TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yardım Yaparken Bile Ölüme Yol Açıyorlar

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2024 09:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 09:08

İsrail’in Gazze’deki insanlık dışı saldırıları devam ederken, gıdaya ulaşamayan sivil halk uçaktan atılan yardımları alabilmek için de canından oluyor. Bu yardımların ulaşmasının şekli de insanı değil. Güya yapılan insani yardım.

Canından olan oluyor zaten. Gıdaya ulaşamayanlar da can derdinde. Çocuklar aç ve susuz. Temiz su hiç yok. Altyapı İsrail tarafından bile bile tahrip ediliyor. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte bulaşıcı ve salgın hastalıkların baş gösterebilme durumu da endişelendiriyor. Sıcaklıkların artmasıyla, alt yapı da bozuk olunca hastalıklar baş göstermeye başlayabilir.

Atılan bombalar, gıdaya ulaşamama ve hastalık korkusu. Tüm bunlar insanlık dışı muameleler. Dünya bunu görüyor, ancak hepsi üç maymunu oynuyor. Kimse kılını kıpırdatmıyor. Bırak kılını kıpırdatmayı tek söz bile söylemiyor.

ABD’nin havadan insanı yardımı ise tam bir insanlık dramı yaşattı. Atılan gıdalar denize düştü. İnsanlar gıdaya ulaşabilmek için denizde boğularak yaşamını yitirdi. Bu tam bir utanç. Yardımı göndereceksen insanca gönder. Küresel güç ABD, Gazze’nin merkezine karayoluyla bu yardımları ulaştırmalı bence. Niye bu kadar insanca olmayan bir yöntemle gıda ulaştırmaya çalışıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü bu durumu trajedi olarak yorumladı. Trajediyi siz yaratıyorsunuz, siz utanç duymalısınız. Sözcü açıklamasında bir de “Kimse ailesine gıda, su ve ilaç götürebilmek için hayatını riske atmak zorunda kalmamalı” diyor. Bu durumu siz ve destekçisi olduğunuz İsrail yaratıyor. İhtiyaç sahiplerine yardımları güvenli bir şeklide siz ulaştırmadınız. Bunun sorumlusu sizsiniz. Hatalı noktalara yardımları bırakan sizsiniz. Gazze’de 7 Ekim’den beri yaşanan bu durumun müsebbibi siz ve yandaşı olduğunuz İsrail’dir.

Gazze’ye uçaklarla gönderilen yardımların yanlış noktalara atılması sonucu denizdeki gıdaya ulaşmaya çalışan 12 Filistinli boğularak, 6’sı ise izdiham nedeniyle hayatını kaybetti. Yani Gazze’de insanlar her şekilde yaşamdan koparılıyor. Gerekli tedbirler alınmazsa, bu saldırılar durmazsa, insanlar hastalıktan, açlıktan, insanlık dışı saldırılardan dolayı ölmeye devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.