devrini aldı. Kemalpaşa Dere Mesire Alanındaki Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen protokol törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, AK Parti İzmir milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesi gazetecilerin sorusunu yönelik İzmir adaylığıyla ilgili değerlendirmede bulunan Güllüce, “Ben zaten aday adayıyım. Neresi olduğunu genel merkez bilir. Ben şu anda İstanbul milletvekiliyim. Geleceğimi partim bilir” dedi.

“BAŞKALARINI DÜŞÜNMEK DİYE BİR ŞEY KALMAMIŞ”

Güllüce, toplantının olmasında İzmir Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Uğurlu’nun katkısı olduğunu belirterek, “Biz bir Türkiye arzuluyoruz. Şehirlerimizin ruhu olsun istiyoruz. Kimyası bozulmuş insanların yaşadığı şehirler olsun istemiyoruz. Komşuluk, dostluk ilişkilerinin devam ettiği yerler olsun istiyoruz. Böyle bir Türkiye’nin kalkınmış bir Türkiye’yle örtüşmesini istiyoruz. Batıda evet alt yapıları bitmiş şehirler var ama ruh, gönül, insanlık kalmamış. Diğergam(Başkalarını düşünmek) olmak diye bir şey kalmamış. Biz diğergamın en büyük temsilcisiyiz” dedi.

 

SİZİN BAŞKA İŞİNİZ YOK MU?

Güllüce muhalefeti eleştirerek,  “Aşsız ve işsizimiz olmasın istiyoruz. Geçim derdini karın doyurmayı düşünen değil zengin olmayı düşünen bir Türkiye olsun. Ulaşım sorunu halledilmiş şehirlerimiz olsun istiyoruz. Muhalefet bu otobanı durdurmak için çalışma yapıyor. Kapatamazsın. Biz yol yapıyoruz sen yolunu kapatıyorsun. Tabiatı bozuyormuş, nasıl oluyor onu da anlamadım. Bir kişinin 3 buçuk saatte İzmir’den İstanbul’a gitmesine niye karşı çıkılır? Mahkemeye verilir, ben anlamadım. Ben bulamadım siz sorun. Niye bu yollara barajlara yollara havaalanına karşıdırlar. İstanbul’daki havaalanı için ‘iktidar olalım durduracağız’ diyorlar. Durduramazsın kardeşim. Herkesin bunlarla gurur duyması lazım. Bir de köprü durdurulacakmış. Bitti kardeşim bitti. Sizin başka işiniz yok mu? Makul bir şeyler üretin. Bunları yaparsanız millet size ‘yeter’ der. Zaten seni iktidar yapmıyorlar bir de ‘dur’ derler” diye konuştu.

“ÇED ALMAYANI DÖVÜYORUZ”

Güllüce, ÇED konusunda kendisine yöneltilen eleştirilere karşılık imzaladığı yatırım anlaşmalarını göstererek, “Sadece İzmir’de 4 milyarın üzerinde yatırımı zevk alarak imzaladım. Türkiye’deki toplam yatırım 190 milyar oldu. Mecliste benim hakkımda ‘Herkese ÇED veriyor, ÇED almayanı dövüyorlar’ dediler. Evet, biz ÇED almayanı dövüyoruz. ‘Niye çalışmıyorsun, bu millete katkı yapmıyorsun?’ diyoruz. Doğru. Biz herkese, ÇED için müracaat eden adama yol oluruz. Rehber oluruz. Bir an evvel yatırımını yapsın. Dünyanın en büyük ekonomisi için çalışan adama kurban oluruz sen engel ol” dedi.   

“BİZ BİR OLACAĞIZ DEYİN”

Güllüce, birlik ve beraberlikten rahatsızlık duyanlar olduğunu belirterek, “Bu milletin içine fitne fesat getirenlere ‘defol Allah’ın cezası biz bir olacağız, diri olacağız’ deyin. Biz böyle bir Türkiye hayal ediyoruz. Bunlar içeride ve dışarıda birilerini rahatsız ediyor. Ama biz bundan keyif alıyoruz. Afrika’dan bir yabancı geldiğinde ben susuyorum adam biz başbakanımızı, cumhurbaşkanımızı bize anlatıyor. Bunlar güzel değil mi? Bu nifakçı takıma karşı mutlaka birlik olmalıyız. Biz tefrika yüzünden bir imparatorluk kaybettik. Biz 78 milyon tefrikasız bir araya gelerek tüm dünyada bu milletin karşısında olanlara karşı olmalıyız” diye konuştu.

