TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İl başkanın derdini ancak bir il başkanı anlar

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’i ziyaret etti. Ziyarette dostluk mesajları verildi

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2015 07:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İl başkanın derdini ancak bir il başkanı anlar

ANIL YIKGEÇ

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, İl Gençlik Kolu Başkanı Nurettin Taşçı ve il yöneticileriyle birlikte CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’i ziyaret etti. CHP İzmir İl Binası’nda gerçekleşen nezaket ziyaretinde dostluk mesajları öne çıktı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, geçtiğimiz aylarda göreve başlayan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’i yoğun programlarından dolayı ancak ziyaret edebildiğini belirterek, “Bedri Başkan’ı göreve yeni başladığı için ancak ziyaret ettik. Bizim de bir yoğun programımız vardı. Kadın ve gençlik kolları kongrelerini gerçekleştirdik. Aday belirleme süreçleri derken Ankara mesaimiz çok fazlaydı. Özellikle daha önce gelmeyi istedik ama bugüne kısmet oldu. Türk siyasi tarihinde ciddi hizmetler vermiş olan siyasi partilerin temsilcileriyiz. Ülkemizde hem iktidar partisi olsun hem muhalefet partileri olsun Türk siyasi tarihinde çok büyük önem taşımaktadır. Bizler İzmir’e katkı koymak isteyen insanlarız. İzmir ve Türkiye’de daha güzel yaşama çabası için siyasette bulunmuş insanlarız. Amacımız çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakabilmek” dedi.

SİYASETİN BAZEN DİLİ SERTLEŞEBİLİYOR

Siyaset gereği bazen konuşmaların sertleşse bile dostluklarının baki olduğunu söyleyen Delican, “Siyasetin bazen dili sertleşebiliyor. Ama dostluklar bakidir. Biz siyasette ömür boyunca değiliz. Emekli olduğumuzda da Bedri Bey’le Alsancak’ta karşılaştığımızda el sıkabilmeliyiz. İzmir’in hoşgörüsüne yakışır çalışmalar yapmak istiyoruz. İzmir adına yapılacak her işte beraber katkı koymak istiyoruz. Bu seçimde de inşallah İzmir’in iklimine hoşgörü ortamına uygun bir seçim geçiririz” ifadelerini kullandı.

Her iki partinin de milletvekili adaylarının bugün belli olacağını belirten Delican, “Her iki partinin de adayları belli olacak. Kendileri bir ön seçim yaptı, onları da tebrik ediyorum.  Önemli bir siyasi aşamaydı. Bizler de temayülle yaptık. İnşallah en iyi adaylarla yola çıkacağız. Onların işleri biraz daha yoğun genel başkanları İzmir’den aday. Kendilerine başarılar diliyorum. Biz de en iyi çabayı sonuna kadar göstereceğiz. Teşkilatlarımızı sabah 07:00 toplantılarında örgütlemeye başladık. Siyasette karşı karşıya geleceğiz ama birbirimizi kıracak, kişiliğine dokunacak söylemlerde bulunmayacağız. Biz, bu kente en iyiyi nasıl verebiliriz bunu kovalayacağız. Görevlerimiz ateşten gömlektir. Ama bizler bunlara talip olduk. Bu sorumluluk bilincindeyiz. Bir il başkanın derdini ancak bir il başkanı anlar” diye konuştu.

