TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zafer’in 92. yılı şerefine

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Zafer Bayramı Kutlamaları kapsamında Balçova Kardelen Salonu’nda misafirleri ağırladı

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2014 06:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Zafer’in 92. yılı şerefine

DAVUT İPEK

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Zafer Bayramı dolayısıyla Balçova Termal Hotel Kardelen Salonu’nda misafirleri ağırladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Galip Mendi, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, milletvekilleri ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı gecede Vali Mustafa Toprak bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına geceye katılan herkese teşekkürlerini sunarak başlayan Toprak, “Türk milletinin var oluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını, olamayacağını tüm dünyaya bir kez daha gösteren 30 Ağustos Zaferi’nin 92.yıldönümünde bu büyük zaferi bir bayram olarak kutlamanın gurur ve coşkusuyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle resepsiyonumuza katılarak bu gurur ve coşkumuzu daha da anlamlandıran siz saygıdeğer hanımefendi ve beyefendilere tekrar hoş geldiniz diyor, sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Bu gurur ve coşkuyu yaşamamıza vesile olan ve bizlere bağımsızlığımızı ve çağdaşlığın tüm imkanlarından yararlanmamızı sağlayan cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan şehit ve gazilerimizi sonsuz minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

“ZAFERLER AYI AĞUSTOS”

30 Ağustos’un tarihi bir gün olduğunu hatırlatan ve yıldönümü dolayısıyla geceye katılan davetlilere bir kez daha teşekkür eden Vali Toprak şunları söyledi, “Tarih bir milletin en önemli hayat kaynaklarından biridir. Milletler tarihlerinden güç alarak geçmişlerinden gelen birikimlerinin üzerine geleceklerini inşa ederler. Ecdadımız uğrunda büyük bedeller ödeyerek bizlere her dönemi parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmişler. Bildiğimiz gibi Türk tarihinde zaferler ayı olarak da bilinen ağustos ayı, ayrı bir öneme sahiptir. 1071’de Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te ortaya koyduğu o sarsılmaz irade, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç, Anafartalar ve Sakarya’da tecelli etmiş ve nihayet 30 Ağustos 1922’deki gibi varlığımızı ve bugünlere gelişimizi yakından ilgilendiren bir zaferle bu kahramanlık destanları dizisi taçlandırılmıştır. Zaferler dünya üzerindeki en köklü tarihsel geçmişe sahip olan milletlerden biri olan Türk milletinin şanlı var oluşunun temelidir. Bunun en bariz örneklerinden biri de 30 Ağustos Zaferi’dir. Anadolu’nun ebediyen bağımsız kalacağının dünyaya haykırılışıdır 30 Ağustos.”

“BİRLİK ve DAYANIŞMA ŞART”

Mustafa Kemal Atatürk’ün, ulusuyla arasında güçlü bir bağ kurduğunu belirten Vali Toprak, ordu-millet dayanışmasının da önemine dikkat çekti. Vali Toprak sözlerine şöyle devam etti: “Bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu şanlı ordumuz, elde ettiği 30 Ağustos Zaferi ile de bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını tarih önünde bir kez daha ispatlamıştır. Kuruluşundan bugüne Türkiye Cumhuriyeti 30 Ağustos’taki birlik ve beraberlik içinde karşılaştığı bütün zorlukların üstesinden gelmeyi başarmış ve bugünlere kadar gelmiştir. Yaşadığımız coğrafya başta olmak üzere dünyanın önemli bir dönemeçten geçtiği günümüzde, içinde bulunduğumuz şartlar birlik ve dayanışmamızı arttırarak korunmamızı da zorunlu kılmaktadır. Aziz milletimiz gücünü ve bekasını sağlayan bu birlik, beraberlik ve kardeşliğinden almaktadır. Biz bu sayede en zor zamanlarında bile dünyaya sadakat ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstermişizdir. Bizi tarih boyunca kardeş yapan yüce değerlerin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü badireyi aşmamızı sağlayacağına yürekten inanıyorum.”

Vali Toprak sözlerine son vermeden önce şunları da kaydetti: “Bağımsızlığımızı ve çağdaş medeniyetin tüm imkanlarından yararlanmamızı sağlayan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlık mutluluk dolu bir yasam diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle hepinizin Zafer Bayramı’nı kutluyor, sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.”

Vali Toprak’ın konuşmasının ardından gece ‘Renkli Hayat’ müzik grubunun seslendirdiği şarkılarla devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.