TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 MEKAN 1 YEMEK

1 Mekan 1 Yemek’te bugün sizlere Konak’ın nezih köfte mekanlarından Bergama Köftecisi’ne konuk olduk

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2015 07:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 MEKAN 1 YEMEK

FADİME DUMLUPINAR

Mekan sahipliğini Zeki Öner'in yaptığı bu nezih ve kaliteli köfte restoranı İzmir Konak’ta yer alıyor. İzzeti ikramın yemek yerken hiç önünüzden kesilmediği yerde şahane lezzetler sizi bekliyor. Mekan hakkında bilgi veren, işletme sahibi Öner, gıda sektöründeki mazisini anlatarak, “Gıda sektöründe 35 yıldır çalışıyorum. 1982 yılında İzmir'e geldim. İzmir'e geldim geleli hep bu işle uğraştım.  1982 yılından bugüne hep işim gıda üzerine oldu. Bundan önceleri söğüşçülük yapıyordum. Daha sonra köfteciliğe başladım. 10 yıldır köfte sektöründeyim. Köftemizde İzmir'de mübalağa olmasın ama on numaradır. Rakip tanımıyoruz” diye konuştu.

“BEYAZ YAKALILARA HİZMET VERİYORUZ"

Müşteri kesimi olarak beyaz yakalılara ağırlıklı çalıştıklarını belirten Öner, “Bize gelenler genelde elit, seçkin insanlar. Buraya gelenlerin çoğu emniyetten, valilikten, belediyenin üst kadrolarından. Kalite, kalite, kalite bizde sadece kalite” dedi.

“10 YILDIR BURADAYIZ”

On yıldır Bergama köfte restoranı hakkında bizi bilgilendiren Öner, konuşmasını şu şekilde sündürdü: “Benim daha önce çalıştıklarım damatlarımdı. Onlar Şirinyer'de NATO’nun önünde bir yere sahipti. Mekanın adı da yine aynı şekilde Bergama Köftecisi idi. Orası da burası kadar meşhur olmasın ama epey bir nama sahipti. Buraya da bu isim oradan geliyor. Orası hala faaliyetine devam ediyor. Adımız aynı ama ticari bağlantımız yok. Burada ne yapılıyor orada da aynısı var.”

ZENGİN ÇEŞİT MAKUL FİYAT

Ürün çeşitliliği hakkında konuşan Öner, “Bizde beş çeşit çorba vardır. Sabah 7'de çorbalarımızı hazırlarız. Bunlar; mercimek, domates, kelle paça, ezogelin, tavuktur. Öğleden sonra ise; malum dört çeşit köftemiz var. Bunlarda sade, kaşarlı, acılı ve karışık. Burada etlerimizi genelde kendimiz kestiriyoruz. Burada bir kasap arkadaşımız var. O geliyor eti kemikten sıyırıyor. İşlemesi tamamen kendimize ait. Burada kıyma makinesi de var. Her şey mevcut. Biz işletme olarak kesinlikle kasaptan kıyma almayız. Ayrıca burada yoğurt, piyaz ve meşhur Kemalpaşa tatlımız bulunmakta. Bizdeki Kemalpaşa'yı çok nadir yerlerde bulursunuz. Kemalpaşa tatlımızı da kendimiz hazırlıyoruz. Bize has kaymaklı tahinli bir sunumumuz var. Köftelerimizi porsiyon hesabı sunuyoruz her çeşidimiz 3’erli olmak üzeredir. Sadece karışık köftemiz 4 çeşitten oluşur. Toplamda 200 gramdır. Bizde tartı şaşmaz kesinlikle 1 gram dahi eksik olmaz. Köftelerimizin fiyatları 12 TL. Karışıksa 15 TL. Piyaz, yoğurt, salata 4 TL. Kemalpaşa tatlısı ise 6 TL. Çorbalarımız etliler 6 TL. Etsizler 5 TL. Et tavan yaptığı halde biz hala fiyatlarımızı değiştirmedik. Bu da işlerin kırık olmasından kaynaklanıyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.