TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerel Seçimler ve Ekonomik Sorunlar

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2024 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 09:02

Her şey pahalı, her şeye zam ve vatandaş zor durumda şu an. Özellikle iki bin yirmi bir yılıyla birlikte ülkede iki farklı kesim oluştu; fakirler ve zenginler. Orta direk denilen kesimin yok olup, daha da fakirleşmesi ve zenginlerin ise daha çok zenginleşmesiyle birlikte ekonomi içinden çıkılmaz bir hal aldı. Seçimlerde ideolojiye oy verilerek aslında ülke ve vatandaş kendi altına dinamit koyuyor çünkü yanlış ekonomik politikaları sebebiyle fakirliğin ve yoksulluğun artması ve yine iktidar olsun, muhalefet olsun aynı partilerin en yüksek oy almasıyla birlikte yanlışı yanlışla kapatma olayı gerçekleşiyor. Yanlış yapan birine gidip destek verildiğinde, o yanlış yapan birileri, doğru yaptığını zannetmeye devam edecek ama bir ders verildiğinde ise belki kendini düzeltir ve halkçı bir yönetim ortaya çıkar diye karar almak lazım.

Benzinden tutun, gıdaya kadar, ilaçlardan tutun, kiraya kadar her şey pahalı ve faizin yükselmesiyle birlikte ciddi bir ekonomik daralma oldu ve halk önünü göremiyor şu an. Demokrasinin en güzel yanı oy kullanmaktır, emekli için, asgari ücretli için hakkını güzelce ortaya yansıtma yeridir seçim, tabii ki güzel kullanılırsa. Emekli, asgari ücretlinin geçimi çok zor, halkın içindeyiz ve bu durum şahsımı da etkiliyor çünkü sonuçta benim de bir ailem var ve markete girdiğimde, fiyatların her gün yükseldiğine şahit oluyorum. İdeolojiden çok hizmete bakmak lazım, mesela yaşadığım ilçenin belediyesi güzel çalışıyor. Bu durumu ülke geneline yaymak lazım ama C partisi olsun, A parti olsun ülkenin her yeri rant kapısı olmuş belediyeleri kurtarmak lazım ve bunu yapacak olan halktır ama nerede olursa olsun, kötü yöneticilerin ders alması lazım.

Ülke ideolojilere hapsolamaz çünkü rant, rüşvet, adam kayırma, torpil ve yanlış uygulamalara ceza kesilmeli yerel seçimlerde. Halk bunu yapar mı, yapmaz mı kendi takdirleridir tabii ki ama dört yıl sonraya kadar bir daha seçim yok! Halkın içinden biri olarak, halk zor durumda ve ekonomik gidişat düzelmeli ve bunu düzeltmek için de kendi önyargılarından kurtulmalı vatandaşlar. Kim hizmet ederse ve çalışıyorsa ona oy verilmeli bu seçimde. Hayat pahalılığı müthiş arttı, özellikle son üç yıl fakirleşmede büyük artış var. Evi tek maaşla geçindirmek çok zor, zenginden az vergi ama fakirden çok vergi alınması ve hatta bazı zenginlerden hiç vergi alınmaması veya az alınması ise trajikomik bir durum! Zenginler daha çok zengin olsun ama fakirler kemer sıksın dönemine seçimlerde tepki koymak elzemdir ve yerel seçimlerde de hangi parti olursa olsun doğru yönetimi seçmek lazım, kim kötü yönetiyorsa bir ders verilmeli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.