TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabağlar’da Güzel Şeyler Olacak

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2024 09:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 09:18

Yerel seçimlerde parti asabiyeti olmadan, Belediye Başkanı seçmede esas kriterler; adayın bilgi, yönetme yeterliliği, halkla içi çe oluşu, üretken ve gelişmeler karşısında dik duruşudur. İzmir-Karabağlar Belediye Başkan adayı olan eski Karabağlar Kaymakamı (6 yıl) ve İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç; gerek eğitimi, deneyimleri, kişiliği, gerekse projeleriyle her yerini ve sakinlerini çok iyi bildiği Karabağlar için en ideal adaydır.

KİMLİĞİ

Mehmet Sadık Tunç, 1970 yılında Mardin-Midyat’ta doğdu. 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1992 yılında Gaziantep Kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Van-Edremit, Adana-Aladağ, Hatay-Kırıkhan Kaymakam Vekilliklerinde bulundu. Düzce-Çilimli, Gaziantep-Nurdağı, Urfa-Hilvan Kaymakamlığı görevlerinden sonra Bayburt, Giresun ve Osmaniye Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 1995 yılında İngiltere’de Dil ve Yönetim Sistemi üzerinde eğitim aldı. 2009 yılında Hollanda’da Avrupa Birliği-Türkiye uyum sürecinde Yerel Yönetimler üzerinde eğitim aldı. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir. 6 Şubat Depreminde Kahramanmaraş Merkez ve Elbistan ilçelerinde Koordinatör Vali Yardımcısı olarak görev yaptı. 2023 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde İzmir 1.Bölge Milletvekili adayı olan Tunç, oyların yükselmesinde etkili oldu. Mehmet Sadık Tunç, Mardinli Âlimler olarak tanınan Hamidi Ailesine mensup Mukaddes Tunç ile evli olup; Hakim, Diş Tabibi ve Boğaziçi öğrencisi üç çocuk sahibidir.

KARABAĞLAR BAŞKANLIĞI UZUN SÜREDİR GÖNLÜNDE

Çok sevdiği ve her yerini çok iyi bildiği Karabağlar Belediye Başkanlığı seçim çalışmalarına hızla başlayan Mehmet Sadık Tunç, ilçenin her kesimini ziyaret ederek, Karabağlar’ın 1 Nisan sabahına farklı bir şehircilik anlayışı ile uyanacağına dikkat çekiyor. Karabağlar’a sadık kaldığını, ilçede yaşayan 7’den 70’e herkesi hak ettiği yatırım, hizmet ve yaşam standartlarına kavuşturacaklarını sık sık vurguluyor. İzmir’de 11 yıllık görevi sırasında Karabağlar Başkanlığı gönlünde hep yaşadı. Tanıyanlar da o gözle baktı. Kendisinin mülki amirlik görevlerinden ötürü dönem dönem İzmir dışına görevlendirildiğinde dahi hafta sonlarını gelerek evi olarak gördüğü Karabağlar ilçesinde geçirdi. Karabağlar’a hep sadık kaldığını, sonuna kadar da sadık kalacağını vurguladı.Belediye Meclis Üyeleri ve Meclis Üyesi Aday Adayları değerlendirme toplantısı ile çalışmalara başlayan M.Sadık Tunç, Karabağlar’ı hak ettiği yatırıma ve yaşam standartlarına kavuşturacaklarını vurgulayarak; “ilçenin tüm sorunlarını ve bu sorunların nasıl çözüleceğini çok iyi biliyoruz” dedi. İlçedeki Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ederek ilçe sakinleri ile bir araya gelen Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç, burada Vatandaşlara Karabağlar ile ilgili projelerini anlatan Mehmet Sadık Tunç; İzmir belediyeciliğinin tamamen ülke genelinin gerisinde kaldığını, Karabağlar’ın da İzmir merkeze en yakın ilçelerden olmasına rağmen tüm İzmir’in gerisinde bırakıldığına dikkat çekti. Karabağlar ilçesi, İzmir’in en büyük ilçelerinden biri olup, nüfusu ve coğrafi yapısı itibariyle önemli bir potansiyele sahip olduğu halde lâyıkıyla gelişememiştir.

TUNÇ’UN KARABAĞLAR PROJELERİ

Vatandaşlarla her ortamda soru-cevap şeklinde içtenlikle konuşan Başkan Adayı Tunç, vatandaşlardan sık sık gelen doğalgaz taleplerine de; “İnşallah sizlerin oyları ve desteği ile 31 Mart sonrası ilçemizin bu sorununu da hep birlikte çözeceğiz. Çünkü Karabağlar bizim evimiz ve herkes evi güzel olsun ister.” Mehmet Sadık Tunç, ziyaretlerinde AK Parti’nin hizmet vizyonunu anlatarak, ilçenin sorunlarını yakından bildiğini ve çözüm önerileri ve projeleri olduğunu anlattı. Tunç, “Karabağlar’a bugüne kadar dinletilen ‘Hizmetsizlik’ şarkısının artık son bulacağına dikkat çekti. “Belediyecilik geleceğimizin teminatı, biricik yavrularımızın mutlu, huzurlu ve güven içerisinde büyüyebilmesinin en önemli mihenk taşıdır” diyerek; Karabağlar’da herkes kendisine bir şans vereceğini vurguladı.