İKTİDARI BU SEFER BİZ DEVRALALIM

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de siyasi arenanın ateşlenmeye başladığını belirterek, “Ciddi bir seçim sürecine girmekteyiz. Bugün tam 3 ayı doldurdum. Çok hızlı gelişti bu süreç. Bir ön seçim çalışması oldu. Genel başkanımız bu yarışa girdi, başarılı bir şekilde çıktı. Alnımızın akıyla kimse kırılmadan dökülmeden çıkıldı. Güzel bir il yönetimi oluşturduk. Tabii ki siyasi arenada rakip partilerin ufak tefek atışmaları da şık birliktelikleri olacaktır. Seçim döneminde de olacaktır ama biz bunları İzmir için yapmaktayız. İzmirimiz’in daha olumlu bir yönü için yapmaktayız. Sanayisi, ticareti, fuar alanı gelişsin diye yapmaktayız. Fuarlar kenti olmasını güncelleyelim. İzmir tarihten beri ticaretle yoğrulmuş bir kent. Burada AK Parti’nin 12 yıllık hükümetiniz bazında İzmir’e yaptıklarınız hizmetler var, yapılamayanlar var. Onları bir an evvel yapılmasıyla ilgili sizden rica ediyorum. Bizim niyetimiz iktidarı bu sefer biz devralalım diye düşünüyoruz. 8 Haziran’da iktidarı devraldıktan sonra eksik kalmış hizmetleri yaptırmak için elimden geleni yaptıracağım. Tabii ki bu bir yarış meselesi önemli olan halka hizmet edebilmek. Çocuklarımızın geleceğine yasaksız, hür, demokratik ve özgür bir ülke bırakmak. Bu konuda İzmir’de yaşamanın onurunu yaşamaktayız. El birliğiyle bu kenti ve ülkeyi kalkındırmak için mücadele edeceğiz. Ne mutlu ki hep beraberiz. Düşüncemiz, insan, Türkiye ve cumhuriyet. Bu ilkeler olduktan sonra Türkiye’de çok güzel işler gerçekleştireceğimize inanıyorum. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Delican ise Serter’in bu seçimde ‘İktidarı biz devralalım’ sözüne karşılık, “Bedri Beyin iktidar özlemini anlıyorum ama kolay kolay bırakmayacağımızı da söylemek isterim” diyerek yanıt verdi.

İZMİR’İ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEK MİLLETVEKİLİ PROFİLİ ÇİZMEK İSTİYORUZ

Delican, seçim yarışındaki adaylar arasında kimlerin öne çıktığı sorusuna şöyle cevapladı: “Burada isim konuşmak il başkanı olarak bana yakışmaz. Çok değerli isimler var biraz daha sabredelim bunları yaşayarak göreceğiz. Ankara’da Sayın Başbakanımızla yaptığımız toplantılar sonucunda belirttiğimiz ilkeler sonucunda iyi şeyler olacaktır. Biz İzmir’e uygun İzmirli Türkiye çapında İzmir’e katkı koyacak adaylarla, İzmir’i en iyi şekilde temsil edecek bir profil yapısı çizmek istiyoruz. Önceliğimiz 12 Eylül’den kalan bu köhne anayasayı değiştirip hem demokrasinin hem özgürlüklerin tüm Türkiye ve İzmir’de daha büyük atılımlar yapabilmemiz için bu eskiyen dar gelen anayasanın değişikliğini gerçekleştirmek. Temel hedefimiz bu anayasayı değiştirerek yeni Türkiye yoluna yeni başlangıçlara adım atabilecek bir milletvekili profili kurabilmek. Bu yüzden kadrolarımız da yepyeni isimlerle takviye ettiğimiz güzel bir milletvekili listesi göreceğimize inanıyoruz.”

Aynı soruya Serter şöyle yanıt verdi: “Bülent Bey’e göre benim elim daha rahat. Onar tane adayımızı önseçimle belirledik.  Burada 1. Bölge 3 kontenjan; 2. Bölgede 3 kontenjan Genel Başkanımızın takdiridir. Seçilen bütün arkadaşlarımızda birbirinden pırıl pırıl partililerimizdir. Önseçimden, sandıktan 62 bin oyun içinden çıkmış arkadaşlarımız. Gelecek olan 3’er adayımız da genel başkanın takdirinde mutlaka İzmir’e yakışacak bir profilde Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine yakışacak profilde arkadaşlarımız olacak. Bizim amacımız da Türkiye Cumhuriyeti’ni daha iyi bir seviyeye getirmek. Biz de askeri anayasaya karşıyız. Ne zamandır bunu beraberce dillendiriyoruz. Bizim hep teklifimiz vardı. Keşke bu seçimler olmadan önce baraj sistemini azaltsaydık. Bütün partiler bu seçime rahat gireceklerdir. Hükümetten düşmesi konusunda bir yaklaşım göremedik. Bundan sonraki seçimlerde bunu minimuma indirmek lazım. Bir kişi bile olsa TBMM’ye girip orada fikirlerinin mücadelesine girecektir. Dileğim 2019 seçimlerinde tüm partilerin adaylarını ön seçimle belirlemesidir. Önseçim çok güzel ve verimliymiş bunu bütün partilere öneriyorum.  Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bu seçimlerden alnın akıyla çıkmasıdır.”

Delican, Serter ile aralarındaki dostluğun diğer partilere örnek olması gerektiğini vurgulayarak, “Önemli olan bizim bu dostluğumuzun diğer partilerle de oluşması. Hoşgörü kenti İzmir’de kavgacı ve yukarıdan dille halkta karşılık bulamazsınız. Bunun diğer partilere örnek olarak istiare kültürünün artmasını diliyorum. Sonuçta birlikten kuvvet doğar” diye konuştu.

