TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yasemin Ecem Anagöz milli takıma davet edilmedi: İzmirli Yasemin neden milli takımdan çıkarıldı?

Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından “Dünyanın en iyi sporcusu” seçilen İzmirli Mili Okçu Yasemin Ecem Anagöz'ün Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından neden milli takım kariyerine son verildi? Başarılı sporcu resmi sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu. İzmirli Yasemin Ecem Anagöz neden milli takımdan çıkarıldı? Yasemin Ecem Anagöz kimdir? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2023 13:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yasemin Ecem Anagöz milli takıma davet edilmedi: İzmirli Yasemin neden milli takımdan çıkarıldı?

Milli sporcumuz, İzmirli Ecem Anagöz, Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Teknik Kurul'un almış olduğu karar sonrası milli takım kariyerini sonlandırdığını sosyal medya hesabından açıkladı. Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda elde ettiği başarılarla Türkiye’nin büyük gururu olan Yasemin Ecem Anagöz, federasyonun tutumuna ve kararına tepki gösterdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında büyük başarılara imza atan kadın sporcularımızdan biri olan İzmirli Yasemin Ecem Anagöz neden milli takımdan çıkarıldığına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kazandığı madalyalarla Türkiye'nin büyük gururu olan Yasemin Ecem Anagöz, aynı zamanda Göztepe Spor Kulübü'nün sporcusu olarak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılmak için çalışmalarına devam ediyordu. Yoğun antrenman ve çalışma temposundan dolayı durumunu Türkiye Okçuluk Federasyonu'na ileten milli sporcuya okçuluk federasyonu olumlu yaklaşmadı. 2018 yılında Avrupa Şampiyonu olan daha sonra dünya ikincisi olarak gümüş madalya kazanan Yasemin Ecem Anagöz'ün açıklamları işte sizlerle....

YASEMİN ECEM

DÜNYANIN EN İYİ OKÇUSU MİLLİ TAKIMDA YOK!

2021 senesinde Amerika'da  organize edilen Açık Hava Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda Mete Gazoz ile beraber Klasik Yay Karışık Milli Takımı'nda yarışan ve Japonya'yı 6-2 yenerek bronz madalya kazanmıştı. Türkiye'de Mete Gazoz ile okçuluğun öncülerinden olan Yasemin Ecem Anagöz, federasyonun aldığı karara tepki gösteriyor. Türkiye Okçuluk Federasyonu (TOF) ve Teknik Kurul'un almış olduğu karar sonrası milli takımı sonlandırmak zorunda kaldığını sosyal medya hesabından açıkladı. Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından “Dünyanın En İyi Sporcusu" seçilmişti ama Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından ise milli takıma davet edilmedi.

YASEMİN ECEM ANAGÖZ: NEFES ALMAK HERKESİN HAKKI

"Maalesef bundan sonra ülkemi temsil edemeyeceğim. Bunca tarihi başarılar getirdiğim ülkemde yok sayılmanın, hakkımın yenmesinin ve buna göz yumulmasının verdiği buruk bir hüzün olsa da kariyerime dönüp baktığımda kendimle gurur duyduğum birçok an var. Aldığım başarıların yanı sıra gelecek nesillere ilham olabildiysem ne mutlu bana. Boğulduğunu hissettiğinde durup nefes almak herkesin hakkı. Benim gibi güçlü birinin bile... Nefes almaya ihtiyacınız olduğunda sizi boğmak yerine o temiz havayı içinize doldurmanıza destek olan insanlarla çevreleyin hayatınızı. Bu zamana kadar beni eğiten hocalarıma, destekleyen aileme, olimpiyatlarda beni izlemek için gecenin dördüne alarm kuran sizlere, benimle aynı amaç uğrunda ter döken birlikte birçok başarıya imza attığımız takım arkadaşlarıma, tabii ki her zaman desteğini kalbimde hissettiğim kulübüm Göztepemize ve taraftarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Sizleri seviyorum" dedi.

Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun aldığı karar şu şekilde:

Makaralı Yay Milli Takımlarımız belirlenirken 2023 Türkiye Sıralaması sonuçlarına göre ilk 16 sırada yer alan sporcularımız 07 – 08 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2024 Milli Takım Seçme yarışmasına davet edilecek ve bu yarışmanın sonucuna göre kategorilerinde ilk 8 sırada yer alan sporcularımız 2024 Milli Takım Aday Kadrosuna dahil edileceklerdir. 2024 yılında Milli Takımlarımızı temsil edecek olan 3’er sporcunun belirlenmesi için 04 – 10 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2024 Makaralı Yay Milli Takım Son Seçme Yarışması kullanılacak ve bu yarışma sonucunda kategorilerinde ilk “3” sırada yer alan sporcularımız 2024 Makaralı Yay Milli Takımlarımızı oluşturacaktır.

YASEMİN ECEM ANAGÖZ KİMDİR?

Yasemin Ecem Anagöz 14 Ekim 1998'de İzmir'de dünyaya geldi. Profesyonel sporcu, ilk önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde profesyonel okçuluk kariyerine başladı. Anagöz, Bakü'de düzenlenen ilk Avrupa Oyunları'nda ülkesini temsil etti. Sıralama turunu 642 puanla 13. sırada tamamladı. Sırasıyla Norveçli, Beyaz Rus ve Gürcü rakiplerini geçen sporcu, çeyrek finalde eşleştiği Yunan Evangelia Psarra'ya kaybederek elendi. Anagöz, Nottingham'daki Avrupa elemelerindeki performansıyla 2016 Yaz Olimpiyatları'na katılma başarısını gösterdi.  2018 yılında Avrupa Şampiyonu olan milli sporcu daha sonra Dünya ikincisi olarak gümüş madalya kazandı. Yasemin Ecem Anagöz Göztepe ile çalışmalarına devam ediyor.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Göztepe, 4 futbolcuyu profesyonel yaptı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.