TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İyilik yollarda!

LÖSEV ‘İyilikler TIR’ı İzmir Karşıyaka’da lösemili çocuklara ve ailelerine yardım ulaştırmaya devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2015 08:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İyilik yollarda!

ANIL YIKGEÇ

Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) ‘İyilikler TIR’ı İzmir Karşıyaka’da lösemili çocuklara ve ailelerine yardım dağıtıyor. Anadolu’ya TIR Dolusu LÖSEV Yardımı Projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında ihtiyacı olan lösemili ailelerine yardımları ulaştırmaya devam ediyor. TIR’da gıda, giyim, tekstil, kırtasiye, oyuncak ve kırmızı et yardımları LÖSEV’e kayıtlı lösemili çocuklara ve ailelere dağıtıldı. Lösemili çocuklar ve aileleri tırdan ihtiyaçlarına göre ürünleri gönüllerince seçerek aldılar. İyilikler Tırı 2012 yılından bu yana 66 ilde toplam 7bin594 aileye iyiliklerini ulaştırmış ve zorlu savaşlarında minikleri yalnız bırakmamıştır.

GELENEKSEL LÖSEV İFTARLARI

LÖSEV İzmir İl Koordinatörü Bülent Uslu, Ege Bölgesi’nde 8 ilde faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Ramazan ayında olmamızdan dolayı geleneksel LÖSEV iftarlarını tüm illerde yapacaklarını söyleyen Uslu, “Geleneksel LÖSEV iftarlarımız Ramazan ayı boyunca devam edecek. Bu sene farklı olarak ‘İyilikler Tırı’ geldi. Banvit ile bir anlaşmamız var. Kurbanlarını bize bağışlayanları dini vecibelere göre kestiriyoruz. Banvit’e diyoruz ki ‘Biz şu anda bu eti istemiyoruz. Yıl içinde ihtiyacı olan ailelerimize gerektiği zamanda toplu vermek istiyoruz.’ Çünkü bizim çocuklarımızın en çok kırmızı et ve proteine ihtiyacı var. Banvit kolileyerek bize getiriyor ve bizde ‘İyilikler TIR’ında dağıtıyoruz. Kuru erzak, oyuncak ve kıyafet yardımlarımız var” dedi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ TÜRK MİLLETİ

Kanserin her türünün yaygınlaştığına vurgu yapan Uslu, “İzmir’de 600 civarında Ege Bölgesi’nde bin 700 civarında hastamız var. son yıllarda kanser çok yaygın bir hastalık oldu. Biz öncelikle lösemi tanısı konmuş çocuklarımıza daha sonra da diğer kanser vakalarına ve yetişkinlere de bakmaktadır. Bizim en büyük destekçimiz Türk milleti. Milletimizi iyiliksever, çok hayırsever. Bizler sadece aracıyız. Sadece ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Eser Türk milletinin eseridir. İzmir halkının yeri çok özel. Gerçekten çok duyarlı bir İzmir gönüllü grubumuz var. Lösemi hastalığı uzun süre tedavi gerektiren bir hastalık. Tedavi 2,5-3 yıl boyunca sürüyor ve pahalı bir hastalık. Tedavi için toplamda 250-300 bin TL gerekiyor. Genelde de ailelerimizin durumu sıkıntılı. Bizler de vakıf olarak ilaç, kan başta olmak üzere psikolojik destek ve tüm fiziksel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

LÖSEV KENTİ’Nİ TUĞLA TUĞLA ÖRDÜK

Bülent Uslu, LÖSEV Onkoloji Kenti ve LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi hakkında son durumu ise şöyle anlattı:

“Lösante Lösemili Çocuklar Hastanesi’ni tuğla tuğla ördük. Nerdeyse bitti. Fakat henüz ruhsat alamadık. Sağlık Bakanlığı ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Araya genel seçim girince de süreçte biraz uzama oldu. Ama biz yeni hükümet ve yeni Türkiye ile beraber bu durumun düzeleceğine inanıyoruz.”

