TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş birliği ile gelen büyük hayır

Kültürpark Rotary Kulübü, Tesco KİPA ile işbirliği yaparak başlattığı Proje Refakat kapsamında 177 bin 252 parça kullanılmamış ürünü ihtiyaç sahibi 35 bin kişiye ulaştırdı

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2015 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İş birliği ile gelen büyük hayır

ONURHAN ALPAGUT

Başta Kültürpark Rotary Kulübü Başkanı Ozan Uslu ve proje için kurulan Proje Refakat Komite Başkanı Sinem Çolakoğlu olmak üzere tüm Kültürpark Rotary Kulübü üyelerinin hummalı bir çalışma sonuç, 34 günde 177 bin 252 parça kullanılmamış ürün Tesco Kipa ile yapılan sözleşme sonucu tasnif edildi. Tasnif edilen tüm bu ürünler okullar, hastaneler, belediyeler ve birçok farklı sivil toplum aracılığı ile 35 binin üzerinde ihtiyaç sahibine ayakkabı, mont, çorap, atkı, bere, eldiven, aksesuar olarak ulaştırıldı. Yapılan dağıtımlar hala ihtiyaç sahiplerinin yaşadıkları bölgelere devam etmekte.

35 BİN KİŞİYE ULAŞILDI

Proje Refakat'ın doğuş sürecini anlatan Uslu, “Bizim üniversite öğrencilerine verdiğimiz gençlik eğitim seminerleri vardı, bunların bir tanesinde dinleyici arkadaşlarımızdan biri eğitim fakültesinde öğretmen oluyor ve doğu'da köy okuluna gidiyor. Daha sonra bizi arayarak, ‘Biz köy okulundayız, birçok ihtiyacımız var, bize yardımcı olur musunuz?’ diyor. Biz Rotary kulüpleri olarak çok paralı insanlardan oluşmuyoruz. Rotary kulüpleri kendi imkanları dahilinde hizmet veren yerler. Kendi imkanlarımızı zorlayarak okullara çeşitli yardımlarda bulunuyoruz. Daha sonra Sinem Çolakoğlu'nun aklına bu hizmetleri nasıl geliştirebiliriz fikri geliyor. Bu bağlamda Tesco Kipa yetkilileri ile çeşitli görüşmeler yapılıyor, bunun sonucunda firmanın sezon sonu ürünlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmamız adına bağışlıyorlar. Rotary olarak çeşitli dernekler vasıtalarıyla bunları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz, şu anda 35 bin kişinin üzerinde bizden şanssız olan ihtiyaç sahiplerine ulaştık" diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Tesco Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Nazlan Ertan, Proje Refakat'ı gerçekleştirmede katkı koyan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, “Tesco Kipa olarak kurumsal sorumluluk iş yapma biçimimizin bir parçası. Üç önceliğimiz var; gençlerimize fırsatlar yaratmak, sağlıklı yaşama katkıda bulunmak, gıda israfını engellemek. Bunun yanı sıra ufak, tefek başka projelerde yapmaya çalışıyoruz. TEGEV ile gençlere sağlıklı yaşam alışkanlığı kazandırma için projemiz var. Ayrıca geçtiğimiz yıl Kızılay'a kan otobüsü armağan ettik. Armağan edilen kan otobüsü ile Ege Bölgesi’nin kan ihtiyacına katkıda bulunduk. Kısaca amacımız iyi bir komşu olmak. Özellikle doğup, büyüdüğümüz ve gücümüzü aldığımız İzmir, Ege Bölgesi’nde bunu yapmayı istiyoruz. Bunu yapabilmek içinde doğru partnerlerle uzun süreli ilişkiler kurmak gerekiyor" dedi.

Gerçekleşen konuşmaların ardından Kültürpark Rotary Kulübü Başkanı Ozan Uslu, Tesco Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Nazlan Ertan'dan gerçekleştirilen başarılı projeden dolayı plaket aldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.