TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlaç fiyatları Meclis’e taşındı

CHP’li Türeli, “İlaç alımlarında vatandaşlarımızın cebinden yüzde 20 ile yüzde 120 oranları arasında fazla para çıkmasına neden olacak uygulamanın dar gelirlilerin bütçeleri üzerindeki etkisi hesaplanmış mıdır?” diye sordu

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2014 06:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İlaç fiyatları Meclis’e taşındı

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, ilaç alımlarında taban fiyat uygulamasını TBMM gündemine taşıdı. Türeli, TBMM Başkanlığı’na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 25.07.2014 tarih ve 29071 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan tebliği ile 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren toplamda 15 kalem etken maddeyi kapsayan ilaç gruplarında taban fiyat uygulamasına geçildiğini ifade etti.

İLAÇ SAYISINDA ARTIŞ

Taban fiyat uygulaması sonrasında, aynı etken maddeyi içeren eşdeğer grup içinde en ucuz olan ilacın fiyatı SGK tarafından ödenecek olup, bu fiyatın üstündeki ilaçlar için hastaların ceplerinden fark ödemek zorunda kalacağına dikkati çeken Türeli, “Söz konusu durum neticesinde hastaların maliyetlerinin yüzde 20 ile yüzde 120 oranları arasında yükseleceği konunun uzmanları tarafından dile getirilmektedir” dedi.  Türeli, taban fiyat uygulamasına dahil edilecek ilaçların sayısında artış olabileceğine dair SGK açıklamasını da hatırlattı.

DAR GELİRLİLERİN BÜTÇELERİ

Türeli, ilaçta taban fiyat uygulamasından en fazla dar gelirli vatandaşları etkileneceğini ifade etti.  Önergede, şu sorular yer aldı: “-Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan tebliğ değişikliğine neden ihtiyaç duyulmuştur?

-1 Ekim 2014 tarihinde uygulanmaya başlayan değişikliğin doğru bir uygulama olduğunu düşünüyor musunuz?

-İlaç alımlarında vatandaşlarımızın cebinden yüzde 20 ile yüzde 120 oranları arasında fazla para çıkmasına neden olacak uygulamanın dar gelirlilerin bütçeleri üzerindeki etkisi hesaplanmış mıdır?

-İlaçta taban fiyat uygulamasının kapsamının genişletilmesi düşünülmekte midir? Düşünülmekte ise bunun takvimi konusunda kamuoyuna ne zaman bilgi verilecektir?”  (HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.