TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Matematiksel Düşünce İstatiksel Yaşam

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2024 09:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 11:09

Sevgili okurlarım; Trendyol Süper Lig’de saygıdeğer İsmail Kartal hocamıza göre Fenerbahçe’nin matematiksel olarak şampiyonluk yarışı devam etse de istatiksel olarak % 100 olmasa da Galatasaray şampiyonluğunu Pazartesi akşamı ilan etti.

Bir Galatasaray taraftarı olarak çok sevdiğim Fenerbahçeli arkadaşlarım; büyüklerim ve küçüklerim için çok zor bir akşamdı Pazartesi günü; ortada bir doğum var evet illa sezaryen olsun diyorsun tam gol olurken yok ben normal doğum istiyorum diyorsun, ben böyle bir ruh hali görmedim arkadaş.

90 puan al; 3.ile aranda 32 puan farkı var; olmayınca olmuyor işte…

Cengiz Ünder diyoruz kendini gösterecek İrfan Can Kahveci sakatlandı; adam bir korner atıyor dağlara taşlara, top toplayıcı kardeşimiz bile yakalayamıyor; İzmir’in bağrından kopan marka değeri yüksek bir futbolcu bu maçta mütemadiyen sazı ele almalıydı.

Sonuç olarak matematiksel düşünce ile yarış devam ediyor; istatiksel yaşam olarak 35 maçta 9 puan kaybeden lider Galatasaray’ın 3 maçta 6 puan kaybetmesi bekleniyor; izleyelim görelim….

Bu arada bir parantez Konyaspor cephesinde; Konya’nın bağrından kopan Ali Çamdalı ; her ne kadar iyi mücadele verdiklerini  söylese de 90 dakika kapanarak kontrataklarla Fenerbahçe yarı sahasına geçebildi. Yine istatistiklere baktığımızda Fenerbahçe toplam şut / isabetli şut (21/7). Konyaspor ise %29 topla oynama ile toplam şut / isabetli şut (6/1).

Konyaspor hayati 1 puan alsa da düşme hattının ateşini yakından hissediyor; son 3 haftaya girerken bu hafta tüm maçlar 12.05 Pazar akşamı saat 19.00’da.  Karagümrük kupada sürpriz yaparak elediği Galatasaray ‘ı istatiksel olarak futbol 3 ihtimalli bir müsabaka olduğuna göre   Karagümrük’te yakarsa; herkes Konya’dan bilsin derim.

 Son maç Galatasaray şampiyonluğa Konyaspor sahasında bu sefer ligde kalmak için oynar mı dostlar istatiksel olarak ne dersiniz? 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.