TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adayların Halkı Ziyaretleri…

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2024 09:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 09:11

Yerel seçimler yaklaştı. Artık aday adayları arasından siyasi partiler adaylarını belirlemiş durumda. Hemen hemen tüm siyası partiler neredeyse yerel seçimlerdeki adaylarını belirlemiş durumdalar.

Tabi ülkemiz bu seçim süreçlerinde aşina olduğu her olayı tekrar tekrar yaşamaya alışkın. Biz başka türlü seçim atlatamaz olduk.

Neler mi?

Bir kere seçimler yaklaştığında terör olayları baş gösterir. Bakın daha önceki seçimlere ve seçim öncesi olaylara. Nedeni? Bence tüm vatandaşlar bunun için kafasında geçerli bir neden bulmakta.

Sonra, kahvelerde, çay bahçelerinde, küçük toplantılarda birbiri ile tartışırken olayı kavgaya dökenler. Hatta bununla yetinmeyip seçimden sonra bile yıllarca küs kalanlar. Neden? Seçimde sen benim desteklediğim adayı desteklemedin, sen benim desteklediğim adayı kötüledin vb. gibi sıralayabiliriz. Sonuç, her siyasi partinin adayı seçimden sonra bir şekilde bir araya bile gelebiliyorlarken, birbirleri ile irtibat kuruyorken, vatandaş seçim dönemi yaptığı tercih nedeni ile yakını, arkadaşı ile tartışıp uzun süre küs kalıyor işte.

Hep söylüyorum kendi aranızda asla ama asla siyaset konuşmayın. Birebir siyaset ile ilgili değilseniz lütfen sadece oyunuzu kullanın ve tartışmalardan uzak kalın.

Bununla birlikte en çok yaşadığımız olaylardan birisi, hatta komedi filmlerine konu olan bir husus, vaatler… Seçilince şunu yapacağım, seçilince işe alacağım. Yüzlerce binlerce vaat ve insanlar bir umut peşlerinden gidiyorlar, seçim bitiyor, maalesef ki birebir yakını değilseniz, kazanan partinin çok aktif üyesi veya o partiden iyi bir referansınız yoksa maalesef iş hayaliniz Allah’a kaldı. Aslında en doğrusu çalışıp didinip emek verip Allah’a bırakmak, siyasilere değil.

Ne var biliyor musunuz? Hiç tasvip etmediğim son iki konuya da değinmek istiyorum. Zamanında hiçbir siyasetçi gelmez. Neden bilmiyorum. Saat 14.00’te toplantı var. Siyasetçi 14.30 da gelir. Siyasetçi karşılanacak saat 11.00 da gelin derler siyasetçi 13.00 da gelir. Hep bir vatandaşı çok önceden toplamak veya siyasetçi tarafından bekletilmek alışkanlık olmuş. Olmuşta kimse ders almamış herkes yine erken geliyor siyasetçiler geç gelmeye devam ediyorlar. Ama unutmasınlar ki herkesin zamanı kendisi için çok kıymetli.

Son olarak ve hiç anlam veremediğim kalabalık dolaşmak. Siyasetçiler, adaylar ordu gibi geziyorlar. Arkadaş iki üç kişi dolaşın vatandaşla sohbetler edin. Bu şekilde yapan adaylar da var onları alkışlıyorum. Vatandaşına güveniyorlar, onlara yalnız veya iki üç kişi ile gidiyorlar, sohbet edip dinliyorlar. Ama bazı adaylar sanki koruma ordusu veya ona alkış tutan başka kelimeler var onlar için ama kullanmak istemiyorum, Devamlı alkışlayan ve onaylayan bir kısım destekçileri ile kalabalık gezmekteler. Hoş aday kalabalık olarak motive oluyor olabilir, yanında gezenlerin bir kısmı partisi için, bir kısmı aday için, bir kısmı da seçim sonrası beklenti için onlarla geziyor.

Sonuçta ortaya ne çıkıyor biliyor musunuz? Ülkemizin en büyük sorunu ADAM KAYIRMA. Evet liyakatın olmadığı her yerde bu saydıklarımızı görmek mümkün olacaktır. Umarım ülkemiz Mart ayı sonunda gerçekleşecek olan yerel yönetimler seçimlerini huzurlu bir şekilde geçirir. Seçimleri de liyakatlı adaylar kazanır. Bu şekilde olursa millet kazanacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.