TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 MEKAN 1 YEMEK

1 Mekan 1 Yemek'te bu hafta Bayraklı'nın yeni açılan lüks restoranlarından NATURLA'ya konuk olduk

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2015 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 MEKAN 1 YEMEK

FADİME DUMLUPINAR- Bu hafta konuk olduğumuz NATURLA restorana giderseniz ilk dikkatinizi çekecek şeylerden bir tanesi mekanın hoş dizaynı ve güler yüzlü personelleri. Bu restoranda gerçekten bir mekanda arayacağınız her şey mevcut. Kaliteli ve organik yemekler, konfor, güzel bir atmosfer ne ararsanız burada var. NATURLA restoranın işletme sahibi Hakan Şekerci bu sektörde yeni ancak gayet başarılı bir mekan açmış gözlemlediğimiz kadarıyla.

"BİR RESTORANIN TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLECEK BİR ALTYAPIMIZ VAR"

NATURLA restoranın sahibi Hakan Şekerci bakın bu sektöre girişini nasıl anlattı. Şekerci, "Bu sektörün içinde yıllardır tüketici olarak aslında varım. Ama üretici olarak 2008 yılında Urla Kuşçular köyünde yetmiş beş dönüm bir arazi satın aldık ve burada çiftlik kurduk. Üretim mantığı olarak bir restoran'ın tüm ihtiyaçlarını üretir konuma geçtik. Sekiz senedir işlediğimiz çiftliğimiz var. Restoran'ın geçmişi de buna dayanıyor aslında. Ancak Restoranı açmamız fikir olarak yılbaşında başladı. Bir ay kadardır da NATURLA restoran işlemekte" dedi.

"ÜRETTİĞİMİZİ TÜKETİCİYE DİREK SUNUYORUZ"

NATURLA restoranın yaratılış fikrini belirten Şekerci, "Kendimiz iyi tarım belgesi ile üretimlerimizi, tüketiciye ulaştırabilmek için kurduk. Bugün kendi ürettiğiniz şeyleri pazarda uygun fiyatlara satamıyorsunuz. Ancak böyle bir işletme zinciri kurarsanız direk ürettiğinizi tüketiciye sunabilirseniz. Ancak bu şekilde sistemi ayakta tutabiliyorsunuz. Ona dayanarak da 2008 yılında aldığımız çiftliğimiz ile bu işe başladık. Bu yıl itibarı ile de gıda sektöründe tüketiciye hitap eder şekilde sunduk" dedi.

"BAYRAKLIDA MÜTHİŞ BİR POTANSİYEL VAR"

NATURLA restoranın Bayraklı’da açmalarının sebebini açıklayan Şekerci, "Bayraklı iki senedir İzmir'in kalbi olabilecek pozisyonda. Burada korkunç bir potansiyel var. Hizmetimizi ise, öğle saatlerinde avukatlara, büyük şirketlerin idarecilerine ve çalışanlarına yapmaktayız. Akşam saatlerinde ise, bölgedeki konutlara hitap ediyoruz."

"AMACIMIZ KALİTE SUNMAK"

Restoran'ın işletmecisi Şekerciye restoran olarak ne gibi ürünleri müşterilerinizin beğenisine sunuyorsunuz sorusuna aldığımız cevap ise tatmin eder nitelikteydi. Şekerci, "Öğle saatlerinde kırk çeşit yemeğimiz bulunuyor. Ağırlıklı olarak zeytinyağlı yemekleri içermekte. Zaten restoranımızın doğal konsepti de bu. Sloganımızda da belirttiğimiz gibi 'Doğal olarak sağlıklı' her şeyimiz en üst kalitede müşteriye sunulmakta. Genelde kırk çeşit yemeği burada bulabilirsiniz. Restoranımızda zeytinyağlılar dışında döner, ızgara, pide, tandır grupları mevcut. Fiyatlarımız ise çevre restoranlara göre makul. Bunu da ben üretici olmamıza bağlıyorum. Birçok konuda çok avantajlıyız. Eti kendi bünyemizde üretiyoruz. Sebzeyi genelde kendimiz çiftliğimizde yetiştiriyoruz. Bizde hiç bir aracı mevcut değil. Porsiyonlarımız ise, diğer restoranlara göre daha fazladır. Restoran olarak kar amacı gütmüyoruz. Asıl işimiz inşaat sektörü. Bu restoranı çok büyük rakamlar kazanalım hayali ile de açmadık" ifadelerinde bulundu.

"İÇİ DIŞI TERTEMİZ"

Temizlik ve hijyen açısında da gayet üst seviyelerde olan restoran'ın işletmecisi Şekerci, "Mekanın içi ve dışı tertemiz. Mutfağımız ise, açık mutfak. Bizim müşterimiz yediği yemeği, piştiği mekanı görerek satın alıyor. Tüm çalışanlarımız üst seviye otellerde çalışarak buraya geldiklerinden dolayı otel konseptinde çalışmış kişiler bu yüzden de sistemi biliyorlar" diye konuştu.

"DEVAMI MUTLAKA GELECEKTİR"

NATURLA restoran'ı açtıktan sonra bu sektörde bir işletme sahibi olarak neler hedeflediğiniz sorusuna Şekerci, "Üretim mantığı olarak bizim elimizde ki alt yapı şu an rahatlıkla 5-6 restoranın ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede. Eğer restoran işi umduğumuzu bize verirse devamı mutlaka gelecektir" cevabını verdi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.