TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toplum gönüllüsü gençler nelere imza attı?

‘Gençler nelere imza attı?’ başlıklı bir metin yayımlayan TOG, çalışmalarını aktardı. Gençlerin geçtiğimiz aylarda yürüttükleri çalışmalar dikkat çekiyor…

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2024 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2024 10:28
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Toplum gönüllüsü gençler nelere imza attı?

29 Aralık 2002'de yasal kimliğini kazanan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Türkiye genelinde sosyal fayda yaratan çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor.

‘Gençler nelere imza attı?’ başlıklı bir metin yayımlayan TOG, çalışmalarını aktardı. Gençlerin geçtiğimiz aylarda yürüttükleri çalışmaları sizler için derledik…

GENÇLER ANAHTAR EĞİTİMLERİNDE BULUŞTU

Bursa Teknik, Uludağ, Bezmialem; Mardin ve Bolu Üniversitesi TOG toplulukları kendi yerellerinde Anahtar Eğitimleri gerçekleştirdi. Anahtar Eğitimleri, topluluklara yeni katılan gençlerin vakfın işleyişini ve toplum gönüllülüğünün ne demek olduğunu öğrenme süreçlerinde katkı sağlarken, halihazırda var olan diğer gençlerin de bilgilerini tazelemek ve yeni proje fikirleri gerçekleştirmesi için ortam yaratıyor. Eğitim kapsamında gençler, sırasıyla Mavi Anahtarla gönüllülük, Kırmızı Anahtarla proje & kaynak geliştirme ve Yeşil Anahtarla ekip çalışması başlıklarını işleyerek birbirlerine eğitimler verip, deneyimlerini paylaştılar.

Akran eğitimi metotlarıyla uygulanan eğitimin sonunda anahtarlarını alan toplum gönüllüsü gençler, bir sonraki aşamada diğer toplum gönüllüsü gençlere yaygınlaştırma eğitimleri vererek topluluklarını büyütmeyi hedefliyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA İÇİN GÖNÜLLÜYÜZ

Toplum gönüllüsü gençler, 16-17 Mart tarihlerinde İstanbul Planlama Ajansı'nda Geleceğe Dönüş Projesi kapsamında bir araya geldi. İki gün boyunca iklim değişikliğinin sebep olduğu krizleri ele alan 105 genç, katıldığı atölye ve söyleşilerde tarımdaki iklim dostu uygulamaları, toplumsal çözümleri, ekolojik hassasiyetli beslenmeyi, iklim savunuculuğunu ve plastik atıkların geri dönüşümü konularını konuştu.

‘ZORBALIĞI KAFANDAN AT’ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

H&S iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Zorbalığı Kafandan At’ projesiyle akran zorbalığı konusunda farkındalık yaratmaya devam ediliyor. Proje kapsamında eğitmen eğitimleri devam ediyor. Eğitimlere katılan toplum gönüllüsü gençler, sonrasında kendi yerellerinde yaygınlaştırma eğitimleri için çalışmalar yapıyor. İzmir Demokrasi TOG Topluluğu, 20 ve 28 Mart tarihlerinde iki okulda atölyeler gerçekleştirdi. Toplamda 536 çocuğa ulaşan gençler, eğitimin sonunda bir araya gelip karşılaştıkları zorlukları konuşup, bu zorluklara karşı çözüm yollarını tartıştılar.

AHBAP GÖNÜLLÜLERİYLE PROJE GELİŞTİRME EĞİTİMİ

Çevrim içi olarak düzenlenen Proje Geliştirme Eğitiminde amaç, katılımcıların, çevrelerindeki sorunlara çözüm önerilerini proje döngüsü adımlarını izleyerek planlayabilmeleri ve uygulayabilmelerini desteklemekti. Projeler üzerine konuşarak başladığımız eğitim, proje döngüsü adımlarını deneyimleyerek devam etti. Katılımcılar da ekipler oluşturarak kendi proje fikirlerini paylaştılar.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.