TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kemerlaltı’nda kafalar karışık

Genel seçimler bitti. Şimdi insanların kafasında “Ne olacak?” sorusu dönüyor. Kemeraltı’ndaki esnaf da işlerin hafta başından beri iyi gitmediğini belirterek, ekonominin daha da bozulmasından endişe duyuyor

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2015 07:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kemerlaltı’nda kafalar karışık

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN- 7 Haziran genel seçimleri bitti. Yankıları sürmeye devam ediyor. Sandıktan çıkan sonuçlara göre halk, koalisyon beklentisi içerisine girdi. Kemerlaltı’ndaki esnaf da seçimlerin ardından Ramazan ayının gelmesi, okulların kapanması ve düğün sezonunun gelmesi ile çarşıda hareketlilik beklerken, hükümetin koalisyon olarak kurulması ihtimalinin kendilerini olumsuz etkilemesinden endişe duyuyor.

KAFALAR KARIŞIK

Seçimlerin ardından insanlar normal yaşamlarına dönerken, insanların kafasında “hükümet kurulacak mı? Kurulursa ve koalisyon olursa nasıl bir koalisyon çıkar ortaya” sorusu kafalarda bugünlerde en çok sorulan soruların başında geliyor. Kemeraltı’ndaki esnaf da seçimlerin bitmesi ile birlikte oluşan tabloda kafa karışıklarının çok olması nedeniyle her türlü ihtimali düşünmeye başladı. İşlerin hala istenen seviyede olmadığına dikkat çeken esnaflar, bu hafta okulların kapanması ve Ramazan ayının da önümüzdeki hafta girecek olmasıyla beraber çarşıda hareketlilik olması bekleniyor. Aynı zamanda düğün sezonun da açılmış olması ile birlikte esnaf, ilerleyen günlerde çarşının hareketlenmesini umut dolu gözlerle bekliyor.

“RAMAZAN ETKİSİ HALA BAŞLAMADI”

Çarşıda aktarcıda çalışan İbrahim Süngücü, seçimlerin ardında hala çarşıda herhangi bir hareketlilik yaşanmadığına değinerek, “Seçimler bitti. Esnaflar ve çalışanlar olarak önümüze bakıyoruz. Hükümetin kurulmasını bekliyoruz. Seçimde yaşanan sonuçların gerçekte ortaya çıkmasını bekliyoruz. Ekonomideki istikrarın sürmesini bekliyoruz. Önümüzdeki hafta sonunda ve hafta başında Ramazan ayının girmesi ile birlikte çarşıda hareketlilik yaşanmasını bekliyoruz. Ramazan alışverişinin heyecanı daha tam anlamıyla çarşıya yansımadı. Önümüzdeki günlerde daha çok hareketlilik bekliyoruz” dedi.

FINDIK FİYATI 45 TL’DEN 60 TL’YE ÇIKTI

Kemeraltı’nda kuruyemişçilik işi yapan Ümit Kiyatçığ, özellikle kuruyemiş fiyatlarının iki günde arttığına değinerek, “Fındık fiyatı 45 TL’den 60 TL’ye çıktı. Kuruyemiş fiyatlarında artış devam ediyor. 12 yıllık süren iktidar döneminde her şey güzel gidiyordu. Yapılan hizmetten memnundum. İktidar partisine oy verdiğimden bunları söylemiyorum gerçekten ekonomideki genel gidişten memnunduk. Bence koalisyon olması bu ülkeye bir fayda getirmeyecek. Siyasette oluşan bu belirsizlik halinin ekonomiye yansımasından endişe duyuyorum. Çarşının genel durumu şu anda pek iç açıcı gözükmüyor. Ramazan ayının başlaması ile birlikte umarım çarşıda hareketlilik başlar” şeklinde konuştu.

“PAZARTESİ İŞE ZARARLA BAŞLADIK”

Çarşıda kuyumcu dükkanı işleten Oğuzhan Çeven de Kemeraltı’nda 15 yıldır bu işi yaptığını belirterek, “Esnaf kan ağlıyor. Koalisyon olmasını bekliyor. Normal şartlarda altın yüksekti. Seçimden sonra altın tavan yaptı. Bu yüzden bütün işler kesildi. Acilen fiyatların düşmesi gerekiyor. Altın fiyatları yüksek ama buna karşın millette de para yok. Kredi kartının da kalkması ile birlikte insanlar mecburen banka kredilerine yöneldi. İnsanlar kredi ödüyor. Bu yüzden altın alacak parası yok. Çok da iç açıcı bir halimiz yok. Seçimler bizim istediğimiz gibi olmadı. Şimdi herkes ekonomin bozulmaması için AK Parti’nin gelmesini istedi. Bu olmayınca ilk günden kaç kişi zarar etti. Pazartesi sabahı dükkan açtık. Sattığımız altın 98 liraydı, buradan 102-103 TL seviyelerine çıktı. Hiçbir şey istediğimiz gibi olmadı. Bu seçimlerde bir şeylere dur demek gerekiyordu, bu dendi bunun haricinde seçimlerin pek de bir katkısı olmadı. Seçim sonuçları inşallah vatana millete hayırlı olur” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.