“BİZ DE HALKA RAĞMEN OLMAZ,  HALKLA BERABER OLUR”

Üç dönem belediye başkanlığı yaptığının altını çizen Güllüce, “Son döneminde Marmara depreminde görevdeydim. O bölgede ceset çıkarmadığım, çalışmadığım yer yoktur. Komdan subayı gibi çalıştım. Mühendislik mimarlık hizmeti almamış binaların sonucu böyle oluyor.  Deprem riski olmayan, çıkmaz sokağı olmayan, çocuklarımızın oynayacağı parklar olan yeni yerlere ihtiyacımız var. Bazı muhalifler bunlara ‘rantsal dönüşüm’ diyorlar. Yıkık dökük binayı kaldırıp yeni bina yapınca ve vatandaşa verince bunun neresi rant oluyor anlamış değilim? Bu hayırlı işe karşı çıkmak az önce saydığım şeylere karşı çıkmak neden? Kentsel dönüşüm bilgi, beceri isteyen bir iştir. Herkesin yapacağı bir iş değil. Biz de, ‘Başkan yürü Türkiye’ye yakışır bir Kemalpaşa yap’ dedik. Biz de halka rağmen olmaz. Halkla beraber olur. Vatandaşla anlaşarak olur. Halka rağmen 1950 öncesi olmuş.  Sonrasında Ege’den bir yiğit çıkmış ‘yeter söz milletin’ demiş. 2002’den sonra da bir delikanlı ‘hem karar da milletin’ dedi. Öyle noter ne diyorsa olmaz. Millet ne diyorsa o olacak. Fakat kentsel dönüşümde istemede de vermede de adaletli olacağız. Şimdi size gelip ‘İdris Güllüce, bir bakan, filanca, yer kapatmış’ derler. İftirayla, yalanla insanların aklını çelerler. Tek silahları ve beyinler iftira olanlara karşı bizi korumak zorundasınız. Hemen gelip başkanla konuşun” dedi.   

“BU ÇALIŞMA İZMİR’DE VE TÜRKİYE’DE MARKA OLACAKTIR”

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise gerçekleşen çalışmanın marka değeri olarak ortaya çıkacağını belirterek, “Ankara’dan İzmir’e geldiğimizde Kemalpaşa karşılıyor. Bu ilçemizin alt yapı, sanayi, tarım, üretim, konut ve parklarıyla bizi karşılaması gerekiyor. Bu törende Belediye Başkanımızın ve Bakanımızın katkılarıyla önemli bir çalışma başlatılıyor. İnanıyorum bu çalışma Kemalpaşa’da, İzmir’de ve Türkiye’de bir marka değeri olarak ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

UĞURLU, GÜLLÜCE’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu Bakan Güllüce’ye teşekkür ederken verilen sözlerin tutulduğunu belirterek,  “Eskiler ‘Şehirler insanın insan da şehrin aynasıdır’ derler. İnsan şehri inşa ederken taşın toprağın arasında kendini inşa eder. Gönlü taş olanın şehri de taş olur. Gönlü aşk olanın şehri de gülistan olur. Güzel insanların hep güzel şehirleri olmuştur. Kemalpaşa’nın güzel insanlarının da güzel Kemalpaşa’sı olsun istiyoruz. Hayalin peşinde giden bir ekiple bu projeyi başlatıyoruz. Kentsel dönüşüm sadece sağlıklı bir kent oluşturmak değil tarihi eserlere de sahip çıkmaktır. Kentsel dönüşüm o yapılarla buluşmamızı da sağlayacaktır. Ecdat yadigarı o yapılara sahip çıkıp geçmişle barışmamızı sağlayacaktır. Bundan tam bir yıl önce biz size bu sözleri verdik. Verirken bir şeye güvendik. ‘Tüm bunların gerçekleşmesi için bize bir bakanın sahip çıkması lazım’ dedik. O bakanımız Kemalpaşa’ya geldi.  Geçen sene mitingde ‘Ne istiyorsanız bu bakan abiniz size söz verdi’ dedim. Birinci senesinde verdiği sözleri yerine getiren İdris Güllüce’ye teşekkür ediyorum. Bakanım iyi ki varsınız. Bu süreçte önce Allah’a sonra size güveniyoruz” diye konuştu.

Kemalpaşa ilçesinde kentsel dönüşümde 80 hektarlık alanda 5 tip konut yapılacak. Evlerin büyüklükleri 60, 80, 125, 150 metrekare olacak. Binalar 2 ila 7 kat arasında değişecek. 7 ile 9 bin arası konut üretilecek. Proje 25 bin kişiyi kapsayacak.  

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.