TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram Dönüşü Trafiğe Dikkat

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2024 17:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 17:17

9 günlük bayram tatilinin ardından dönüş yolu başladı. Bayram tatilini memleketinde, ailesiyle birlikte geçirmek isteyen veyahut otellerde konaklayan milyonlarca vatandaş dönüş için soluğu yollarda aldı.

Bayram dönüşü en büyük sıkıntı ise ne yazık ki trafik kazaları. 

1 gün önce İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin 7 gününde yollarda yaşanan trafik kazası nedeniyle 55 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. 

Dönüş yolunda da ölüm riskinin çok fazla olduğunu biliyoruz. 


Bu yüzden vatandaşlara uyarılarda bulunma gereksinimi duyuyorum. 

İlk olarak yola çıkmadan evvel muhakkak araç bakımlarının iyi olduğunu bilmek ve lastik durumunu kontrol etmemiz gerekiyor. Ne yazık ki uzun yola çıkmak için yeterli şartlara sahip olmayan araçlarda kaza riski oldukça yüksek oluyor.

İkinci dikkat etmemiz gereken şeyin direksiyonda yer alacak kişinin veya kişilerin yeterli şekilde uykularını almış olmaları gerekiyor. Bunun yanında yolculuğumuz uzunluğuna bağlı olarak mola sürelerinin yani bir seyahat planının yapılması gerekiyor. 

Dikkat etmemiz gereken üçüncü husus araç içinde güvenlik önlemlerinin alınması. Yani koltuk ayarlarınızı iyi yapmalısınız ve emniyet kemeri takmaya özen göstermelisiniz.

Gelelim dördüncü önemli dikkat etmemiz gereken kurala. Bu da yük güvenliği. Bayram dönüşü gerek kendi kişisel yükümüz gerekse tatilde bulunduğumuz yerlerden evimize götürmek istediğimiz yükler bazen kaza riskini çokça yükseltiyor. Bunun için aracın yüküne dikkat etmeliyiz.

Beşinci önemli etken ise trafik kuralları. Trafik kuralları, trafikte insan hayatının güvence altına alan en önemli teminattır. Bu yüzden lütfen dönüş yolunda trafik kurallarına dikkat edelim.

Bu beş ana faktörün yanında yeterli mola ve seyir esnasında dikkatli olmanın da önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.

Ve tabi sabır. Direksiyonda bulunan kişinin kendisinin ve en sevdiklerinin canını taşıdığını, yanında bulunanların da onun dikkatini dağıtacak şeyler yapmamaya özen göstermeli. 

Herkese iyi yolculuklar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.