TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Sağlık personeline ek zam istiyoruz”

Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Op.Dr. Recep Atçı, şubelerinin Kuşadası’nda düzenlediği Genişletilmiş Divan Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “Sağlık çalışanlarına da ek zam istiyoruz. Fedakarca çalışan sağlık personeli için iyi bir oranda zam talep ediyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2014 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Sağlık personeline ek zam istiyoruz”

GONCA BIYIKLI - Sağlık Sen İzmir Şubesi Kuşadası Palm Bay Otel’de gerçekleşen Genişletilmiş Divan Toplantısı’nda sağlık çalışanlarının sorunları ile Sağlık Sen’in çalışmaları konuşuldu. Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Başkan Yardımcıları ve Ege illerindeki Şube Başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan İzmir Sağlık Sen Şube Başkanı Op.Dr. Recep Atçı, yargı ve akademisyenlerde olduğu gibi sağlık çalışanlarına da ek zam yapılması gerektiğini söyledi. Yapılacak ek zammın iyi bir oranda olmasını talep ettiklerini ifade eden Atçı, “Bayram, yılbaşı, haftasonu demeden çalışan, nöbet tutan yeri geldiğinde ailesinden ayrı kalan fedakar sağlık çalışanları bu ek zammı fazlasıyla hak ediyor” diye konuştu. Yıpranma Payı’nın Sağlık Sen’in en önemli kazanımlarından biri olduğunu vurgulayan Atçı,  döner sermaye ek ödemesinin emekliliğe yansıtılması gerektiğini de ifade etti.

“ÖRNEK BİR SENDİKACILIK YAPIYORUZ”

İzmir’de şubelerinin yeni yönetimle atağa geçtiğini ve sendikaya kayıtlı üye sayısını 6 bin 255’e yükselttiklerini Atçı, “Şu an Türkiye’de dördüncü büyük şubeyiz. Hedefimiz ilk iki sendika arasına girmektir. Bu başarının en büyük sebebi temsilcilerdir. Huzurunuzda tüm temsilcilerime ve teşkilatıma teşekkür ediyorum. İzmir nereden nereye geldi. Sağlık Sen hizmet sendikacılığı yapmaktadır. İnsana hizmet Hakka hizmettir. Örnek bir sendikacılık yapıyoruz. Çığ gibi büyüyen İzmir Sağlık Sen’in önümüzdeki yıl yetkiyi alacağına inanıyorum” diye konuştu.

“İZMİR’DE YÖNETİCİLERİ GÖRMEK İSTİYORUZ"

İzmir’deki bazı sağlık yöneticilerinin süreci iyi yönetememesi nedeniyle kentteki hasta memnuniyet oranlarının Türkiye’nin altında kaldığına işaret eden Atçı, “İzmir’de bizlerle hedef birliği yapacak, hasta ve sağlık personeli memnuniyet oranının artıracak yöneticileri sahada görmek istiyoruz. Şunu tecrübe ettik ki, hastane yöneticisinin masası, odası pırıl pırıl. Kendisinden randevu isteyen hekim arkadaşa üç gün sonrasına gün veriyor, hekim dışı personele randevu vermiyor. Aynı hastanede yönetici değişikliği oluyor. Hekim arkadaşlar ve sağlık çalışanları yöneticiye ulaşıyor. Hastanenin dağıttığı döner sermaye artıyor. Değişen ne hastane mi , bina mı değil. Değişen 3-4 yönetici. İzmir’de işini layıkıyla yapan liyakat sahibi kişilerin hastanelerde yönetici olarak görevlendirilmesini istiyoruz”

“GENEL MERKEZ’E TAM DESTEK”

Atçı, Ocak ayında yapılacak Genel Merkez seçimlerinde Genel Başkan Metin Memiş ve ekibine tam destek vereceklerini söyledi. Atçı, “Genel Merkezi’mizin arkasındayız. Şimdiden gelecek dönemin Türkiye’ye sağlık teşkilatımıza ve tüm camiamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ehil el Sayın Genel Başkan Metin Memiş ve ekibidir” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.