BELEDİYENİN OLANAKLARI İL BAŞKANLARIN EMRİNDEDİR

Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na iade-i ziyarette bulundu

ANIL YIKGEÇ

Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na iade-i ziyarette bulundu. Hem Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican hem de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu dostluk içinde bir seçim süreci mesajı verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Delican’a ziyareti için teşekkür ederek, milletvekili seçimlerinin tüm partilere hayırlı olmasını diledi. İzmir’de her zaman olduğu gibi yine centilmen, hoşgörü, tatlı rekabet, zaman zaman esprilerle seçim sürecini İzmir’e yakışan bir şekilde taçlandıracağına inandıklarını belirten Kocaoğlu, “Seçim, herkese, memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Gürültüsüz, parıltısız, İzmir’e yakışan bir seçim sürecinin yaşanması hepimizin dileği. Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi koltuğunda biz oturuyoruz ama bütün belediyenin salonları, olanağı, seçime giren siyasi partilerimizin de kullanımına açıktır. Zaten zaman zaman il başkanlarını telefonla da arıyorum. Ne olanağımız varsa hepsi bütün il başkanlarımızın emrindedir. Siyasi partiler kamu hizmeti yapıyor, biz de kamu hizmeti yapıyoruz. Ahenk içerisinde, kırmadan dökmeden, barış içerisinde seçim sürecini geçirelim diyorum. Tekrar hoş geldiniz ve ziyaretiniz için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ELEŞTİRİLERİMİZ KONULAR ÜZERİNE OLDU

İl Başkanı olarak göreve geldikten sonra ilk önce atanma süreci, cumhurbaşkanlığı seçimi, ilçe, il ve kadın kolları kongremiz derken yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini belirterek konuşmasına başlayan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, “Milletvekili adaylarıyla ilgili çalışmalarımız oldu. O yüzden Sayın Başkanımızın bize hayırlı olsun ziyaretine bir türlü geri nezakat ziyareti yapamamıştık. Kısmet bugüneymiş. Sayın başkanımızla 2004-2009 yılları arasında ilk önce Bornova Belediye Başkanıydı. Ben de orada meclis üyesiydim. Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olunca ben de yine büyükşehirde grup sözcüsü olarak çalışmalarımız oldu. O dönemde eleştirilerimiz oldu ama hiçbir zaman kişiye, kendisine hiçbir eleştiri yapmadık. Konular üzerinde eleştirilerimiz oldu. Aziz Bey de bunları her zaman olgunlukla karşıladı. İzmir’de yine bu sürecin devam etmesini istiyoruz. Yarın siyasi partiler olarak önemli bir gün yaşayacağız. Milletvekili adaylarımız belli olacak. Bu süreç içerisinde de İzmir’de hizmet odaklı kadroların gelmesi tüm partiler için çok önemli. Biz de bu süreci beraber yaşayacağız ve bir yarış başlayacak.

İZMİR’DE HER ZAMAN HOŞGÖRÜ DİLİ HAKİMDİR

İzmir’de her zaman hoşgörü dili hakimdir. Bu hoşgörü dilini bozmadan ılıman bir iklimde seçimi hep birlikte yaşamak istiyoruz. Bundan önceki seçimlerde de aynı iklimi korumayı başardılar. İzmir’in kendi öz dinamiklerine uygun bir seçim temennisindeyiz. Bu ziyaretimiz, bize yapılan o ziyaretin karşılığıdır. İzmir adına yapılan her şeyde biz İzmir’in yanında olacağımızı sayın Başkanımıza defalarca belirttik. Ayrıca o güzel fuarın açılışında da beraberdik. Kendisine de İzmir adına çok teşekkür ediyoruz. Önemli bir yatırım yapıldı. Bundan sonra İzmir adına daha büyük yatırımlara imza atılır” diye konuştu.

AK PARTİ’DE ESNAF MASASI KURULACAK

Ak Parti İl Başkanı Delican, İl Başkanlığı’nda Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’yu kabul etti

ANIL YIKGEÇ

7 Haziran seçimleri öncesi Ak Parti İl Başkanı Delican, İl Başkanlığı’nda Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’yu kabul etti. Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve beraberindeki heyet Delican’ı makamında ziyaret ederek, “Şimdiye kadar AK Parti ile esnafların problemlerini çözmek için birçok çalışma yaptık. Bundan sonra da bu çalışmaların devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.

