TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamile eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

İzmir'de ikinci çocuğuna hamile eşi Yasemin Yüksel'i öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Şeyhmus Y., "Eşimi öldürdüğüm için pişman değilim. Ama çocuk için pişmanım" dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2014 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hamile eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Mahkeme heyeti, sanığa hiçbir indirim uygulamadan, 'hamile eşini öldürmek'ten ağırlaştırılmış ömür boyu, 'hürriyeti tahdit' suçundan da 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Kararın açıklanmasının ardından mahkeme salonunda sanık ve öldürdüğü eşinin yakınları arasındaki kavgayı polis ve jandarma güçlükle engelledi.

Karaburun İlçesi'ne bağlı Mordoğan Beldesi'nde 12 Ağustos 2013 tarihinde, bir çocuk annesi ve 3 aylık hamile 22 yaşındaki Yasemin Yüksel, eşi 32 yaşındaki Şeyhmus Y. tarafından öldürüldü. Şeyhmus Y., olaydan kısa bir süre sonra yakalanıp tutuklandı. İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına, 'yakın akrabayı nitelikli kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanan sanık Şeyhmus Y., avukatı Ufuk Mansuroğlu, öldürdüğü eşi Yasemin Y.'nin annesi Cemile Güven, babası Musa Güven ve kardeşleri ile avukatları Cenan Hüseyin Dirikkan ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı.

Bundan önceki duruşmada, Cumhuriyet Savcısı tarafından, hakkında cinayete yardım ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmasına karar verilen, sanığın kardeşi Mehmet Yüksel, Kürtçe tercüman eşliğinde ifade verdi. Ağabeyinin, eşini kendisini aldattığından şüphelendiği için eve kamera sistemi kurdurduğunu, sürekli kavga ettiklerini, yengesinden boşanmak istediğini, ailesinin buna karşı geldiğini, sürekli kavga ettiklerini söyledi.

Ölen tarafın avukatı Cenan Hüseyin Dirikkan, sanıkğın eşini hamile olduğunu bildiği halde öldürdüğünü, sanığa hiçbir indirim maddesi uygulanmamasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Feyzi Öztürk, mütalaasında sanığın iddia edildiği gibi eşinin kendisini aldatması nedeniyle değil, evlendikten sonra eşine uyguladığı şiddet nedeniyle, eşinin annesine gitmesi ve boşanmak istemesi nedeniyle öldürdüğünü, sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasının mümkün olmadığı, sanığın resmi nikahlı eşini hamile olduğunu bildiği halde öldürdüğünü, aldatma iddialarının doğrulamadığını, bundan önceki duruşmada da olay çıkartıp, duruşma düzenini bozduğunu ve indirim maddelerinin uygulanmamasını istedi.

İNDİRİM MADDELERİ UYGULANSIN

Sanığın avukatı Ufuk Mansuroğlu ise öldürülen Yasemin'in sığınma evinde kaldığını, ailesinin bile sahip çıkmadığını, müvekkilinin boşanmak istediğini, buna eşinin ailesinin hep engel olduğunu, 'çocuk senden değil' sözünün tahrik indirimi olarak değerlendirilmesini, indirim maddelerinin uygulanmasını istedi.

KARNINDAKİ ÇOCUK İÇİN PİŞMANIM

Sanık Şeyhmus Y., ifadesinde , eşiyle 2011 yılında evlendiklerini, bir çocuklarının olduğunu, aralarında bir sorunun bulunmadığını, avukatla boşanma görüşmesine giderken yolda tartıştıklarını, eşinin "Zaten çocuk senden değil" deyince çılgına döndüğünü, eşinin de kendisine taş atması üzerine bıçakladığını anlattı. Şeyhmus Y. "Cinayeti planlamadım. Olay ani gelişti. 'Karnımdaki çocuk senden değil' sözü cinayete neden oldu. Bu olayda eşimin ve ailesinin de suçu vardır. Adaletli olmanızı istiyorum. Çok üzgünüm. Eşimi öldürdüğüme pişman değilim. Karnındaki çocuk için pişmanım. Benim diyeceğim başka bir şey kalmadı" dedi.

Nurettin Küdür, başkanlığındaki mahkeme sanığa hiçbir indirim maddesi uygulamadan, ağırlaştırılmış müebbet ve hürriyeti tehdit suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Karar sonrası Şeyhmus Y., Yasemin Y.'nin yakınlarına dönüp, "Şerefsizler. Neden doğruyu söylemiyorsunuz" diye bağırınca duruşma salonu karıştı. Jandarma tarafından ağzı kapatılıp, duruşma salonundan çıkartılmak istenen sanık jandarmaya direndi. Ölen Yasemin Y.'nin yakınları da sanığa saldırmak isteyince polis araya girdi. Sanığın avukatı kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ile ölen Yasemin Y.'nin ailesi ve çocuklarını cinayete kurban veren diğer ailelerin yakınlarıyla basın açıklaması yaptı. (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.