TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her Zaman Coşkuyla

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2024 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 08:45

İnsanın içini hep neşeyle dolduran o gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla yarın kutluyoruz. Bugünü bir bayramdan ziyade bir ulusun onurunu ve geleceğini temsil eden önemli gün olarak görmeliyiz.

Atatürk’ün büyük vizyonunun bir yansıması olarak kalbimizde özel bir yer edinen bugünü; çocuklara coşkuyla kutlamayı aşılamalıyız ki bayramın onlar için ne kadar değerli olduğunu anlasınlar. Bugün; çocukların coşkusu, sevinci ve mutluluğuyla dolup taşan bir gün olarak karşımıza çıkıyor. Okul bahçelerinde dans eden çocuklar, kendilerini özel hissediyorlar. Her bir çocuk, bu gününde ayrı bir değer gördüğünü hissediyor. Atatürk, çocuklara bu özel günü armağan ederek onların her zaman en değerli varlıklar olduğunu hatırlatıyor.

Türk çocuklarının kabiliyetinin her milletinkinden üstün olduğunu söyleyen Atatürk, onların bağımsızlık fikirlerini kazanacaklarına, tarihteki başarılarıyla gurur duyacaklarına ve kimseye boyun eğmeyeceklerine inanıyordu. Bu sözler, geleceğe dair büyük bir güveni temsil ediyor.23 Nisan Ulusal Egemenlik Günü ve Çocuk Bayramı, Atatürk’ün anlamlı armağanı nedeniyle her yıl yeni bir umut ve heyecan yaşatmaya devam ediyor. Çocuklarımızın en değerli varlıklar olduğunu, onları daha iyi bir geleceğe hazırlamak ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek için hep birlikte çalışmamız gerektiğini asla unutmayın.

Bu yazıyı Atatürk’ün çocuklara armağan etmesiyle ilgili olarak dediği cümlelerle bitirmek istiyorum. Atatürk “Türk çocuklarındaki kabiliyet her milletinkinden üstündür. Türk kabiliyet ve kudretinin tarihteki başarıları meydana çıktıkça, büsbütün Türk çocukları kendileri için lâzım gelen hamle kaynağını o tarihte bulabileceklerdir. Bu tarihten Türk çocukları bağımsızlık fikirlerini kazanacaklar, o büyük başarıları düşünecekler, harikalar yaratan adamları öğrenecekler, kendilerinin aynı kandan olduklarını düşünecekler ve bu kabiliyetle kimseye boyun eğmeyeceklerdir” demiştir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza selam olsun, onların her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirelim ve onlara en iyi şekilde destek olalım. Unutmayalım ki, onlar bizim için her şeyden değerlidir ve onların başarısı, bizim başarımızdır. Çocuklarımız yarının büyüğü, geleceğin umut ışığıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.