TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zilkade ayı ne demek? 2024 Zilkade ayı ne zaman, faziletleri neler?

Hz. Muhammed'in (s.a.v) Hadis-i Şerif'ine göre, kutsal sayılan Zilkade ayının ne zaman başlayacağı, İslam camiası tarafından merakla beklenen konular arasında yer alıyor. Zilkade ayı, haram olan dört aydan biri olarak kabul edilir ve bu ayda üç gün oruç tutan kişiye, Allah 900 senelik oruç sevabı verdiği belirtilir. Peki, Zilkade ayı ne demek? 2024 Zilkade ayı ne zaman, faziletleri neler?

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 12:18
Kaynak: HABER MERKEZİ
Zilkade ayı ne demek? 2024 Zilkade ayı ne zaman, faziletleri neler?

Zilkade, İslam takvimine göre yılın 11. ayı olarak adlandırılır ve Zilhicce ayının öncesinde gelir. Müslüman toplumu, Zilkade ayının önemini ve özelliklerini merak ediyor. Zilkade, dört kutsal aydan biri olarak kabul edilir. Peki, Zilkade ayı ne demek? 2024 Zilkade ayı ne zaman, faziletleri neler?

2024 Zilkade ayı ne zaman

2024 ZİLKADE AYI NE ZAMAN?

2024 yılı dini günler takvimine göre, Zilkade ayının ne zaman başlayacağı netleşti.

Takvime göre, 2024 Zilkade ayı, 9 Mayıs 2024 Perşembe günü başlayacak ve 7 Haziran 2024 tarihinde sona erecek.

ZİLKADE AYI FAZİLETLERİ

Zilkade, Ramazan-ı Şerif'in bayram günlerinden sonra gelerek yoğun bir ibadet döneminden sonra insanlara rahatlık ve huzur getiren bir aydır. Bu ayın fazileti, dört haram aydan biri olmasından kaynaklanır.

Haram aylar olarak adlandırılan bu dönemde Zilkade, Zilhicce, Muharrem ve Recep bulunur. Bu aylarda her türlü kötülük, saldırı, zulüm ve savaş yasaktır. Bazı rivayetlere göre Zilkade ayında önemli olaylar meydana gelmiştir, örneğin Hz. İbrâhim ile İsmâil’in Kâbe’nin temellerini yükseltmeleri gibi.

Ayrıca, İbn Abbas'ın, "Mûsâ'ya otuz gece vade verdik" ayetinde geçen "otuz gece" ifadesini Zilkade ayı olarak yorumladığı belirtilir.

2024 Zilkade ayı ne zaman

ZİLKADE AYI NE DEMEK?

Zilkade, İslam takvimine göre yılın 11. ayıdır.

Mübarek Aylar olarak adlandırılan veya Hürmet Ayları olarak bilinen dönemin ilkidir. Bu dönemde, Zilkade, Zilhicce, Muharrem ve Receb olmak üzere dört ay bulunur. Bu aylarda, Hz. İbrahim ve İsmail döneminden beri her türlü kötülük, saldırı, zulüm ve savaş yasaklanmıştır.

Peygamber Muhammed'in bir Hadis-i Şerifine göre, "Haram Aylarda üç gün oruç tutana, Allahu Teâlâ 900 senelik oruç sevabı yazar."

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.