TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gönül Sofrası’nda ‘Yıldırım’ konuşma

AK Parti İzmir İl Teşkilatı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirdiği “Gönül Sofrası İftar Yemeği”nde buluştu

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2014 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gönül Sofrası’nda ‘Yıldırım’ konuşma

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

Gönül Sofrası İftar yemeğine AK Parti’nin yeni İl Başkanı Bülent Delican, Milletvekilleri, İl eski Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Partili belediye başkanları, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri, partiye emek vermiş isimler ve STK temsilcileri katıldı. 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Türkiye’nin gelecek 10 yılının belirleneceği bir seçim olacak derken, Konak Tünelleri’ne yaptığı eleştirilerle gündeme gelen Sema Pekdaş’a gönderme de bulunuldu. 

MİLLİ İRADE GALİP GELDİ

Konuşmasında öncelikle Gazze’de yaşanan dram ile başlayan Yıldırım, enerjilerinin önemli bir kısmını demokrasi dışı dayatmalar için mücadele ile geçirdiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Yakın tarihimizde 17 Aralık 2013’te yaşadığımız olaylar Türkiye’de milli iradenin demokrasinin galip geldiğini tekrar gösteren bir dönem olmuştur. Bu büyük millet basiretini bir kez daha ortaya koymuş iç dış iş birlikçilerin gerçekleştirdiği projeyi alt üt etmiştir. Yine bir toplumsal mühendislik projesi devreye sokulmak isteniyor. Türkiye’nin bölgenin teminatı olması, bazı bölgeler üzerinde hesabı olanların hesabını bozuyor.”

CAMİYE HOCA SEÇMİYORUZ
Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP ve MHP’nin çatı aday formülü ve aday olarak açıkladıkları Ekmeleddin İhsanoğlu’na gönderme yaptı. Yıldırım, “10 Ağustos’ta milletin doğrudan seçeceği Cumhurbaşkanı için proje ürettiler. Projenin kendisi yerli değildir. Bir de 12 yıldır gecesini gündüzüne katarak çalışan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan var. 10 Ağustos çok önemli. Bir ilki yaşayacağız. Cumhurbaşkanlıkları bu ülkede hep kriz konusu olmuştur. Perde arkasından dizayn etmeye alışmış çevreler aynı alışkanlıklarını tekrar ettiler. MHP halk Cumhurbaşkanını seçemez diyen kampanya yürüttü. Halk biz seçeriz dedi. O günleri unutmuş gibi beyefendiler halkın cumhurbaşkanı seçmesinin propagandasını yapıyorlar. Daha doğrusu yapamıyorlar. Çünkü siyasete inançları yok. Kendi içlerinden birini aday çıkaramadılar. Ülkenin konularıyla yakından uzaktan alakası olmayan birini aday yaptılar. İyi insan da biz Camiye hoca seçmiyoruz. Türkiye’yi yönetecek Cumhurbaşkanını seçiyoruz. Bu ülkenin zor anlarında bırakıp gitmemiş, muhtıraya bir muhtırayla dimdik durmuş bir lider seçeceğiz. Yeni Türkiye ile eski Türkiye’nin seçimini yapacağız. Yeni Türkiye’de ileri demokrasi var. Refahın gelişmesi var” dedi.

 “GELECEK 10 YILIN ROTASI BELİRLENECEK”

Türkiye’nin kendi uydusunu tankını caydırıcı gücünü füzesini yapabilen ülkenin bölgenin güvenliği için söz söyleyebilen Türkiye olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Yeni Türkiye vesayet yaslarını bir kenara atmış, milli iradenin oluştuğu 77 milyon yurtiçinde, 7 milyon yurtdışında yaşayan bütün vatandaşlarını kucaklayan onların ayrılıklarını zenginlik olarak gören, birliğin beraberliğin kardeşliğin sağlandığı bir Türkiye var. Yeni Türkiye 10 Ağustos seçimleriyle yeni bir döneme yeni bir yol haritasına sahip olacak. 12 yılın birikimi, tecrübesi gelecek 10 yılın rotasını belirleyecek. Onun için değerli hemşerilerim bu bir parti krizi değildir. Bu bir genel, yerel seçim değildir” ifadelerini kullandı.

