TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uçurumdan ittiler

Denizli’nin Honaz ilçesinde define arayanları kovalayan jandarma ekibinden bir uzman çavuş, uçurumdan aşağı düşerek şehit oldu. 2 asker de kuyuya düşerek yaralandı

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2015 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Uçurumdan ittiler

Olay, Denizli’nin Honaz ilçesi Emirazizli Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Bölgede define arayanların olduğu istihbaratını alan Honaz jandarma ekipleri, bölgeye operasyon düzenledi. Jandarmanın geldiğini gören defineciler önce ateş açtı. Özer Ç., Orhan Ç., Tayfun Ç., Bünyamin Ç. ve Cihan Y. isimli defineciler daha sonra kaçmaya başladı. Arkasından giden jandarma ekipleri de kaçan definecilere ateş açtı. Bu sırada define arayanlardan biri uzman çavuş Cengiz Darbaş’ı uçurumdan aşağıya doğru itti. Aynı şekilde 2 asker de uçurumdan aşağı yuvarlandı. Bunun ardından bir asker telefon ile merkeze bilgi verdi. Olayın duyulmasının ardından çok sayıda jandarma, sağlık ve arama kurtarma ekibi bölgeye geldi.

METRELERCE YÜKSEKLİKTEN AŞAĞI DÜŞTÜ

Jandarma ekipleri definecileri yakalarken, Cihan Y.’nin kaybolduğu ve bulunamadığı kaydedildi. UMKE, Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, AFAD ekipleri, uçuruma yuvarlanan Gökhan Koyunoğlu, Göktuğ Şenyüz isimli 2 asker ve uzman çavuş Cengiz Darbaş’ı kurtarmaya çalıştı. İlk olarak askerleri düştükleri yerden kurtaran ekipler, daha sonra uzman çavuşun olduğu yere ulaşmaya çalıştı. Metrelerce yükseklikten aşağı düşen Cengiz Darbaş’ın cansız bedenine ulaşan arama kurtarma ekipleri, yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından şehit olan askeri olduğu yerden çıkardı. Yaralı iki asker Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, şehit olan Cengiz Darbaş'ın cenazesi ise daha sonra PAÜ Hastanesi morguna kaldırıldı.

CİHAN Y. HER YERDE ARANIYOR

Sabah saatlerinde ise savcı olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Askerlerden olayla ilgili bilgi alan savcının ardından jandarma ve arama kurtarma ekipleri olayın ardından ortadan kaybolan Cihan Y.’yi aramaya başladı. Askerler ve arama kurtarma ekipleri, Cihan Y.'nin de uçurumdan düşme ihtimaline karşı bölgede geniş çaplı arama yaparken, kaçma ihtimaline karşı da ilçenin giriş ve çıkışlarında arama yapıyor. Şimdiye dek şahıs bulunamazken, bir çocuk babası olan uzman çavuş Cengiz Darbaş’ın ailesi ise büyük üzüntü yaşadı. Eşinin 4 aylık hamile olduğu belirtildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Henüz 32 yaşında olan ve bir çocuğu olan uzman çavuş Cengiz Darbaş’ın ilçede çok sevilen bir asker olduğu öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. (İHA/DENİZLİ)

 

Fotoaltı:  Geniş çaplı soruşturma başlatan jandarma ekipleri, define arayanlara yol gösterdiği iddia edilen Cihan Y.’Yi her yerde arıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.