TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılın Her Günü Annelerindir

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2024 17:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 17:45

Haftaya Pazar günü Anneler Günü’nü kutlayacağız. Hayatlarımızı şekillendiren, bizleri canından öte seven annelerimize sadece bir günün layık görülmesini hiç hoş bulmadığımı belirterek sözlerime başlamak istiyorum.

Annelik kavramı; toplumların temel yapı taşlarından biridir ve insanlık tarihinde büyük bir rol oynamıştır. Annelerin sağladığı destek, çocukların sağlıklı gelişimini sağlamak için kritik öneme sahiptir. Aynı zamanda, annelik ilişkileri, bireylerin duygusal ve sosyal gelişiminde önemli bir rol oynar. Anne, çocuklarına sevgi, güvenlik ve yönlendirme sunarak potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olur. Bu nedenle, annelik kavramı toplumların ve bireylerin sağlığı ve refahı için hayati bir öneme sahiptir.

Günümüzdeki küresel kapitalist sistemde ise Annelik kavramı üzerinden yaratılan bir günle ticari kaygılar güdülmekte, sosyal medyada tüketime yönlendiren paylaşımlar yapılıyor. Mağazaları gezdiğinizde veyahut internette gezindiğinizde önünüze milyon tane sayfa çıkıp, alışverişe yönlendirmeye çalışılıyorsunuz. İndirim kampanyaları ile de alışverişe özendiriliyorsunuz. Bu firmalar sizce annelerimizi mi önemsiyor yoksa elde edecekleri karı mı?

Oysa ki hayatımızın içinde bu kadar önemli olan, toplumları şekillendiren Anneleri, hediyelerle ya da yılın bir günü mü hatırlamalıyız? İşte bu sorgulamayı yapmamız gerekiyor. Doğumunuzdan, ilk adımızı attığınız güne, okula başladığınızda veya ilerleyen yıllarda hayatınızda en büyük dayanak noktanız olan annelerinizi yılın bir gününde göstermelik sevgi kalıpları ile geçiştirmek sizce de çok acımasız değil mi?

Bu sebeple, mevcut popüler kültürün bizlere dayattığı tüketim alışkanlıklarından ve davranışlardan kendimizi soyutlamamız gerektiğini vurgulamak istiyorum. Annelerimizi yılın bir günü değil, her günü hatırlamalıyız. Onların değerini bildiğimizi onlara hissettirmeliyiz. Onları hatırladığımızı ve önemsediğimizi yılın her günü hissettirmeliyiz.

Sözlerime Wolfgang Van Goethe’nin anneler için sarf ettiği şu sözlerle veda etmek istiyorum: "Hiç kimse kollarında bir çocuk tutan anne kadar muhterem ve birkaç çocuk arasındaki bir anne kadar, saygı değer değildir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.