“30 MART VURGUSU”

Yerel seçimlerde İzmir’lileri kendilerine verdiği destek için teşekkür ettiklerini belirten Yıldırım, “Hemşerilerimiz bize 30 Mart seçimlerinde sağ olsunlar büyük destek verdi. İzmirliler bizim oyumuzu yüzde 58 arttırdı. İzmir’de yerel yönetimlerin alternatifinin olmadığı algısını gördüler. Çıtayı yükselttik. Şimdi İzmir’i yönetenler ilçeleri yönetenler eskisine göre rahat olamayacaklar. Arkadaşlarımız İzmirlinin davasını doğru işler de yerel yönetimde takip ediyor. Doğruların yanındayız ama yapılan yanlışlarında her zaman karşısında olacağız. Hiç kimse zaman kaybettiremez kimse İzmir in yerinde saymasına rıza gösteremez. Yerel yönetimlerin işi önceki dönemlere göre oldukça zor. Ben yaptım oldu dönemi geçti. Bu şehrin yüzde 37’si orda. Onun için arkadaşlarımız bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmelidir. Hizmet odaklı çalışmalılardır, eğer yaparlarsa ömürleri uzar, yapmazlarsa İzmir zaten işareti verdi” dedi.

“YÜZ GÜN GEÇMİŞ NE YAPTIN?”

Şehrin trafiğini çözelim diye Konak Tüneli Projesi’ni hazırladıklarını belirten Yıldırım Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a gönderme yaptı. Yatırımın 3’te ikisinin bittiğine dikkat çeken Yıldırım, yapay bir tartışma ortaya sürüldüğünü söyleyerek şunları kaydetti: “Her gün 15 -20 kişi tünelin ağzında eylem yapıyorlar. Başlarında bir belediye başkanı 100 gün de ne yaptın da yapılan işe taş koyuyorsun? Biz hizmetin derdinde olurken arkadaşlarımız da nasıl bu işi durdurur geciktiririz gayreti içerisindeler. Bunlar kendileri ortaya bir şey koymadıkları için engelleyip kıskandıkları faaliyetlerdir.”

“BİZ İŞ YAPIYORUZ”

Biz 12 yıldır iş yapıyoruz diyen Yıldırım, “Doğusunu batısını Avrupa seviyesine getirdik. Burada bizi 1700 metrelik tünelle imtihan mı yapıyorsunuz. Kusura bakmayın. İzmrli artık ucuz, ideolojik siyasete prim vermiyor. Yarın burada ekonomiyi konuşacağız. Biz işsizliği nasıl azaltırız nasıl üretime destek veririz konuşacağız diye konuşurken arkadaşlar hala bunu konuşuyor. STK’lar sağolsunlar bizimle doğru porjelervde birlikteler. Benim onlardan ricam seslerini biraz daha yükseltsinler. Marjinal gruplara bu şehrin geleceğini teslim etmeyin. İzmir ilklerin şehridir. Yıllarca ithalatın öncülüğünü yapmış şehridir” diye konuştu.

Yıldırm sözlerine, “10 Ağustos’ta gerçekleştireceğimiz demokrasi bayramını şimdiden tebrik ediyorum 10 Ağustos Türkiye’yi 2023’e Büyük Atatürk’ün bizlere işaret ettiği 2023 hedeflerine taşıyacağı büyük hedeflere taşıyacağı tarihtir. 10 ağutos hem İzmir’i hem Türkiye’yi geleceğe taşıyacak tarihtir. Yeni Türkiye’nin inşasında bende varım diyen herkesi birlik beraberliğe çağırıyorum” diyerek son verdi.

Kutu kut kutu

DELİCAN: EN BÜYÜK DESTEĞİ BİZ VERECEĞİZ
Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili konuşan AK Parti’nin yeni İl Başkanı Bülent Delican ise, “10 Ağustos’ta sandığa gidiyoruz. Millet Cumhurbaşkanını ilk kez kendisi seçecek. Bu kutlu yolda Başbakanımızın yanındayız. Sahip olduğunuz enerjiyi açığa çıkarma vakti. Yeni Türkiye hedefine doğru bıkmadan yorulmadan ilerleme vakti. Çok çalışacağız. Gece demeden gündüz demeden koşacak 10 Ağustos’ta Büyük Usta’ya en büyük desteği vereceğiz. 2 Ağustos’ta Başbakanımızı ağırlayacağız. Tüm İzmirlileri bekliyoruz. Gelin Gündoğdu meydanına tarihi günlerinden birini yaşatalım. Her zamankinden daha fazla sandıklarımıza sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.