İzmir’de Milli Heyecan

Yazının Giriş Tarihi: 07.07.2024 11:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 11:13

A Milli Futbol Takımı’mız dün akşam 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) Hollanda ile karşı karşıya geldi ve sahadan 2-1 mağlup ayrılarak turnuvadan elendi. Milli takımımız turnuvaya veda etti ama toplumda bir birlik ve beraberlik havası yarattı. Yaklaşık 1 aydır milli takımımızın maçlarıyla hop oturup hop kalktık. Türkiye’nin 4 bir yanında vatandaşlarımız tek yürek oldu. Milli takımımızın golleriyle sevindik. Sevincimizi hep birlikte yaşadık. Gol yiyince ve elenince de hep birlikte üzüldük. Milli takımımızın elenmesi bizim için üzücü bir gelişme oldu ama geride bıraktığı pozitif şeyler toplumumuza sirayet etti.

Milli heyecan bütün yurtta yaşandı fakat ben İzmir’de yaşadığım için; yaşadığım kentte ortak olduğum, gözlemlediğim heyecandan bahsetmek istiyorum. Öncelikle başta İzmir Büyükşehir Belediyesi ve metropol ilçe belediyelerimiz olmak üzere tüm belediyelere teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Her ilçede milli heyecanı birlikte yaşamak isteyenler için dev platformlar oluşturuldu. Milli takımın maçını Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor veyahut başka takımların formalarını giyen tüm vatandaşlarımızın birlikte maç izlemesi için azami gayreti sarf etti.

Kurulan dev ekranlarda izlenen maçlara; belediye başkanlarımız da katılım sağladı. Yaşlısı, büyüğü, genci, çocuğu hep birlikte maç izlenildi. Herhangi bir taşkınlık yaratılmadı. Herkes tek bir yürek olarak milli coşkuyu yaşadı. Kazandığımızda hep birlikte sevindik ve dün akşam kaybedip turnuvadan elendiğimizde de hep birlikte üzüldük. Bu turnuva; bizler için bir milat oldu. Umarım bundan sonra da bu birlikteliğimiz devam eder. Toplumda birlik ve beraberlik oldukça da hem huzur ve barış ortamı sağlanır hem de daha mutlu bir toplum düzenine sahip oluruz.

Bir parantez de milli futbolcularımıza açmak istiyorum. Turnuvanın genelinde ve özellikle dün akşam dünyanın en güçlü milli takımlarından bir tanesi olan Hollanda’ya karşı var gücüyle mücadele eden ve bizleri gururlandıran milli futbolcularımızı tebrik ediyorum. Futbolda kazanmak da kaybetmek de var ama her biri bizim gönlümüzün şampiyonu oldu. Umarım 2026 yılında yapılacak Dünya Kupası’na katılırız ve o kupayı ülkemize getiririz. Milli takımımızın potansiyelinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Umarım bu coşkuyu hep birlikte yaşarız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.