TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de potansiyel var

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tancan Uysal, sağlık turizmi çalışmalarına dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2015 07:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de potansiyel var

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tancan Uysal, sağlık turizmi çalışmalarının bir söylemden öteye gitmediğini belirterek, “Koordinasyon şart. İstanbul, sağlık turizminde çok büyük yol kat etti. Aradaki mesafeyi kapatıp, pastadan payımızı artırmalıyız. İzmir'de bu potansiyel var" dedi. Sağlık turizminin 400 milyar dolarlık büyük bir sektör olduğunu belirten Prof. Dr. Tancan Uysal, İzmir'in coğrafi konumu ve sağlık altyapısı ile sağlık turizmi için çok uygun bir kent olduğunu ifade etti. İzmir'de sağlık alanında başarılı işler yapıldığını ancak sağlık turizmi için atılan adımlardan yeterli sonuç alınamadığını söyleyen Prof.Dr. Uysal, İzmir'de acilen “Sağlık Turizmi Koordinasyon Merkezi” kurulmasını önerdi. Avrupa ve Amerika'da sağlık hizmetleri çok pahalı olduğu için Türkiye'nin sağlık turizmi için avantajlı olduğunu kaydetti.

BERABER HAREKET ETMELİYİZ

Prof.Dr. Uysal, yurtdışında sigorta şirketlerinin, hastalarını hem tedavi ettirebilecekleri, hem de tatil yaptırabilecekleri ülkeler aradıklarını söyledi. Avrupa'da sağlık harcamaları çok yüksek seviyelerde olduğunu vurgu yapan Uysal, “Avrupa'da sağlık harcamaları çok yüksek seviyelerde iken ülkemizde bu paranın belki bazen onda birine hem tedavi olabilmek, hem de tatil yapabilmek mümkün. Coğrafi konumu ve sağlık imkanlarıyla ülkemiz ve özellikle İzmir, burada büyük bir avantaja sahip. İzmir, tıp turizminde dünyada marka olabilecek kapasitede bir şehir. Ancak İzmir'de koordinasyon sorunu var. Beraber hareket edemediğimiz için bu pastayı İstanbul'a ve diğer şehirlere kaptırıyoruz” dedi.

TERMAL TESİS YETERSİZ

Uysal, sağlık turizminde İzmir’in avantajlarını şöyle saydı: “Termal suyumuz var. İklimimiz ve tarihi-kültürel yapılarımız turizm için çok uygun. Devlet, üniversite ve özel hastanelerimiz henüz kapasite olarak yeterli olmasa da sağlık alanında önemli çalışmalara imza atıyor. Çok başarılı doktorlarımız mevcut. Ancak termal tesis sayımız yetersiz. 2019 yılına kadar Norveç'e odalarını satan Balçova Termal Tesisi, bu sebeple tedavi için gelecek yeni turistlere hizmet veremiyor. O yüzden bu bölgede termal tesis sayısı artırılmalı. Bunun için de EXPO sürecinde gündeme gelen İnciraltı'nın bir an önce planlanması gerekiyor. Bu bölgede termal tedavi ve konaklama hizmeti sunabilecek tesisler kurulmalı. Şu an İzmir’de mevcut 5 yıldızlı konaklama kapasitemiz bile çok düşük.”

KOCAOĞLU UZLAŞMALI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İnciraltı’nda orta yol bulmasına da eken Uysal, “Bu yüzden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İnciraltı'nda mülk sahipleriyle çekişmek yerine orta yolu bulmalı. Hem mülk sahiplerinin, hem İzmir'in kazanacağı bir yöntemi bulmak bu kadar zor olmamalı. Ayrıca turistleri yurt dışından doğrudan İzmir'e getirebilmek için uluslararası uçuş sayısının artırılması gerekir. Burada turizm acentelerine de büyük rol düşüyor. Bu yüzden sağlık turizmi sadece hastanelerden oluşan bir organizasyon değil. Turizm acentelerinin, hava yollarının ve konaklama tesislerinin organize olması şart. Sağlık Bakanlığı'nın, Turizm Bakanlığı'nın, Valiliğin, Büyükşehir'in ve odaların uyum içinde çalışmasını sağlayacak Sağlık Turizmi Koordinasyon Merkezi kurulursa, bu süreci hızlandırabiliriz. İzmir bu potansiyele sahip. Tren kaçmadan harekete geçmeliyiz. Hep birlikte el ele verirsek İzmir'in gerçek gücünü gösterebiliriz" dedi. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.