TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka Stadını İstiyor

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2024 09:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 09:34

Evet... Artık Karşıyaka bu stadı İS-Tİ-YOR...

2012’de gündeme getirip projelendirilen Karşıyaka Stadı’nın yerine yapılacak stat için Ocak 2014’teki ilk ihale sonrası 2015 yazında Karşıyaka’nın kulüp binası, kulübün kira aldığı 3 adet restoran, açık-kapalı tenis kortları, voleybol salonu, yelken deposu, eski stat ve tartan pist yıkıldı.

Stat ve diğer sebeplerden ötürü koca çınar 3. Lig’e kadar düştü. Şimdi bir üst liglere çıkmak için büyük bir mücadele gösteriyor.

Zaman içerisinde dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yalı’ya stat yapmayalım, Örnekköy’de daha büyük bir stat yapalım” dedi. Yine aynı döneme gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise Karşıyaka Stadı’nın yerinde yapılmasına “küfür kültürünü arttıracak” gerekçesiyle karşı çıktı. Sonrasında davalar davalar davalar...

Son dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, stadı yapalım dedi ama sadece dedi icraat ise hiç göremedik. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise yapılmasını isteyen bir başkandı ancak protokoller, siyasi çekişmeler yüzünden o da bir adım atamamış oldu. O Cemil Tugay, şimdi CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı... O, billboardlardaki seçim vaadinde de gördüğümüz gibi “Karşıyaka Stadı Yapılacak” yazıyor. Bekleyip göreceğiz...

Statların yenilenme ve yapılma fikri konusunda İZVAK güzel bir adım attı. Karşıyaka Stadı ile atılan o adım, Alsancak Stadı ve Gürsel Aksel Stadı tamamlandı. Karşıyaka Stadı yine öksüz kaldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı zamanında stat için çok uğraştı. Engeller ile karşılaştı mı?, Evet... Ama şuan bu stadın yapılmasıyla ilgili hiç bir engel yokken hala bir adım atılmaması da ilginç... Bakanlık ile İzmir arasında hep bir köprü görevinde bulunan şuan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Adayı Hamza Dağ ise seçim vaadi olarak hemen yapacaklarını söylüyor.

Sonuç olarak istenirse o stat 10-12 ayda gibi kısa bir sürede rahatlıkla tamamlanır. Hatta ismi için birkaç kez kamuoyunda da yansıyan şekilde olmalı... “Zübeyde Hanım Stadı”

Ben bu satırları yazarken, akşam belki de Türkiye’de ilk kez yapılacak olan “Stat Mitingi” düzenlenecek. Eminim ki, bu miting Türkiye’nin gündemine oturacak. 31 Mart seçimleri öncesinde Karşıyakalılar, siyasetçilere güzel bir mesaj vermiş olacak. Ve sonrasında o kravatlı kişiler inanıyorum ki güzel adımlar atacak. Atkılılar da 2025’te o stadın bitmiş haline tanıklık etmiş olacak. Ben, 2024 yılının ilk çeyreğine kadar sürünmece halinde olan stadın artık çözüme kavuşacağına inananlardanım. Karşıyakalılar, İzmirliler ve Türk Futbolu bunu hak ediyor. Karşıyaka Spor Kulübü’nün yükselişi bu statla olacak...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.