TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ters Köşe: Gözlerimiz Play-Off’ta

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2024 08:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 08:58

Profesyonel liglerde mücadele eden 9 İzmir takımı, 2023-2024 sezonunda büyük mücadele örneği gösterdi. Türkiye’de İstanbul’dan sonra en fazla takımı bulunan İzmir, bu sezonu büyük kayıp yaşamadan kapatırken, Göztepe 2 yıl aranın ardından Trendyol Süper Lig’e yükselmesine günler kaldı. 9 ekip içerisinden sadece Altay, bir alt lige düşme üzüntüsünü yaşamış olduk.

Trendyol 1. Lig’de Göztepe, pek iyi başlayamadığı ligde üst üste galibiyet serileriyle kendini ilk iki içerisinde buldu. Belki de bu hafta sonu Gençlerbirliği karşılaşmasıyla Süper Lige çıkması resmileşecek.

Aynı ligin bir diğer İzmirlisi Altay ise yaşadığı idari ve teknik ekip krizleri, camia arasındaki güvensiz ortam kaçınılmaz sona gelmesini sağladı. Geçtiğimiz sezon ligde kalmayı son anlarda başaran Altay, bu sezon TFF 2. Lig’e düşmeyi garantiledi. Umarım gelecek sezon o eski günlerindeki Altay’ı görürüz ve kısa süre içerisinde her zaman görmeye alışık olduğumuz Süper Lig’de olurlar.

TFF 2. Lig’in 3 İzmirlisinden ikisi play-off’larda göreceğiz. Altınordu, uzun yıllar sonra düştüğü ikinci ligde tutumayı başarırken, Menemen FK ve Bucaspor 1928 ise yükselme maçları oynama hakkı kazandılar. Gönül isterdi ki direkt bir üst lige çıksınlar ancak iki takımında Trendyol 1. Lig finalinde iki İzmirliyi görme şansımız olur. Ve gelecek sezon 1. Lig’de İzmirlisiz bir sezon geçirmemiş oluruz.

3. Lig ise büyük bir mücadeleye sahne oldu. 4 İzmir ekibinin yer aldığı 3. Lig’de, bir önceki sezon BAL’dan çıkan iki İzmir ekibi Aliağa FK ve Bornova 1877 iyi bir yapılanma ile play-off oynama hakkı kazandılar. Üçüncü Lig 1. Grup’ta Aliağa FK, şu ana kadar profesyoel liglerde yenilgisi olmayan tek ekip olarak yoluna devam ediyor. İnşallah bu seriyi devam ettirerek 2. Lige çıkma başarısı gösterirler.

3.Lig 2. Grup’ta İzmir’in 100 yılı aşan kulübü olan Karşıyaka ise play-off’larda yer alacak. Lige iyi başlayamayan, sahasında istemediği puan kayıpları alan Karşıyaka, bu sefer şansını yükselme maçlarında yaşayacak. Üç tur sonunda umuyorum birinci ve ikinci grubun finalini Aliağa FK ve Karşıyaka oynar ve bir üst lige bir İzmir ekibini göndermiş oluruz.

Üçüncü Lig 3.Grubun bir diğer yeni İzmirlisi Bornova 1877 ise iyi yapılamanın ekmeğini yedi. Spornsorsuz, tesisiz ve kendi imkanlarıyla yaşamaya çalışan Bornova ekibi, play-off’larda ikinci lige yükselmek için şansını deneyecek.

Üçüncü Lig 4. Grup’ta Bergama Sportif ise geç kurulan kadrosuna rağmen ligde kalmayı son maçta başardı. Gelecek sezon yine kendilerini üçüncü ligde görmüş olacağız.

Üçüncü ligin play-off sistemi çok karmaşık. İzmirli üç ekibimiz umarım bu zorlu süreçleri atlatarak bizlerin yüzünü güldürür.

Artık İzmir ekiplerinin doğru yapılanma yapmaları, sürdürülebilir yönetim ve idari kadrolar oluşturmaları ve maddi gelirlerini kendileri üretecek bir yapıya ulaşmalı... İzmir’in marka değerine futbolun katkı sağlayacağına eminim. Yeter ki 6 ayda ya da 1 yıllık yönetim kurulları olmasın, siyasi gücün manevrasında kulüplerimiz olmasın!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.