ESNAFIN SORUNLARINI İLETMEK BOYNUMUN BORCU

Zekeriya Mutlu ve beraberindeki heyeti ağırlayan Delican, esnafların problemlerini çözmek için çalışmalarını hızla sürdüreceklerini söyledi. Delican, “Siyasi olarak da bir esnaf masası kurma niyetimiz var. Sizinle de istişare yapacağız. Esnaflarımızın yaşadığı problemleri bu esnaf masası ile bize ulaştırmasını isteyeceğim. Esnaf ile ilgili her hangi bir sorunu benim bakanlara ve başbakana direk iletme kanalım açık olduğu için bu sorunları iletmek boynumun borcudur. İzmir’de esnaf kardeşlerimiz birlik beraberlik içindedir. Her zaman partimize gelebilirler kapımız açıktır. Yeter ki siz bize önerilerle gelin” şeklinde konuştu. Toplantıda Serter ve Kocaoğlu ziyaretlerini değerlendiren Delican, “Bugün 7 Haziran seçimleri öncesi hem CHP İl Başkanı’na hem de Aziz Kocaoğlu’na gittik. Barış içinde bir seçim yaşamak istediğimizi ilettik. Bunlar İzmir’in ılıman iklimi için gerçekten çok önemsediğimiz ziyaretler. İzmir hiçbir zaman kavga etmeyi sevmez. İzmir’de hoşgörü ve istişare dili hakimdir. O açıdan biz bu seçimlerde de tüm siyasi partilerin birbiri ile kavga etmeden yarışarak yapılmasından yanayız. Eğer bir tartışma olacaksa da bu kişiler üzerinden yapılmamalıdır. İnşallah güzel bir seçim yaşayacağız” diye konuştu.

İLİŞKİLERİMİZ KİŞİLERLE İLGİLİ DEĞİLDİR

Geçen haftalarda AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aykut Yenice ile yaşadığı tartışma ile gündeme gelen Mutlu, Yenice’nin yolsuzluk iddialarına CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile birlikte cevap vermişti. Yaptığı toplantıda Yenice’nin söylemlerini rakamlarla açıklayan Mutlu, Susam ile birlik mesajı vermişti. AK Parti ziyaretinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Mutlu konu ile ilgili AK Parti ile bir problemlerinin olmadığını söyledi. Mutlu, “Bizim ilişkilerimiz kişilerle ilgili değil. Bizim buradaki amacımız iadeyi ziyarettir. Bizim ilişkilerimizi hiçbir zaman kişisel olan olaylar etkilemez. Bizim esnaf teşkilatında vefa esastır. Bizim en önemli özelliğimiz Ahilikten aldığımız terbiyemizdir. Biz bize yapılanları asla unutmayız. Biz bugüne kadar yapılanları unutmayız. Sorunlarımız yok mu, var. Bu sorunları da esnaf teşkilatı olarak sorunları tespit edip, AK Parti’nin önce İzmir İl Başkanı ile sonra milletvekillerine sonra da hükümete ileteceğiz. Bizim öncelikli amacımız esnafların problemlerini çözmektir. Bizim kişilerle işimiz yok” ifadesini kullandı.

SOSYAL MEDYA YASAĞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Delican birkaç saattir uygulanan Facebook, Twitter ve Youtube sitelerinin engellemiş olması ile ilgili de şöyle cevap verdi: “Şehit edilen sayın savcımızın görüntülerini devleti küçültmek, ailesini rencide etmek bize yakışmaz. Bu görüntülerin ne Twitter’da ne Facebook’da yayınlanmasına izin vermeyiz. Bizim çok güçlü bir devlet geleneğimiz var. Bunlar bizim insanlarımız. Dişi ile tırnağı ile devletin savcısı olmuş birinin görüntüleri toplumun birçok kesiminde rahatsızlık uyandırmaktadır. Buna tüm dünyanın saygı duymasını bekliyoruz. Teröristlerin prim yapmak için bu kanalların kullanılmasına izin vermeyiz. Bu süreç işliyor. Biliyorsunuz Twitter üzerinde büyük belli ülkeler istediği ülkeler hak iddia edebilirken bize bu hakkı tanımıyorlar. Bu kanalların açık olması lazım. Türkiye onların yönlendirebileceği bir ülke değildir. Bu sorun en kısa sürede düzelecektir.”

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.