TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rahatsız olmaya devam etsinler

Düzenlemeleri yapılarak daha modern hale getirilen Mavişehir Balıkçı Barınağı’nın açılış törenini yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, verdikleri hizmetlerden rahatsız olanlar olduğunu belirterek; “Biz çalışmaya devam edeceğiz rahatsız olanlar rahatsız olmaya devam etsinler” dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2015 07:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Rahatsız olmaya devam etsinler

NİLGÜN TAZE

Mavişehir Balıkçı Barınağı’nın yeniden yapılandırılmasının ardından açılış törenini gerçekleştiren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, mevcut siyasetçilerin aksine lafta değil icraatta çalıştıklarını söyleyerek, ayakkabı kutuları ve banka hesaplarında para saklamadıklarını belirtti. Mevcut siyasetçilerin aksine halkı destekleyen çalışmalar yaptıklarını ifade eden Akpınar, “Karşıyaka Belediyesi olarak verdiğimiz her sözü tek tek tutma çabası içindeyiz. 30 Mart’ta bizlere verdiğiniz gücü kullanarak halka ait olan yerleri ranta açmadan koruyoruz. Siyasetçinin güzel konuşanı değil söylediğini yapanı makbuldür. Artık halkımız sadece konuşan değil söylediklerini yerine getiren siyasetçiler istiyor. Ben sizlerin verdiği güzel hem güzel konuşur hem de söylediklerimi yaparım. Tıpkı geçmişte bu balıkçı barınağını yenileyeceğimi söylediğim gibi. Belediye başkanı seçilmeden önce balıkçı arkadaşlarımla beraber kayıkta oturduk, sohbet ettik. Burada eşim ve çocuklarımla beraber biraz daha derme çatma olan hasırların altında kahvaltı yapıp dertlerinizi dinledik. Bana o günlerde ‘başkanım yağmurlarda deniz yükseliyor ve biz karşıdan buraya geçemiyoruz’ dediler. O gün şunu söyledim; ‘Burayı tüm vatandaşların buraya huzurla gelip oturabileceği sizlerin de çok rahat biçimde ekmek paranızı çıkarabileceğiniz bir hale getireceğim’. Hobi olarak da balık avlayanlar var ancak ekmek parasının peşinde koşan balıkçılarımız daha ağırlıkta. İlk olarak kayıkçılarımızın daha rahat çalışabilmeleri için alanın etrafını tel örgülerle çevirdik. Su taşkınlarıyla boğuşan ve dalgalara karşı korumasız olan barınak ve çevresindeki ulaşım yollarını 60 cm yükseltildi. Baskınların önüne geçmek için setler örülerek yaya ve araç yolları yenilendi. Yeşil alanlar ve tuvaletler yenilendi. Tüm atık su giderleri kanalizasyona bağlandı. Tüm çalışmalar için yaklaşık 400 bin liralık yatırım yapıldı” dedi.

PEŞKEŞ ÇEKMEDİK

Siyasetçilerin imar planlarını denizden karaya değil de, karadan denize bakarak yaptıklarını ve bu yüzden İzmir’i Çin Seddi’ne çevirdiklerini ifade eden Akpınar, Karşıyaka sahilini modern bir görünüme kavuşturmak için yapılan çalışmalar sırasında eleştirildiklerini söyleyerek , “Balıkçılar dünyaya denizden baktıkları için ufukları geniştir. Denizle uğraşanlar Atatürk’ün o mavi gözleri ile bakarlar Dünya’ya. Bu yüzden ben hep denizden baktım u kente. Vatandaşa vaat ettiklerini yapamayan siyasetçiler rant uğruna İzmir’i bu hale getirdiler. Hükümetin bakanlıkları tarafından peşkeş çekilen işlere karşı direniyorum ve direnmeye de devam edeceğim. Biz bu kenti katlettirmeyeceğiz. Halk için yaptığımız çalışmaları eleştirenler var. Bunu üzülerek söylüyorum. Şikayetlerle karşılaştık. biz rezidans mı yapıyorduk?  Ne yapıyorduk? Burada birilerinin cebini doldurmak için bu alanı peşkeş mi çekiyorduk? balıkçılara ait olan bu alanı birilerine peşkeş çekmediğim onların hizmetine sunduğum için birileri beni yargılıyorsa bu benim onur madalyam olur. Mezara kadar taşırım onu. Ben haram lokma yemek için belediye başkanı olmadım. Ben bu kentet yaşayan insanların daha mutlu ve huzurlu olması için belediye başkanı oldum. Ben sadece kendi çocuklarımı değil tüm kentin çocuklarını düşündüğüm için belediye başkanı oldum.  İki tane çocuğum var o iki çocuğum için ne hayal ediyorsam aynı hayali tüm çocuklarımız için kuruyor. Bizim yürek dolusu sevgilerimiz var. Bu sevgimiz ne ayakkabı kutularına sığar ne de banka hesaplarına” açıklamasını yaptı.

Açılış töreninde gösteri yapan Karşıyaka Halk Oyunları Ekibi renkli gösteriler sunarken, gökyüzüne barış güvercinleri uçurularak, vatandaşlara da balık ekmek dağıtımı yapıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.