TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Biz İzin Verdik…

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2024 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 08:35

Günümüzde insanların birçoğunun vakitlerini sosyal medyada mutlu geçirdiğini görüyoruz.  Nasıl insanlar hep mutlu gözüküyor? Acaba insanlar gözüktükleri kadar mutlu mu? Kimsenin morali bozulmuyor mu, canı bir şeye sıkılmıyor mu? Tabii moralleri bozuluyor, canları bir şeylere sıkılıyor ama sosyal medyaya yansıtmıyorlar.  Bu birazda bize yaptıkları bir oyun… 

Tiyatro sahnesi düşünün oyuncular nasıl sahnedeyken rol yapıyorsa sosyal medyada da bulunan herkes kamera önünde rol yapıyor. Belki bizde öyle yapıyoruz kendimizi mutlu gösteriyoruz. Herkesin bir derdi vardır elbet ama biz onları sosyal medyada mutlu görünce kendimizi sorguluyoruz.  Onlar nasıl hep mutlu oluyor nasıl bir hayatları var düşünüyoruz. Ama hata yapıyoruz. Fazla düşünüyoruz. Bırakalım insanlar nasıl yaşıyorsa yaşasın. O öyle o böyle o şöyle diye düşünmeyelim. Mutlu olmalarını bir kenara bırakalım. 

Nasıl bu kadar sosyal medya bağımlısı olduğumuzu düşünelim.  Ailelerimizle neden bu kadar uzaklaştık.  Eskiden ne yapıyorduk? Akşam olduğunda ailecek herkes birbiriyle sohbet eder, kutu oyunları oynar, televizyon izlerlerdi. Peki şimdi? Tam tersi akşam olduğunda herkes eline telefon alıp sohbet etmeden sadece sosyal medyada vakit geçirerek vakit öldürüyor.

Kimse bu yönünü fark edip düşünmüyor.  Herkes içine kapandı kısaca asosyal olduk.  Hayatımızdaki her şeyden ödün verdik. Telefonla çok fazla ilgilenmekten sağlık sıkıntıları yaşıyoruz. Örnek verecek olursak göz numaramız büyüyor ya da küçülüyor, omurgamızın yapısını bozuyoruz. Arkadaşlıklarımız. Git gide uzun arkadaşlıklar bitiyor.

Nasıldı eskiden dışarı çıkardık laf lafı açardı uzun saatler sohbet ederdik ya şimdi dışarı çıkalım diyoruz sohbet etmek yerine sosyal medyaya gömülüyoruz.  İlişkilerimiz, beraber yeni yerler keşfetmek, sosyalleşmek, yemek yapmak, film seyretmek gibi yapacak bir sürü şey varken oturup sosyal medyaya takılı kalıyoruz bu da peşinde ayrılıkları getiriyor.

Sosyal medya hayatımızı eline geçirdi. Telefonlarımızı bir kenara bırakıp sosyal medyadan uzaklaşıp. Ailemize, arkadaşlarımıza vakit ayıralım. Eskiye dönelim bağımlı olmayalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.