PAZAR GÜNÜNE KADAR EGE BÖLGESİ’NDE

LÖSEV İzmir Şubesi Halkla İlişkiler G. Berçin Tatar, ‘İyilikler Tırı’nın yıl boyunca Türkiye’yi dolaşarak ihtiyacı olan lösemili çocuklara ve ailelerine yardım dağıttığını söyledi. Tırın Ege Bölgesi’ni gezeceğini belirten Tatar, “LÖSEV’in İyilikler Tırı diye adlandırdığı yardım tırı Türkiye’yi dolaşmaya devam ediyor. Tırla yıl boyunca tüm Türkiye’yi dolaşarak ihtiyacı olan lösemili çocuklara ve ailelerine yardımları ulaştırıyoruz. Normalde evlerine de gönderim yapıyoruz ama tırla birlikte dağıtım yaparken onlarla yüz yüze gelmek şansımız oluyor. Dertlerini dinleyebiliyoruz. Bu açıdan bizim için de verimli çalışma oluyor” dedi.

Bugün de Karşıyaka’da yardım dağıtmaya devam edeceğini ifade eden Tatar, “Tırımız Ankara’dan geldi. Bugün Karşıyaka’dayız. Ramazan döneminde ailelerimize et paketlerimiz iletiyoruz. Kuru gıda, temizlik paketlerini ileteceğiz. Aynı zamanda da kıyafet ve oyuncak ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Tırımız Pazar gününe kadar Ege Bölgesi’nde. İyilikler Tırı 25 Haziran Perşembe günü Çeşme’de, 26 Haziran Cuma günü Didim’de, 27 Haziran Cumartesi günü Fethiye’de ve 28 Haziran Pazar günü Marmaris’te iyiliklerini dağıtmaya devam edecek. Ramazan ayı olması dolayısıyla ailelerimize Ramazan kolilerini iletmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Ayrıca LÖSEV’e destek olmak ve bilgi almak isteyenler için stantlarının da mevcut olduğunu belirten Tatar, “Bilgi almak isteyenler için stantlarımız açık. Nasıl gönüllü olabileceklerine dair bilgi alabilirler. LÖSEV’in Ramazan çalışmalarına destek olmak kişiler broşürlerimizden alarak bilgilenebilirler. Kumbaramızda burada. İsteyen bağış da yapabilir. Bağışçılarımızın da Ramazan kolisi bağışlarını kabul ediyoruz. Bize LÖSEV’e ait Ramazan kolisi de bağışlayabilirler. Yardımlaşma duygularının kabardığı dönemde ailelerimize mümkün mertebe faydalı olmak istiyoruz. Fitre ve zekat bağışlarını da kabul ediyoruz. İlinizde LÖSEV İyilikler TIR’ını gördüğünüz noktaya siz de bağışlarınızı iletebilir, lösemili bir çocuğa yardım elinizi uzatabilirsiniz” dedi.

SÜRPRİZ YATAK ODASI

Bir tane çocuk yatak odası takımı şu anda tedavi gören Kayra Bitgen’e verildi. İki yaşındaki Kayra Bitgen’in babası Erdinç Bitgen ‘İyilikler TIR’ına geldiği zaman bir sürpriz ile karşılaştı. LÖSEV İzmir şubesi, Kayra için bir yatak odası temin etmişti. Geçen kasım ayında beri tedavi gören Kayra, ilik nakli olduğu için hastanede yatıyor. 15 Temmuz’da eve geldiğinde yeni yatak odası takımı Kayra için çok güzel bir hediye olacak. Erdinç Bitgen LÖSEV’e yaptığı yardımlardan ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ettiğini söyledi. Özel ihtiyaçlara da cevap vermeye çalıştıklarını belirten Uslu, “Bazen hasta çocuklarımızın veya ailelerinin özel ihtiyaçları oluyor. Onları bulmaya çalışıyoruz. Tırımızda şu anda iki tane çocuk odası takımımız var. Onları vereceğimiz aileler belli ama ailelerin haberi yok. Onlara sürpriz yapacağız. Ev ziyaretlerimizde ailenin ve çocuğun durumunu gözlemliyoruz. Örneğin bu çocuğumuzun odasının mobilyasının olmadığını görüyoruz ve raporluyoruz. Bu raporları Ankara merkez ve biz karşılıklı olarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.