TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karadenizlilerden “6. Hamsi Şenliği”

Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlen “Hamsi Şenliği” etkinliği misafirlerini bekliyor. 1 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek “6. Hamsi Şenliği” öncesi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın katıldığı basını bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 08:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karadenizlilerden “6. Hamsi Şenliği”

TANER UYANIKER

KONAK BELEDİYESİ’YLE ORTAK BİR ÇALIŞMA

Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu tarafından gerçekleştirilen “6. Hamsi Şenliği” Egelileri bekliyor. 10 ton hamsinin tavalarda kızartılarak tahminen 50 bin kişinin katılacağı, folklor gösterileri ve yöresel sanatçıların konseri ile Karadeniz müziği eşliğinde hamsi ikram edilecek. Etkinlik öncesi basın toplantısı gerçekleştiren Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aydın Özyar şunları söyledi:  “Bu yıl hamsi şenliğimizin 6’ıncısı düzenlenecektir. Bu etkinliği her yıl Konak Belediyesi’yle ortak yapıyoruz. Etkinlik yapmadan önce Başkan ile konuştuk nasıl yapacağımızı sorduk ve başkanımız bize siz nasıl isterseniz öyle yapalım dedi. Başkanımıza bir kez daha teşekkür ederim. Federasyonumuz 38 Karadeniz derneğinin birleşmesiyle oluştu.  ‘Hamsi Şenliği’ gerçekleştirdiğimiz en büyük şenliğimizdir. Geçen yıl elli bin kişiye hamsi ikram ettik. Buzluğa girmeden taze taze hamsiler gelecek ve İzmir halkımızla buluşturacağız. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için ise 200 kişilik bir çadır kurduk. Masraf olarak 250 binin üzerinde bir miktar gidecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi 50 bin ekmek ihtiyacımız karşılayacak. Bunun dışında en büyük destekçimiz Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş hanım ne dediysek daha fazlasını yaptı. Bizden yardımlarını esirgemeyen Balçova, Karşıyaka, Bornova, Kemalpaşa, Narlıdere ve Menderes Belediyelerine teşekkür ederim. Bunların yanında iş adamlarının da yardımlarını görüyoruz.”

600 BİN KARADENİZLİ YAŞIYOR

Yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Özyar, “Bugüne kadar dokuz öğrenciye burs verdik Ege’de 600 binin üzerinde Karadenizli yaşamaktadır. İzmir’de 260 bin Karadenizli var. Bizim tek amacımız kültürümüzü nasıl yayacağız. Egelilerle nasıl kültürümüzü buluşturacağız diye çalışıyoruz. Karadeniz’e gidemeyenler için Karadeniz’i buraya getiriyoruz bunun için fotoğraf sergisi düzenliyoruz. Bunun yanında paneller konferanslar düzenliyoruz. Karadeniz kültür merkezi yapma çalışmaları içindeyiz” dedi.

GÜZEL BİR ÖRNEK OLACAK

Yapacakları etkinlik için en büyük sıkıntıların otopark sorunu olduğunu dile getiren Özyar, “Büyükşehir Belediyesi otoparkları o gün ücretsiz yapacak. Bunun yanında orada sadece biz olmayacağız, Amasya’nın elması, Trabzon’un ekmeği, Sivas’ın mantısı gibi çeşitli illerin ürünlerini göreceksiniz. Orada bir birlik beraberlik şöleni oluyor ve ülkemizin ihtiyacı olduğu bu dönemde güzel bir örnek olacağız. Geçen yıl İzmir hamsiye doyacak demiştik ama Ege’nin çeşitli illerinden arkadaşlarımız katıldı ve neden İzmir dediniz biz Ege’den geldik dediler biz de bu yıl Ege hamsiye doyacak dedik” diye konuştu.

FARKLI KÜLTÜRLER BİZİ ZENGİNLEŞTİRİR

Daha sonra söz alan ve farklı kültürlerin bir arada yaşamasına değinen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Burada İzmir’de yurdumuzun farklı yerlerinden gelen kişilerle beraber yaşıyoruz. 8 bin 500 yıllık tarihi olan bir şehiriz, farklı kültürlere ev sahipliği yapmış ve barış içinde yaşamasını sağlamış. Karadenizli hemşerilerimizde bunların içindedir. Onlarla beraber İzmir’e artı katıyoruz. İzmir’i yaşanabilir bir yer yapmak, İzmir’e artı değer katmak ve burada toplanan bütün kültürleri yaşatmak bizim amacımızdır. Bu kültürler içimizde barındıkça biz zenginleşiyoruz. Karadenizli hemşerilerimizin kendi kültürlerini taşıyacağı günlere destek vermek belediyenin bir görevidir. Biz bu görevi yerine getirmekten mutluyuz. Bu şehirde beraber yaşıyoruz beraber kalkındırıyoruz. Bu şenliğinde önemi bir çalışma olduğunu düşünüyorum ve bütün Egelileri ve İzmirlileri davet ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.