Üçyol’da Karabağlar SKM’nin açılışında; İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Karabağlar’da 6 yıl kaymakamlık yapan Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç’un her haneye girdiğine ve ilçenin her yerinde izi olduğuna dikkat çekerek, “Sadık Tunç Başkanın geçmişinde bir hikâye var, Karabağlar sevdası var. Karabağlar muhabbeti var. Eğer geçmişinizde bir hikâye yoksa destan yazamazsınız” dedi.

M. Sadık Tunç ise yapmış olduğu konuşmada; “Karabağlar bizi tanıyor. Karabağlar’ın her sorununu, her derdini mahalle mahalle, sokak sokak biliyoruz. Bu yola çıkmamızdaki amacımız ilçemize daha fazla hizmet etmek. Karabağlar’ın ihmal edilmişliğine, görmezden gelinmesine karşı durmak, vatandaşlarımızı projelerle tanıştırıp ilçemizi geliştirmek, güzelleştirmek. Bu amaçla yola çıktık. Hep birlikte 31 Mart akşamı bu işi başaracağız. Karabağlar’ımızı birlik ve beraberlik içerisinde ortak akıl ile yöneteceğiz. Sen, ben değil biz diyeceğiz. 31 Mart’ta Karabağlar’da herkes kendisine bir şans vermiş olacak. İzmir’e bir şans vermiş olacak. Bunun yolu da büyükşehir belediyesinde Hamza Dağ, Karabağlar’da Mehmet Sadık Tunç ile olacak” dedi. Karabağlar’da esnafın işini sağlıklı yapabilmesi, çocukların bir arada zaman geçirmesi için alt yapı son derece yetersiz. Vatandaşların araçlarını park edeceği ne bir otopark, ne çocukların oyun alanları, ne de yürüyecekleri kaldırımlar var. Bu alt yapı yetersizliğinden 1 Nisan’da ilçemizi hep birlikte kurtaracağız” dedi. Tunç, belediyelerin bilimsel görüşten uzak olmamaları gerektiğine, özellikle vatandaşların ödediği vergilerle finanse edilen hizmetlerin kaliteli ve bilimsel temellere dayandığını, vatandaşların yaşadığı sorunların çözümünün öncelikleri olduğunu, belediyecilik anlayışlarının vatandaş ve sosyal olacağını, vurguladı.

Temizlik, asfalt, park ve bahçe sorunlarından şikayetçi olan İlçe sakinleri, Tunç’un Karabağlar’ın sorunlarını çözme konusundaki deneyimine güvendiklerini belirtirken, gelecekte de aynı başarıyı sergileyeceğine inandıklarını, dile getiriyor. Bazılarının, Belediye çalışanlarının işine son verileceği iddiasına kesinlikle karşı çıkarak, böyle bir düşüncesinin olmadığını belirtti. Mehmet Sadık Tunç, seçmenlerin bu sorunlarını dikkate alarak projelerini ortaya koydu. Temizlik hizmetlerinin düzenli ve etkin bir şekilde yürütülmesi, yolların bakım ve onarımının yapılması, yeni park ve bahçelerin oluşturulması gibi konular Tunç’un öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Seçmenler, Tunç’un geçmişteki çabalarına güvenerek, bu projeleriyle ilçenin sorunlarının çözüleceğine inanıyor.

HİÇ BİLENLE, BİLMEYEN BİR OLUR MU?

Sonuç olarak, Karabağlar ilçesindeki seçmenler, AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç’u olumlu bir fırsat olarak görmekte, ona güvenmektedir. En büyük ilçenin sürekli ihmal edilmesi, seçmenlerin yeni bir başkan arayışına girmesine neden olmuştur. Tunç’un projeleri ve vaatleri, seçmenlerin beklentilerini karşılamada umut vermektedir. Rakipleri ise şu atasözünü akla getirmektedir: “Hiç (ilçeyi) bilenle, bilmeyen bir olur mu?” M. Sadık Tunç’un, Karabağlar’ın çok sevilen, çalışkan Kaymakamı/Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği ile uyum içinde çalışarak, sorunları hızla çözeceğine, Karabağlar’da çok güzel şeyler olacağına inanıyoruz. Yolu açık, başarısı daim olsun. Vefalı olanı halkımız unutmaz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.