TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Seri katil’ davasında yeni gelişme

İzmir'de, 2010 yılında birer gece arayla üç kişiyi öldürmek suçundan üç kez müebbet hapse mahkum olan Hamdi Ayri dosyasına savcı incelemesi

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2014 07:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Seri katil’ davasında yeni gelişme

Ayrıca yağma suçundan 45 yıl, ruhsatsız silah suçundan da 3 yıl hapis cezası alan Ayri'nin olaylarda yanlız olmadığını belirten acılı aileler kararın bozulması için Yargıtay'a başvurdu. Aradan 1,5 yıl geçtikten sonra Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, dosyanın ön incelemesine başladı. Savcı eksiklik tespit ederse dosyayı mahkemeye geri gönderecek. Eksiklik görmezse, dosyayı onay için Yargıtay 11.Ceza Dairesi'ne gönderecek. Yargıtay üyeleri yapacakları incelemeden sonra dosya hakkında son kararı verecek.

CEZA ÜST SINIRDAN

İzmir'in Balçova ilçesinde, 24 Nisan 2010 Cumartesi gecesi bankada çalışan Esra Yaşar'ı, ertesi gece üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla'yı, pazartesi gecesi de Azra takma adını kullanan travesti Mustafa Has'ı tabancayla başından vurarak öldürdüğü, cep telefonları ile paralarını gasp ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan seri katil Hamdi Ayri, olayın üzerinden 3 yıl geçtikten sonra 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum oldu. Ayri, ayrıca, öldürdüğü kurbanlarının telefonlarını ve paralarını gasp etmek suçundan toplam 45 yıl hapis cezası aldı. Son savunmasında söyleyecek bir şeyi olmadığını belirten Hamdi Ayri, olaylarda kullandığı ruhsatsız silah için 3 yıl hapis ile 2 bin TL para cezasına çarptırıldı.Mahkeme heyeti cezayı üst sınırdan verdi. Duruşmada soğukkanlı davranışlar sergileyen Hamdi Ayri, son sözünü soran mahkeme heyetine 'söyleyecek bir şeyim yok' diye cevap verdi.

AİLELER YARGITAY'A BAŞVURDU

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararından sonra açıklama yapan acılı aileler, öldürme olayında Hamdi Ayri'nin yalnız olmadığını, bu olayda başkalarının da olduğunu, mahkemenin bu olayı araştırmaması nedeniyle Yargıtay'a başvuracaklarını söyledi. Mahkeme, gerekçeli kararı 250 gün sonra yazarak ailelere tebliğ etti. Mahkemenin gönderdiği gerekçeli kararından sonra acılı aileler Yargıtaya başvurdu.

1,5 YIL SONRA ÖN İNCELEME BAŞLADI

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, 1,5 yıl sonra dosyanın ön incelemesine başladı. Savcı eksiklik tespit ederse dosyayı mahkemeye geri gönderebilecek. Eğer dosyada herhangi bir eksiklik görmezse dosyayı onay için Yargıtay 11.Ceza Dairesi'ne gönderecek. Yargıtay üyeleri yapacakları incelemeden sonra dosya hakkında son kararı verecek. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.