TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat'ın bu köyünde yıllardır tek iftar sofrası kuruluyor

Yozgat merkeze bağlı Topaç köyündeki vatandaşlar, son dört yıldır ramazan ayında caminin sosyal tesisinde düzenlenen toplu iftar yemeğiyle bir araya gelerek oruçlarını açıyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 18:50
Kaynak: İHA
Yozgat'ın bu köyünde yıllardır tek iftar sofrası kuruluyor

Yozgat Merkeze bağlı, 70 haneli ve 140 kişinin yaşadığı Topaç köyünde, Ramazan boyunca tek bir iftar sofrası kuruluyor. Köyde, 2019 yılından bu yana devam eden toplu iftar geleneği sayesinde, hayırseverler ve imkanı olan aileler köy halkına iftar yemeği sunuyorlar. Caminin sosyal tesislerinde yemekler hazırlanırken, köylüler iftar öncesi bir araya gelip sohbet ediyor ve Ramazan'ın bereketini birlikte yaşıyorlar. Ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açan köylüler, dualarını edip teravih namazı için evlerine dönüyorlar. Her gün iftar sofrasında bir araya gelen köylüler, birlik, beraberlik ve paylaşmanın en güzel örneklerini gösteriyorlar.

"Evde Yemek Pişirmeye Gerek Yok"

Köy sakinlerinden Hacer Can, her Ramazan ayında köylerinde toplu iftar yemeği düzenlendiğini dile getirerek, "Köyümüzde herkesin katıldığı bir iftar sofrası oluşturuyoruz. Aramızda para topluyor ve yardımlaşma ile iftarımızı gerçekleştiriyoruz. Evlerimizde yemek pişirmeye gerek kalmıyor, hep birlikte sofrada buluşuyoruz. Misafirlerimiz de gelip bize katılıyor ve sevdiklerimizle birlikte Ramazan'ın manevi atmosferini yaşamış oluyoruz" şeklinde konuştu.

"Ramazan'ın Ruhsal Derinliğini Yaşıyoruz"

İlyas Doğan adlı köy sakinine göre, "Evlerimizde yemek yapmak yerine hep birlikte camide toplu iftar düzenliyoruz. Ramazan ayının manevi zenginliğini hissediyor, birbirimizin derdini dinleyerek bir araya geliyoruz."

"İftar Geleneğini 4 Yıldır Yaşıyoruz"

Topaç Köyü muhtarı İsmail Can ise, köylerinde 4 yıldır devam eden iftar yemeği geleneğini açıkladı. "Köyümüzdeki vatandaşlarımız, evlerinde yemek yapmadan camide toplanıp topluca iftar açıyoruz. Topaç köyümüz, 70 hane ve 140 nüfustan oluşuyor. Ramazan boyunca komşuların ve köylülerin katkılarıyla iftar yemeği düzenliyoruz. Bu geleneği sürdürmeye devam edeceğiz. İftarın ardından çay içip sohbet ediyor, hocamızın dini konuşmalarını dinliyor ve teravih namazını kılıp evlerimize dönüyoruz." dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.