TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın ve Erkek Eşitliği

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2024 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 08:59

Bir Anadolu kültürüdür; kadınlar, erkeklerin bir adım gerisinde durmalı, kadının aklı kıt olduğu için erkeğe itaat edecek, çoğu zaman söz hakkı verilmez. Kadınlara otur oturduğun yerde denilir Anadolu’da, yemek yapar, çamaşırları yıkar, evi temizler ve çocuklarına bakardı kadınlarımız. Günümüzde evli olan kadınların yarısı evliliğinden mutlu değil çünkü bütün yük onların sırtına verilmiş evliliklerde ve tabii ki evdeki genç kızların.

Kadınları iş hayatında istemiyoruz diyen adamlara uymayın, birkaç eş dileyen insanların arkasından gitmeyin lütfen. Hemşire olmasın, öğretmen olmasın kadınlar, evde otursun ve yemek yapıp, çocuklara baksın denilen zihniyet iyi değildir. Sadece iş düşünen ve para, kariyer düşünen kadın ve erkekler de iyi değildir çünkü aile kavramı her şeyden iyidir ve kutsaldır.

Miras verilmez kadınlara, Müslümanım diyen erkekler; onları büyüttük, besledik ve kocaya verdik, daha ne yapalım derler! Muhakkak erkeklerin de işi zor ve dışarıda sürekli çalışmak ve eve ekmek getirmek zorundalar ama bütün erkekler de sanki taş taşıyor veya madende çalışıyor gibi davranmasın çünkü en kolay işi bile yapsalar, vay biz dışarıda çalışıyoruz daha ne yapalım derler.

Eskiden çiftçilik, hayvancılık daha yoğun yapılırdı, kadınlar hem de evde ve hem de dışarıda çalışırlardı. Tabii ki şimdiki gibi mahkemeler ve kanunlar gelişmemişti, gerçi şu anda da fazla gelişmemiş ama eski zamanlardan daha iyi en azından. Evet mahkemeler bu kadar talep görmüyor, toplum baskısı kadınlar üzerinde Demokles’in Kılıcı gibi sallanırken ve kadınlar da şiddet görüyordu o zaman. Tabii ki bütün suç erkeklerin değil, toplumdaki anne ve babaların, erkek çocuklarına prens gibi davranması ve kızlarına da hizmetçiymiş gibi bakması ise olayları bu hale getiriyor.

Çözüm yollarına kafa yormak lazım, evet kadın hakları şu an çok gelişti ve hatta bazı zamanlar da ise mahkemeler kadınların lehine daha çok karar veriyor ve bazen erkekler mağdur oluyor. Tabii ki kötü erkekler mağdur olsun ama bazen kurunun yanında yaş olan da yanıyor maalesef. Adaletli bir ülke olsa ne erkekler mağdur olur ve ne de kadınlar ama kanunların eksik ve karar vericilerin kötü olması adaletsizlik ortaya çıkarır.

Kim ne derse desin, eğitim sistemininiz ne kadar iyiyse, adalet anlayışınız ve ülkenizde o kadar iyidir, her konuda. Ebeveynler çocuklarına kız olsun erkek olsun aynı derecede ve eşit olmalı ki büyüyen çocuklar arasında kast sistemi oluşmasın.  Anne ve babaların kesinlikle bu duruma dikkat etmesi lazım, bizim gibi toplumlarda ve dini terimlerin bile oğlan çocuğunun miras sahibi olduğu belirtilir ve önemli olduğu dini kitaplarda yazılır, halbuki herkes eşit olsa, fakirler zenginler, erkekler kadınlar çok güzel olurdu dünyamız.

Ülkedeki boşanmaların nedenlerine baktığımızda, sorunların çoğunun şiddet, erkeklerin çalışmaması, ailesine ilgili olmaması ve ayrıca aldatma durumu olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumlar olduğunda ise soluğu mahkemede alan eşler ve acı çeken çocuklar görüyoruz. Bu durumun düzeltilmesi lazım, evlilik için ve boşanmalar için devletin hem erkeklere ve hem kadınlara ücretsiz eğitim seansları vermesi gerekiyor çünkü evlenen insanlar kadar, neredeyse boşanmalar var. Bu durum ise aile temelini sarsıyor ve toplumun ahlaken çöküşünü getirir, sağlıksız bir nesil ortaya çıkar.

Mutluluk ve güzel nesiller için eşitlik lazım, evet eşitlik var ve bazı konularda kadınlar bunu kullanıyor ama çoğunlukla eşitsizlik erkeklerden kaynaklanıyor, özellikle Anadolu erkeği, kendi eşine kötü davranırken, dışarıdaki kadınlara ilgili ve şefkatli davranıyor, tabii ki dışarıdaki davranışı iyi ama evdeki kadınlara da bu durumu yansıtması gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.