TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’de seçim değerlendirmesi

Genel seçim sonuçlarının ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar'ın Başkanlığında ilk teşkilat toplantısını gerçekleştirdi. Hotar, teşkilat toplantısına katılımın az olmasını eleştirirken partililerden daha çok çalışmalarını istedi

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2015 06:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti’de seçim değerlendirmesi

TANER UYANIKER- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar'ın Başkanlığında teşkilat toplantısı Balçova Termal Otel Kardelen Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Nesrin Ulema, AK Partili belediye başkanları ve ilçe başkanları katıldı. Toplantıya Hotar’ın, katılımın az olması dolayısıyla partililere yönelik eleştirileri damga vurdu. Nükhet Hotar, "Eğer partimiz güçlü olmazsa, partimiz olmazsa birliğini korumazsa; ne hükümet olur, ne de hedeflerimiz gerçekleşir. Bizim teşkilat toplantımız her şeyden çok önemli. Bu bir daha böyle olmamalı, birinci parti olmanın gereğini göstermiş oluruz. Genel seçimde de birinci parti olarak çıkıyor isek bu teşkilatımızın başarısıyla oluyordur. Esneme yumuşaklık gösteriyorsak oylar kayar. Burada olmayan arkadaşların temsilen olduğunu düşünüyor, dikkatli olacaklarına inanıyorum" dedi.

“KOALİSYON VE ERKEN SEÇİM İÇİN HAZIRIZ”

Genel seçim sonuçlarını değerlendiren Hotar, koalisyon ve erken seçim seçeneklerinin ikisine de teşkilat olarak hazır olduklarını vurguladı. Hotar, "AK Parti, siyasi partiler tarihi içerisinde kısa bir süreç. Çok uzun yıllar siyasette bulunmuş partiler görüyoruz. AK Parti her seçimde birinci parti çıkarak Türkiye'nin her yerinden oy alan tek parti. Birçok yerde birinci olan partiyiz. Biz buradaki başarımızı göreceğiz. Son değerlendirmelerin ne anlama geldiğini de çok iyi değerlendireceğiz. Tüm partilere olduğu gibi partimize de mesajlar var ve dikkate alacağız. Diğer partiler de umarım bunları kendileri için yaparlar. Bu millet bunlara bir şans verdiyse en sorumlu şekilde yapmalarını bekliyoruz. Ülkenin ekonomik dengeleri başta olmak üzere tüm kazanımları, korumak adına kendi üzerine düşen sorumluluk neyse yapacaktır. İki nokta var. Her ikisine de hazırız. Seçim kaç yıl sonra olmuş fark etmez. Koalisyon olacaksa ülkenin birliğini koruyarak elimizden geleni yapmak veyahut herhangi bir seçime gidilecekse de buna da hazırız" diye konuştu.

“KAOS OLMADIYSA AK PARTİ'NİN BAŞARISIDIR”

Ülkenin şu anki durumunun da kaos olmamasının sebebini AK Parti’nin tutumuna bağlayan Hotar, "Bu nereden baktığınıza göre değişir. Ortaya çıkan rakam bize gelen oylar veya giden oylar nerelere gitmiş neyi eksik neyi fazla yapmışız aile olarak yaparız. Samimi olarak yapmalıyız. Biz ülkemizin kazanımlarını birliğini ve beraberliğini sağlamak zorundayız. Formülleri konuşmak çok anlamlı değil. Ekonomik kaos olmadıysa AK Parti'nin başarısıdır. Bankalar kredilerini geri çağırmaya başlamadıysa AK Parti'nin başarısıdır. Geçmişte bu yaşandı ekonomisi ve sosyal hayatı ne hale gelirdi. Bize olan güvenin bir göstergesi. Biz de bize olan bu desteğin kıymetini bilmek zorundayız. Çocuklarımızın geleceği için ülkeyi bir takım hayalcilere sevk edemeyiz. Biz de kendi adımıza bu mesajları çok iyi okuyun. Dik duruşu hepimiz göstermek durumundayız. Burada teşkilat çok önemli” ifadelerini kullandı.

“FİTNE SOKMAYA ÇALIŞANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Delican ise, şunları söyledi: “Teşkilat içi bir değerlendirme yapmak için böyle bir organizasyonu tertipledik. Çok önemli bir seçim yaşadık. İzmir'de istediğimiz sonuçlar gerçekleşmedi ama birinci parti olmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Sahada çalışmalarımıza her an seçim olacakmış gibi çalışmaya var gücümüzle devam edeceğiz. Milletvekili seçilen birçok arkadaşımız var. Onları tebrik ediyorum. Bu bir bayrak yarışı. İzmir'i algı operasyonlarıyla yanlış yönlendirmeye çalışıldığının biliciyle doğru hareket edecektir. Hepinize tek tek teşekkürler. Biz büyük bir aileyiz. Fitne sokmaya çalışanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz.”

GENÇLİĞE ÇAĞRI

Gençlerin önemine de vurgu yapan Delican, gençlik kolları başkanlarının çok daha fazla çalışması gerektiğini söyledi. Delican, “Lütfen kendi hayalinizi kendiniz kurun, meslek sahibi olacaksanız sizi mutlu edecek bir yaşamın peşinde koşun. Bizler daha iyi yaşanabilir bir Türkiye hayalinde ortak noktada buluştuk. Biz Müslüman bir milletiz değerlerini bilerek birleştiğimiz bir nokta var. Çocuklarımızı çok daha iyi yetiştirmek istiyoruz. Ana kademe olarak fitne fesat girmesine izin vermeyiz onursuz ve omurgasız insanların dediklerine inanmayın. Bizim ailemizi içeriden fitne çıkartmak için gayret içine girdiler. Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla toplantı yaptık birinci emri ‘çok daha fazla çalışın’ oldu. Çok daha fazla çalışacağız. Bizler de bu potansiyel var. O büyük önderimiz sayesinde Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde başarıdan başarıya koştuk. Birlik beraberlik kardeşlik içerisinde son ana kadar birlikte koşmaktır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.