TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bina için soruşturma izni verildi

Türk Eğitim-Sen İzmir 3 No’lu Şube Başkanlığı tarafından Konak eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Musa Bina hakkında yapılan suç duyurusuna Konak Kaymakamlığı soruşturma izni verdi

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2015 08:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bina için soruşturma izni verildi

EMİNE YALÇIN

Eğitim Bir-Sen İzmir Şube Başkanı Konak eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Musa Bina hakkında görevini kötüye kullanmaktan yargılama izni verildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan başvuru kapsamında açılan soruşturmada Ali Musa Bina’nın kurum müdürlerine verdiği puanlamada adaletli olmadığı, nesnel davranmadığı, etik kurallara uymadığı, siyasi ve ideolojik davrandığı, bu haliyle de görevini kötüye kullanmak suretiyle bir kısım kişilere menfaat sağlamak suretiyle suç işlediği iddia edilmişti. Konu ile ilgili Türk Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın Şube Avukatı Sibel Çelik ile birlikte basın açıklaması düzenledi.

SORUŞTURMA İZNİ VERİLMESİNE KARAR VERİLMİŞTİR

Şube Avukatı Sibel Çelik ile birlikte basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, nesnel, somut ölçme ve değerlendirme kriterlerine dayanmadan, objektiflikten uzak, soyut olarak verilen puanlarla görev süresi uzatılmayan okul müdürlerine yapılan haksızlığın ortaya çıkması için Cumhuriyet Başsavcılıklarına yapmış oldukları şikayetlerden olumlu sonuçlar gelmeye devam ettiğini vurgulayarak, “İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına, kurum müdürü hakkında değerlendirme yapan Konak eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Musa Bina hakkında bu değerlendirmeleri yaparlarken kurum müdürlerine verdiği puanlamada adaletli olmadıkları, nesnel davranmadıkları, etik kurallara uymadıkları, siyasi ve ideolojik davrandıkları, bu haliyle de görevini kötüye kullanmak suretiyle bir kısım kişilere menfaat sağlamak suretiyle suç işledikleri hususunda şikayette bulunulmuş, suç duyurusu neticesinde Konak Kaymakamlığı tarafından Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Musa Bina hakkında soruşturma izni verilmesine karar verilmiştir” dedi.

“BEN HERHANGİ BİR PUANLAMA YAPMADIM”

Kararın gerekçesinde, Konak Kaymakamlığı’nın yaptığı ön inceleme sonucunu açıklayan Sarısayın, “Yapılan ayrıntılı incelemede 10 Haziran 2014 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirmelerine İlişkin Yönetmelik’ gereğince, olay tarihinde Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü olan Ali Musa Bina’nın, Yönetmelik ve Kılavuz gereği zorunlu olduğundan görev süresi uzatılacak eğitim kurumu yöneticileri için Ek-1 Değerlendirme Formunda yer alan kriterler çerçevesinde değerlendirme yaptığı, ancak değerlendirme formunda somut-nesnel bilgi ve belgeye dayanması gereken bazı maddeleri somut bilgi-belge olmaksızın ‘hayır’ denilerek cevaplandırdığı, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Musa Bina’nın, Değerlendirme Formunda ‘evet’ veya ‘hayır’ şeklinde yaptığı değerlendirmenin puan karşılığı olarak yapıldığını bilmemesinin mümkün olamayacağı, dolayısıyla ‘ben herhangi bir puanlama yapmadım’ şeklindeki beyanın doğru olarak değerlendirilemeyeceği, söz konusu değerlendirme formlarının hukuki bir kıymet taşıdığı, hukuki bir hüküm ifade ettiği ve hukuki bir sonuç doğuracağının açık olduğu, incelenen belgelerin iddiaları doğruladığı, işlenen suçun Türk Ceza Kanununun 257. Maddesine karşılık geldiği, olay tarihinde Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Musa Bina hakkında soruşturma izni verilmesini gerekli kılacak yeterli delil olduğu anlaşıldığından soruşturma izni verilmesine karar verilmiştir” şeklinde konuştu.

ADALET HAKLIDAN YANA OLMAYA DEVAM ETMEKTEDİR

Sarısayın, siyasi baskılar sonucu yapılan değerlendirmelerin yargıdan döneceğini sürekli dile getirdiklerini hatırlatarak, sözlerini şu şekilde bitirdi: “Okullarda bozulan yönetim düzeni ve sosyal barış adaletin yerini bulması ile yeniden eski haline gelecektir. Bu usulsüz işlemlere karşı açtığımız iptal davalarının da tamamına yakını lehimize sonuçlanmıştır. İlk değerlendirmelerde siyasi ve sübjektif değerlendirmelerle görev süresi uzatılmayan okul müdürleri hakkında açılan davalar lehimize sonuçlanmasına rağmen davalı kurum tarafından görev süresi uzatılmayan okul müdürleri görevlerine iade edilmemiş, yeniden değerlendirmeye tabi tutulmuşlardır. Yapılan yeniden değerlendirmelerde de haksızlıklar devam etmektedir. Ancak biz bu haksızlığın peşini bırakmayacağız. Adalet haklıdan yana olmaya devam etmektedir. Başarılı, çalışkan okul müdürlerini kıyıma uğratanlarla mücadelemiz sürecektir. Yapılan zulüm haksızlık yapanların yanına kar kalmayacaktır. Kul hakkı yiyenler hukuk önünde hesap vereceklerdir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.