TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayraklı’da çocuklar tiyatroyla buluşuyor

Bayraklı Belediyesi çocukları tiyatro ile buluşturarak onların hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlıyor

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 08:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bayraklı’da çocuklar tiyatroyla buluşuyor

İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Kırmızı başlıklı kız” isimli oyunu ilçedeki ana sınıf ve İlköğretim 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerinin gösterimine sunuldu. Minik öğrenciler tiyatro oyununu izlerken eğlenmenin yanı sıra birçok konuda bilgi sahibi oluyor.

BİNLERCE ÇOCUK TİYATROYLA BULUŞACAK

Özsüt tiyatro grubu tarafından gerçekleştirilen oyunda Gizem Turna, Burak İnanır, Alp Tunçel çocuklar için sahne aldı. Murat Ilgın’ın yönetmenliğini yaptığı iki perdelik oyun çocukların beğenisini kazanıyor. Oyunun yönetmeni Ilgın, “Bayraklı Belediyesi’nin çocuklara armağan ettiği tiyatro oyunları ile yüzlerce çocuk tiyatronun güzelliğiyle buluşuyor. Bu kapsamda binlerce çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Çocuklar, sahnelenen oyun ile kitap okumanın önemini bir kez daha kavrama fırsatı buluyor, oyunun içinde geçen karakterlerin de kitap okuyarak bilgi sahibi olduklarını anlıyorlar. Bizler de bu oyunlarla çocukları güldürmenin yanında onlara güzel şeyler kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Bayraklı Belediyesi olarak okulların bakımı, temizliği gibi hizmetlerin yanı sıra, eğitime her türlü desteği verdiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Çocukların sosyal ve kültürel anlamda gelişmeleri için bale, karikatür ve satranç gibi kurslar düzenliyoruz. Bunların yanında çocuklarımızı tiyatro ile buluşturuyoruz. Bu yolla çocuklar farklı mesajları alıyorlar; düşünerek, yorumlayarak okumayı öğreniyorlar” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.